Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување
Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
На коју позицију и колко е квалитетно тој засилување,знаеш ли нешто повише?Поздрав.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
На коју позицију и колко е квалитетно тој засилување,знаеш ли нешто повише?Поздрав.
Најверојатно нов центар. Ќе видимо у наредни днови док су у Србију там ќе најдев некога србина.

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Надам се,клупа ни е хаос,прва петорка одлична Костовски,Димчевски,Георгиевски,Микиќ и Луковиќ,од клупу само Јаневскога би га издвоија,солидан играч,док тија Виларов,Кико,Станимировиќ не ги бива реално:D

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Надам се,клупа ни е хаос,прва петорка одлична Костовски,Димчевски,Георгиевски,Микиќ и Луковиќ,од клупу само Јаневскога би га издвоија,солидан играч,док тија Виларов,Кико,Станимировиќ не ги бива реално:D
Луковиќ​
Георгиевски - Микиќ​
Димчевски - Костоски​
За у регуларан дел место Георгиевскога ќе играв Виларов или тој ново дете Филип.​
Замене: Младеновиќ,Петровски,Јаневски​
Овија троица су најкористени играчи од клупу. Тија други само за тренинг ќе служив. Надам се дека и тј нов играч ќе унесе малце конкуренцију за позицију 5.​

LP1519

ЧастиОбраз
Член од
2 февруари 2012
Мислења
405
Поени од реакции
298
Еве га распред за турнир кој ќе се игра на 14ти и 15ти.

14.09.2012(Петок):
17:30 - КК.Раднички Крагуевац - КК.Работнички Скопје
20:00 - КК.КУМАНОВО - КК.Војводина
14.09.2012(Сабота):
17:30 - за трето место
20:00 - за прво место

Цена на картите ке биде 100ден за два дена(блок карти) и 60ден за еден ден.
Картите можат да се најдат од Среда во "Кафе Браво"(во склоп на спортска сала).

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Не можу да кажу дека е скупо,цене су повољне али мислу дека повише од 3.000 људи нема да има,што се мене тиче ја ке га прату цел турнир,али кд би било бесплатно дефинитивно би имало повише народ,ипак су овој само пријатељски утакмице.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Не можу да кажу дека е скупо,цене су повољне али мислу дека повише од 3.000 људи нема да има,што се мене тиче ја ке га прату цел турнир,али кд би било бесплатно дефинитивно би имало повише народ,ипак су овој само пријатељски утакмице.
Сакам да мислу дека тие паре идев у касу на клуб и дека сас тија плате ке им се исплатив плате на играчи. Радо би платија карту па и 1000денара да е. Али у Куманово работе су мн заплеткани ни се знае за кој кур е дадена сала под концесију и кој ги лапа паре од карте ни за кој кур се изнајмуев термини у салу да се уништуе и такој тј неквалитетан паркет.

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
Убаво кажа Дретика,од тија термини играње по спортску салу,топка кд гу скакаш заглави ти се :D,нема везе тој,100 денара 2 утакмице гледаш,ке има народ,лани на сваку утакмицу 90% сала беше испунета,не е много 100 денара и за нас обични смртници,не па ли за овија домаќинке мужи што су им по Авганистан :icon_lol: што ке водив деца да гледав да не скапуев пред компјутер.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Кошаркарите на Куманово од денеска и официјално се првиот македонски претставник во регионалната Еврохолд Балканска лига (БИБЛ) следната сезона откако управата на овој тим постигнала договор со претставниците на ова натпреварување.

LP1519

ЧастиОбраз
Член од
2 февруари 2012
Мислења
405
Поени од реакции
298
Нека ни е на здравје БИБЛ лига. Него проблем е с’с карте, и те како се сложују с’с Drettica. К’д би знаја дека тија паре од карте ќе се искористив за плату на играчи или за реновирање на салу или ред работе кои би придонеле само за клуб би радо платија, а овакој не се знае ни кој пие ни кој плаќа... гарант ќе има па карте у ред компание на кога си одредени људи делив.

Член од
21 февруари 2012
Мислења
156
Поени од реакции
40
Drugari zamarate se kako mali deca.....
Ali bez da mi zamerite kd sam vodija statistiku na mzt novinari su mi kazuvale deka svi placav kartu od prv do poslednji covek u salu navivaci i obicni ljudi sto postuju takoj treba da bide, ni tija tamo neznaev kude idev njini pare ali za klub ga praviv toj (bez zamerke za sporedbu t.e mzt mi e najomrzena ekipa). U nase Kumanovo loso e sto vlada tj mufte sindrom opsto za svi ljudi. Sportska sala e zalno sto se raspada ali dadena e pod koncesiju i nema nikoj da gu renovira dok ne projde tj period na koj e izdadena. Toj sto ga pravi grad za sport u Kumanovo e za pozdrav eve ga nov primer BIBL liga.
Bez razliku na politicku opredelenost svaka ekipa e politicka u nasu drzavu nema neutralni. Zatoj uzivajte svi za grad za nas Kumanovci opsto. Svako zadovoljstvo i sportski natprevari na zapad sto sam videja se placav ama ne sam znaja pare kude gi idev. Samo napred Kumanovo.

Член од
18 декември 2011
Мислења
20
Поени од реакции
5
Членови на Куцз избеглици од погранични села сега се најголеми четници по Куманово. Поголемиот број им се македонци кои пропагираат српска пропаганда.

Им беше барана ферка тие одбија. 12 на 8 да било пак нема да било фер оти Кумани ќе биле доволен број за да им се спротивстават. 8мина ќе бидат доволни да не завршат на интензивна нега во Скопје. 25 души на 3 е реалниот фајт што се десил од кои едно дете било пренесено во Скопје со тешки физички повреди.

И после инцидентот голема мобилност на Кумани и биле пронајдени тепачиве и само еден Куман ги построил и ги прашувал чие е Куманово а овие со наведнати глави одговарале ваше е. Тоа е доказ колку се мажи....
Братко не си свесан што збориш. Ама ич не си .Сас дужно поштовање спрема тебе и сви анти-Срби што се правите ,немаш појма и врску сас муабет.Коментар ти е рекла-казала...И ја не ги сакам Куцз , али дечки су много ценети и у њину "централу" горе у Бгд. Идев на скоро свако гостовање на ЦЗ , и добивав солидан број на карте(места) . Плус тој су далеко поголеми мангупи од 90% Кумани што ги знам, а знам ги ,веруј ми . Не би да изазивам тензију и да га враќамо муабет назад низ године, ама имав далеко поголем стаж на трибину него 95 Куманчиња. Али Ок е ,убаво е да се враќав Кумани на сцену , треба да су број 1 у град и такој МОРА да биде. Да не се правимо "промотери"али знам што би се десило и да има ферка 10 на 10 , 20 на 20..Резултат нема да е бш како што се надаш или посакуеш да биде. Муабет ти е на место дека има Македонци ама има и Срби меѓу њима , како и да е , поента ми е да не пишуеш рекла-казала муабети зашто свак поупутен знае за кога и како се работи . Поздрав

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Братко не си свесан што збориш. Ама ич не си .Сас дужно поштовање спрема тебе и сви анти-Срби што се правите ,немаш појма и врску сас муабет.Коментар ти е рекла-казала...И ја не ги сакам Куцз , али дечки су много ценети и у њину "централу" горе у Бгд. Идев на скоро свако гостовање на ЦЗ , и добивав солидан број на карте(места) . Плус тој су далеко поголеми мангупи од 90% Кумани што ги знам, а знам ги ,веруј ми . Не би да изазивам тензију и да га враќамо муабет назад низ године, ама имав далеко поголем стаж на трибину него 95 Куманчиња. Али Ок е ,убаво е да се враќав Кумани на сцену , треба да су број 1 у град и такој МОРА да биде. Да не се правимо "промотери"али знам што би се десило и да има ферка 10 на 10 , 20 на 20..Резултат нема да е бш како што се надаш или посакуеш да биде. Муабет ти е на место дека има Македонци ама има и Срби меѓу њима , како и да е , поента ми е да не пишуеш рекла-казала муабети зашто свак поупутен знае за кога и како се работи . Поздрав
Знаеш колко ми чуе за њину централу и њино поштовање на север...ама ич. Мош ќе сам имаја респект за групу... т.е имам за поединци што ги знам лично. Али остали што ми правив групе по фејсбук Српски устанак у Куманову и како ме ословуев мене и остали македонци како бугари, македонци правив се поголеми срби и од срби. Славив Св.Саву идев на празници за Зебрњак:facepalm:

Ја непосакују никакв резултат од ферку 10 на 10 или 20 на 20. Ферка ли е 20 душе да тепав 3 деца "куманчиња"?! Кој респект да имам за волови од 20+године да тепав 3 деца.... сас палке и остали заебанцие.

LP1519

ЧастиОбраз
Член од
2 февруари 2012
Мислења
405
Поени од реакции
298
vladobox нели ти е малко чудно тој што ми сакамо? Едноставно сакамо паре да идев у прав смер за кој треба. Довољно смо ми виделе од тој што не се знае и не се пази, никога не га е интересирало куде идев паре.. што добисмо од тој на крај, 2-3ца с’с пун џеб и распад на кошарку у наш град. Тој ли треба да се пофтори? Или ако дојде друга партија и да га угаси клуб, заради тој што овај претходна га помагала.
Не сакамо ми да знаемо паре куде ќе идев, едноставно сакамо да се знае и да ни даде тај управа на знање дека паре идев на места у кои треба, а не у џебови на одредени људи од клуб.

IanCurtis сакаја би да те поправу у нешто ја тебе. Ако не те интересира за њима од куде знаеш дека су “ценети’’ на север, од рекла казала ли муабети? Викаш имале стаж на трибину од голем број на Кумани? Другаре да не се л’жемо тија људи свите што ги гледаш тамо су искочиле од запад. Викаш имале карте за сваку утакмицу, тачно за свите мали утакмице имав карте.. гледам упутен си у тој ај б’ш види дали су имале карте за предзадњо дерби и куде су им биле членови. Как’в ти мислиш дека ќе бидне резултат од ферку к’д веќ прогнозираш?

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Овој играње у БИБЛ лигу за нас е мач сас две острице.Позитивно е тој што пред све ке имамо солидне екипе за противници,ке имамо увек испунету салу,што би требало да биде инекција за наш буџет,исто овај лига ке придонесе да направимо још појак тим од моментално што га поседуемо,док од другу страну плашу се дали ке можемо ми да га издржимо тј ритам,пред све мислу на финансие,ипак за гостовања ке треба доста паре,Израел,Црна Гора,Србија,Бугарија,а сас оглед дека још увек каснив плате малко сам скептичан около овуј ситуацију,немој да завршимо на крај како Торус,игра едно сезону у БИБЛ лигу и следеќу га снема и избегасва му сви најбољи играчи.
Иначе одвај га чекам турнир у петак :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom