Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Ahm, znachi da izbegavam 3D filmovi na zamunda koi imaat "blury" screenshots? :)
Мислиш такви баш треба, дупло што се гледа дека тоа се со поларизирана слика т.е. левото и десното око гледаат различна слика, а без наочари ги гледаш двете ако тоа мисли на blurry.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Мислиш такви баш треба, дупло што се гледа дека тоа се со поларизирана слика т.е. левото и десното око гледаат различна слика, а без наочари ги гледаш двете ако тоа мисли на blurry.
Да, без наочари се гледаат два екрана.

B

Beck's

Гостин
Pri palenje na laptopot nisto ne se pojavuva na ekran iako izgleda deka se e vo red. Go odnesov na servis i mi rekoa deka grafickata izgorela i nema moznost za popravanje posto bila zalepena za maticnata. Znaci li ova deka nema nikakva nadez za mojot laptop. Inaku prilicno nov laptop go kupiv pred 2 godini u Germanija. Se raboti za Emachines E-625.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.631
Поени од реакции
7.451
Pri palenje na laptopot nisto ne se pojavuva na ekran iako izgleda deka se e vo red. Go odnesov na servis i mi rekoa deka grafickata izgorela i nema moznost za popravanje posto bila zalepena za maticnata. Znaci li ova deka nema nikakva nadez za mojot laptop. Inaku prilicno nov laptop go kupiv pred 2 godini u Germanija. Se raboti za Emachines E-625.
Nadez na ebay ke si baras, ne ocekuvas valjda deka moze da se popravi

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Околу 150$ без царина и работна рака би те коштала матичната. АМД процесор има?
--- надополнето: 13 септември 2012 во 18:20 ---
На кој сервис беше? Има еден што може да ти ја смени графичката само ако ја има на лагер. ПП за контакт.

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Druze se prai toa jas popravam takvi raboti samo vo asalen servis da go odneses

Член од
15 ноември 2011
Мислења
2
Поени од реакции
0
imam eden problem so usb portovite na laptopot od levata strana imam dva usb i od desnata imam eden problemot e toa sto pred 3-4 meseca gi popraviv tie od levata strata bea osteteni a ovoj od desnata strata raboti,do vcera go koristev samo toj port od desnata strana bidejki koga stavav na levata strata laptopot se isk sam bez pricina vcera probav da stavav memoriski citac za telefon ne se isk laptopot no koga probav da stavam na destata stranata na toj so go koristev nonstop ne rabotese memoriskiot cicac probav i so usb gluecot prvo na tie od levata strana ne rabotese a potoa na ovoj od desnata strana pak ne rabotese,potoa probav so usb prvo na toj od desnata strata usb-to rabotese dobro , ako moze pomos okolu ova

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
imam eden problem so usb portovite na laptopot od levata strana imam dva usb i od desnata imam eden problemot e toa sto pred 3-4 meseca gi popraviv tie od levata strata bea osteteni a ovoj od desnata strata raboti,do vcera go koristev samo toj port od desnata strana bidejki koga stavav na levata strata laptopot se isk sam bez pricina vcera probav da stavav memoriski citac za telefon ne se isk laptopot no koga probav da stavam na destata stranata na toj so go koristev nonstop ne rabotese memoriskiot cicac probav i so usb gluecot prvo na tie od levata strana ne rabotese a potoa na ovoj od desnata strana pak ne rabotese,potoa probav so usb prvo na toj od desnata strata usb-to rabotese dobro , ako moze pomos okolu ova
Реинсталирај ги сите драјвери од официјалниот сајт од лаптопот, и научи да користиш запирки, точки и голема буква. И по можност кирилица користи.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Пробај како што ти кажа Корун, ако не успее, формат, ако пак нејќе толку од USB контролерот, му дошло времето, незнам дали знаете ама USB контролерите, се најнеквалитените чипови на еден компјутер, истото важи и за самите портови, говна невидени а на лаптоп уште по бетер, сигурно користат некои антички верзии, барем NEC да беа.

И после луѓето се чудат зошто толку многу ги форсирам Ivy Brdige платформите кои по дифолт имаат Intel native USB 3.0 контролери.

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Го палам лап топот и ми се јавуваат милион поп ап прозорчиња со оваа порака:
System message - Write fault error
A write command during the test has failed to complete. This may be due to a media or read/write error. The system generates an exception error when using a reference to an invalid system memory adress.
а притоа ми ги нема пола од иконите на десктоп а и старт менито е празно.

Некој начин да го средам ова или да го носам директива на преинсталирање? :)

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.631
Поени од реакции
7.451
Го палам лап топот и ми се јавуваат милион поп ап прозорчиња со оваа порака:
System message - Write fault error
A write command during the test has failed to complete. This may be due to a media or read/write error. The system generates an exception error when using a reference to an invalid system memory adress.
а притоа ми ги нема пола од иконите на десктоп а и старт менито е празно.

Некој начин да го средам ова или да го носам директива на преинсталирање? :)
Вероватно хард дискот ти е проблемот да не речам плаче за нов....На C: u My Computer Пропертиес/Тоолс Check now...штиклирај го горното само (без тоа за bad sectors да проверува) и пушти го....ке ти бара рестарт и тогаш ке почне да го проверува дискот....ако вака не ти се опраи ке ти треба HDDregenerator...и некој поискусен на помош :)

Член од
11 октомври 2008
Мислења
114
Поени од реакции
18
Имам ваков маус Intelli 1.1 и имам проблем, ќе го приклучам маусот во компјутер и работи 1- 2 мин и потоа се гаси, треба да го исклучам и повторно да го приклучам за да проработи (повторно 1-2мин)... пробувам со мрдање да не има прекин нешто во кабелот ама не ќе да е тоа... идеја некоја што може да му е ?

Maryah.C

Be a bee
Член од
9 јуни 2006
Мислења
4.001
Поени од реакции
710
Вероватно хард дискот ти е проблемот да не речам плаче за нов....На C: u My Computer Пропертиес/Тоолс Check now...штиклирај го горното само (без тоа за bad sectors да проверува) и пушти го....ке ти бара рестарт и тогаш ке почне да го проверува дискот....ако вака не ти се опраи ке ти треба HDDregenerator...и некој поискусен на помош :)
Не бива вака, пак се јавуваат. :( Сепак фала. :)

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Имам ваков маус Intelli 1.1 и имам проблем, ќе го приклучам маусот во компјутер и работи 1- 2 мин и потоа се гаси, треба да го исклучам и повторно да го приклучам за да проработи (повторно 1-2мин)... пробувам со мрдање да не има прекин нешто во кабелот ама не ќе да е тоа... идеја некоја што може да му е ?
Imas kratok spoj na 5 volti ako si sentimentalno vrzan so nego smeni kabel ako ne u gubre nov maus e 150 den ako ne sakas nekoj gejmersi i takvi stvari

Kajgana Shop

На врв Bottom