Горан Пандев

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Во Интер или во Милан не оди може во некој послаб тим во Италија или па во Зенит или Рубин како што беа заинтересирани.

По која логика ви е ова?

St3

Член од
3 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
8
ако му беше за пари ке одеше во ЦСКА полани кога му дадоа бланко чек:smir:
Така е ако беше за пари ќе одаше во Русија. Мислам дека му треба оште 1 година да зема италијанско државјанство. Можеби таа е причината шо сака да остане во Италија

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Така е ако беше за пари ќе одаше во Русија. Мислам дека му треба оште 1 година да зема италијанско државјанство. Можеби таа е причината шо сака да остане во Италија

Мислам дека веке го доби државјанството !

Goran Pandev

PLAYER DETAILS

Name Goran Pandev

Club Lazio

Position Striker

Squad No 19

Born Strumica, Macedonia

Height 1.84m

Player rating 5.0 (what is this?)Transfer HistorySeason StatsProfilePlayer news archive

GORAN PANDEV TRANSFER HISTORY

From To Date Fee

Inter Milan Ancona 11 Jul 2003 On Loan

St3

Член од
3 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
8
Мислам дека веке го доби државјанството !

Goran Pandev

PLAYER DETAILS

Name Goran Pandev

Club Lazio

Position Striker

Squad No 19

Born Strumica, Macedonia

Height 1.84m

Player rating 5.0 (what is this?)Transfer HistorySeason StatsProfilePlayer news archive

GORAN PANDEV TRANSFER HISTORY

From To Date Fee

Inter Milan Ancona 11 Jul 2003 On Loan

Не сум сигурен, знам дека пред 3-4 месеци беше во Италијанската амбасада да вади ВИЗА..

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Не сум сигурен, знам дека пред 3-4 месеци беше во Италијанската амбасада да вади ВИЗА..

Епа колку шо знам за Итаљанско државјанство да добиеш треба да си најмалку 6 години во Италија, мислам дека истото го пишуваше и по весниците!:toe:

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.927
Поени од реакции
23.367
Нема. Самиот изјави дека не заминува од Италија баш заради државјанството

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Нема. Самиот изјави дека не заминува од Италија баш заради државјанството
На А1 кога игравмо со Шпанија :smir:

Тоа му беше изјавено уште од лани.
Јас според мене потребно време за добивање на Италијанско државјанство е 6 години, е сега оти ја не сум сигурен, ако има некој сигурна информација, дајте да ја потврдиме!:toe:

..................................

За жал!taga

СПРОТИВНО НА ЖЕЛБИТЕ НА СВОЈОТ ТРЕНЕР МУРИЊО

Газдата на Интер не дава пари за Пандев

Шансите за доаѓањето на Горан Пандев во Интер во јануарскиот преоден рок драстично опаднаа откако претседателот на италијанскиот шампион Масимо Морати објави дека нема намера да финансира таков трансфер, на тој начин одбивајќи го барањето на својот тренер Жозе Мурињо.
- Во овој момент, не постои шанса за доаѓањето ниту на Горан Пандев, ниту на Лука Тони. Добри сме какви што сме и ќе се обидеме да продолжиме со силите со коишто располагаме. Мурињо ми побара засилување, но, во моментов, немам намера да преземам што било на тој план. Не е време да се трошат пари, нови играчи не ни се потребни - изјави Морати за италијанската агенција АНСА.
Ударната напаѓачка игла Самуел Ето ќе отсуствува од тимот на Интер месец и половина по нова година поради настапот на Купот на африканските нации, што ќе ги ограничи опциите на Мурињо на Диего Милито, непостојаниот Марко Балотели и на занемарениот Давид Суасо, додека младиот Австриец Марко Арнаутовиќ и онака никој не го зема предвид. Затоа тој сакаше да ја пополни дупката со Пандев, Тони или со Бразилецот од Палермо Единсон Кавани, но Морати не е волен да плати.
Освен доколку не го омекне најновата понуда од Лацио, кое се обидува да го вклучи ветеранот Патрик Виера во трансферот на струмичанецот. "Ла Република" јавува дека тренерот на римјаните Давиде Балардини сака да го зајакне средниот ред, па се сврте кон бившиот светски шампион, кој е очаен да си замине од Интер со цел да се избори за настап на СП следната година. Проблем во трампата е актуелната плата на Французинот од дури четири милиони евра и Лацио преферира Интер да продолжи да му ја дава.
Дали ова ќе се реализира, би можело да биде појасно в понеделник попладне. За тогаш е закажано сослушувањето во Арбитражниот комитет на Италијанската фудбалска лига, кој би можел да пресуди во полза на Пандев и да му го раскине договорот со Лацио, што, пак, би го направило слободен агент. Интер, Јувентус и Милан чекаат.

Текстот е прочитан 30 пати.
#

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.377
Поени од реакции
8.478
На А1 кога игравмо со Шпанија :smir:
да и на друго интервју има видено дека до летото мора да седи во италија за да земи државјанство па така да сите други тимови надвор од италија не одат во обзир освен ако не го фати инает и седи на страна и сам тренира до летото и после да си оди кај сака но по мое мислење ако милан му даде понуда и ако биде помала од било кој друг клуб 100 % ќе ја прифати оти како што самиот има кажано тоа е негов омилен клуб
што е до мене ја ссакам да оди во ливерпол ама нема шанси :toe:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
За Италија потребни се 5 години живот и работен однос. Ама како што гледам Пандев е повеќе од 5 години таму :S

superstarpizza

Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
За Италија потребни се 5 години живот и работен однос. Ама како што гледам Пандев е повеќе од 5 години таму :S
Тогаш пропаѓа во вода сигурноста дека останува во Италија

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
За Пандев да добие државјанство во Италија треба да седи најмалце до 2011 зошто само со 10 години престој и работа во Италија може да се добие нивни пасош. Пандев отиде во 2001 значи до 2011 ќе го исполни критериумот.

Kajgana Shop

На врв Bottom