Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување
Член од
21 февруари 2012
Мислења
156
Поени од реакции
40
vladobox нели ти е малко чудно тој што ми сакамо? Едноставно сакамо паре да идев у прав смер за кој треба. Довољно смо ми виделе од тој што не се знае и не се пази, никога не га е интересирало куде идев паре.. што добисмо од тој на крај, 2-3ца с’с пун џеб и распад на кошарку у наш град. Тој ли треба да се пофтори? Или ако дојде друга партија и да га угаси клуб, заради тој што овај претходна га помагала.
Не сакамо ми да знаемо паре куде ќе идев, едноставно сакамо да се знае и да ни даде тај управа на знање дека паре идев на места у кои треба, а не у џебови на одредени људи од клуб.

Jasno deka treba da idev na pravo mesto pare u klub.. ali taj e realnost Makedonska ovija ne su privatni klubovi kako u drugi zemje. Kd bi bile privatani ss gazdu tj bi se borija ss srce za njega a drugo sve e od interes zatoj u makedoniju 3 godine ga ima klub pa 5 ga nema ne e slucaj samo ss Kumanovo jos mnogo klubovi od Mk gi se e desilo isto za zal. Zatoj i vikam deka dzabe ke se zamaramo kd nema nisto da se promeni.

Член од
25 февруари 2011
Мислења
52
Поени од реакции
32
Братко не си свесан што збориш. Ама ич не си .Сас дужно поштовање спрема тебе и сви анти-Срби што се правите ,немаш појма и врску сас муабет.Коментар ти е рекла-казала...И ја не ги сакам Куцз , али дечки су много ценети и у њину "централу" горе у Бгд. Идев на скоро свако гостовање на ЦЗ , и добивав солидан број на карте(места) . Плус тој су далеко поголеми мангупи од 90% Кумани што ги знам, а знам ги ,веруј ми . Не би да изазивам тензију и да га враќамо муабет назад низ године, ама имав далеко поголем стаж на трибину него 95 Куманчиња. Али Ок е ,убаво е да се враќав Кумани на сцену , треба да су број 1 у град и такој МОРА да биде. Да не се правимо "промотери"али знам што би се десило и да има ферка 10 на 10 , 20 на 20..Резултат нема да е бш како што се надаш или посакуеш да биде. Муабет ти е на место дека има Македонци ама има и Срби меѓу њима , како и да е , поента ми е да не пишуеш рекла-казала муабети зашто свак поупутен знае за кога и како се работи . Поздрав
Брате Иане :D... нема никој ништо против што ти дркаш на њима, и да признаеш не е страшно. Дека ги нејќеш познава се доста по тој што си запознаен колко ги поштувале у "централу" :D. Веќ кажасва дека 95% од тамо са искочиле од запад такој да кој колко има стаж ги е јасно на сви. И што да зборимо за ферку, кд они гу одбисва... или сас тој не си запознаен?

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
16 Oct KK Kumanovo : KK Mornar
30 Oct BC Galil Gilboa : KK Kumanovo

6 Nov KK Kumanovo : KK Djuro Djakovic
13 Nov KK Kumanovo : BC Levski
20 Nov KK Mornar : KK Kumanovo

4 Dec KK Kumanovo : BC Galil Gilboa
18 Dec BC Levski : KK Kumanovo

15 Jan KK Djuro Djakovic : KK Kumanovo

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Изгубисмо од Војводину 74-79,али ми значително ослабени...откако се повреди Костоски у 14ту минуту,да се надамо дека не е озбиљно,а јутре ако не игра да пробамо да га тепамо Работнички,P.S атмосфера (y)

LP1519

ЧастиОбраз
Член од
2 февруари 2012
Мислења
405
Поени од реакции
298
КК Куманово - КК Војводина
За атмосверу немам зборови, сви што су биле знаев.

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Значи овј Димчевски сас право попунуе број у репрезентацију и од клупу мава сас пешкир.Денс малко посериозан противник и он одма се изгуби,очекују много повише да пружи јутре против Работнички.Младеновиќ ме е просто изненадија,најбоља партија за њега откако е у Куманово и тој против најсериознога противника,алал му вера,какви улази,2 тројке,све у све најбољи сас Луковиќа кој ги фаќаше све топке под 2-та коша.Микиќ исто разочара не се сеќам дали постигна 1 кош од игру,знам дека погоди 2 слободни и тој е тој.Костовски штета што се повреди,одлично гу почна утакмицу сас 2 тројке,надам се дека не е ништо сериозно и дека ке се оправи.Јаневски и Георѓиевски солидни.Надам се јутре на победу и 3то место,иако много сакаше да ги одмеримо силе сас Раднички Крагујевац.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Значи тотално сам разочаран од Ѓорѓиевскога...да не уме топку да води и да гу изнесе да му гу зимав 2 пут у нашу половину и да ни постизав 4 поена кд се крши резултат кд беше нерешено....

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Пожелно е крило да знае да пренаса топку,али не е и неопходно,за тој су задужени плеј и бек.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Пожелно е крило да знае да пренаса топку,али не е и неопходно,за тој су задужени плеј и бек.
Тој нормално ама он 2 пута гу губи ни уме да гу додаде ни ништо...

Жими тија 2-3 коша под фаул што ги дава што га фалив за тој др ништо посебно.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
557
Респект за
Мада би требало цела тај акција и бес да се примени малце врз Албанци на плоштад што се пуштав и малтретирав наши девојчиња, и сигуран сам дека ќе добиев подршку у тепање од тија што дремев на плоштад а не су чланови на КУЦЗ или Куманови, еве пример, ја да виду Кумани да се степав сас Албанци прв ќе се полету да се тепам и да помогну колко можу.
Одлично приметено.
Ја сам навивач и на ЦЗ и на КУ (не сам члан на КУЦЗ, кд се регистрира на овј форум ми беше симпатично што постои таква група и затој ми е такв ник) и искрено нервирам се кд чују дека се меѓусебно тепав, а остављав ги шиптаришта да се курчив по град. У реду е, треба да си има и фајтови пошто е и тој дел од навивачки живот, али у предан план треба да су некои други работе, а не мерење патке меѓу нас православци.
Ејјј, искочиш на плоштад не можеш да видиш нашога човека... У Соколански парк никад не су доваѓале, сга си се и дерев на њин гадан език...
Искочиш на терасу, а коза завива ли завива...

Такој да ичера ми беше срце на место кд га виде кортео на Кумани, а Албанци зјапав и чудив се.

А има доста момци од КУЦЗ кои су респектирани по чаршију, такој да не пие воду муабет дека су избеглице од погранични села. Уопште.

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Тој нормално ама он 2 пута гу губи ни уме да гу додаде ни ништо...

Жими тија 2-3 коша под фаул што ги дава што га фалив за тој др ништо посебно.
Потпуно се слажамо,а и дојде сас Си-Ви као добар шутер за 3 поена,ичер имаше неколко отворени шута не успеа да погоди,а за Димчевскога и да не збору,5-6 пута сам као дух он не може да погоди и осети се ичера слаба клупа.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Кошаркарите на Куманово го освоија третото место на силниот меѓународен турнир чиј домаќин беа тие откако вечерва, во квалитетен меч, го совладаа тимот на Работнички со резултат 76-63.

Кумановци заслужено дојдоа до триумф откако беа водство во текот на целиот меч, а на
моменти и со повеќе од 20 поени разлика. Гостите од Скопје во финишот заиграа нешто подобро и успеаја да ја намалат негативата.

Најдобри во победничкиот табор беа Ивица Димчевски и Урош Луковиќ кои постигнаа по 21 поен. Триумфот на Куманово е уште позначаен ако се знае дека беше остварен без помошта на репрезентативецот Александар Костовски, кој поради дисторзија на скочниот зглоб го пропушти натпреварот.

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Кошаркарите на Куманово заминаа на припреми во Белград каде во 8 дена ке одиграат 7 утакмици.
P.S
Се надевам дека се зафркаваат,инаку црно ни се пише...

Kajgana Shop

На врв Bottom