Објаснете ми нешто ве гледам по науката сте јас прос чоек сум. На почетокот температурата била милиони келвини. Е како е можно да не изгореле организмите и денес да постојат.Експанзија*
Објаснете ми нешто ве гледам по науката сте јас прос чоек сум. На почетокот температурата била милиони келвини. Е како е можно да не изгореле организмите и денес да постојат.Експанзија*
Тоа што енергија е сумарно, константа, тоа не значи дека и состојбата од елементите во набљудуваниот систем е „константна„, туку се влошува, со неповратен распад на системот....Енергијата во изолиран систем е константа. Еволуцијата не значи додавање или одземање туку менување. Колку пати ти го повторив ова?
.
Ти рече, цитирам "Човекот не живеел во никакви пештери: тоа е марксово глупирање, со цел, да и‘ помогне на, тогаш, младата дарвинова еволуција."Grand,
човековите „гранки„, кои живееле во пештери, тоа го чинеле не од што биле јааааааако прости и глупави, туку ради неповолните климатски процеси, кои ја зафатиле Земјава после промената на Земјината клима, по Потопот. Тоа, не го спорам, а она кое е траги-комично, тоа е начинот на кој се прикажани неандерталците: небаре се работи за чевеколики мајмуни, а не за човечеки битија. Така, „уметничкиот„ приказ на неандерталец, со одрана кожа на себе и со топуз преку рамото, подискривен од рахитичните коски (недостаток од сончева светлина и витамин „Д„, нели...), асоцира на тежок примитивец, а не на човечко битие, кое е створено во „..образ Божји и подобие...„.
За да видиш до каде може да оди човековата фантазија во поддржувањето на еволуцијата, погледни го и примерот од т.н.„човек од Небраска„.
Некои на форумот со години се трудат машки да се избламираат. Тебе тоа ти успеа да го направиш во само неколку постови.
Respect...
Ај не заебавај, па пред малку напиша дека еволуцијата и не била така бесцелна, нели?...Ако мислиш на некоја возвишена ултимативна цел тогаш ќе те разочарам. .
Се влошува? Што се влошува? Како се влошува?Тоа што енергија е сумарно, константа, тоа не значи дека и состојбата од елементите во набљудуваниот систем е „константна„, туку се влошува, со неповратен распад на системот....
И сега, ако системот неповратно се распаѓа, како можеш да очекуваш до еден таков систем, кој се распаѓа, да сториш обратен, неентрописки систем, во облик од живо битие, кое со својата структура, се инаети на распаѓањето?
Не ми вади текст до контекст: убо напишав кој каде живеел и зашто така живеел.Ти рече, цитирам "Човекот не живеел во никакви пештери: тоа е марксово глупирање, со цел, да и‘ помогне на, тогаш, младата дарвинова еволуција."
Сега викаш, аха океј, живееле во пештери ама не се сфатени.
Потоа сфатив дека целиш кон нешто налик твоите црковни сфаќања. Еволуцијата е процес кој настанува поради приспособување на животната средина. Примарна цел е преживување.Ај не заебавај, па пред малку напиша дека еволуцијата и не била така бесцелна, нели?...
Што ти вадам од контекст? Неандерталците се подвид на homo sapiens.Не ми вади текст до контекст: убо напишав кој каде живеел и зашто така живеел.
На почетокот имало бубашваби, а тие се неуништливи. Еве јас дома со години имам проблем со нив, ни дезинсекција не помага.Објаснете ми нешто ве гледам по науката сте јас прос чоек сум. На почетокот температурата била милиони келвини. Е како е можно да не изгореле организмите и денес да постојат.
Се влошува така, што слабеат енергетските врски помеѓу елементите од системот и така, системот постепено се распаѓа, неповратно, како што времето одминува. Пример: како старееме, така нашето битие ги губи своите способности и конечно, умира. Аналогно на нашата смрт, е распадот на неживите структури во природата. просто кажано, ако едно „нешто„ се расипе, само до себе не може да се поправи, без интервенција „од страна„.Се влошува? Што се влошува? Како се влошува?
Sve naopachki. Eden pogled von hristijanskiot mazohizam e dovolen da se sfati deka chovekot vo poslkednive 200 godini si go duplira zhivotniot vek. Deka 90ikusur posto od bolestite se iskoreneti I deka kvalitetot na zhivotot se podobruva eksponencijalno so sekoja generacija.Статистички, дневно изумираат по 130 видови живи битија.
Дегенерацијата на живите битија, а тука е и човекот, е производ од општата дегенерација на нашата животна средина, која не е последица само од природните неповратни ентрописки процеси, туку најмногу од човековиот упад во природните процеси и нивна девастација, со т.н. индустриска револуција, која до максимум ја загади почвата, водата и воздухот, кои , како „фид-бек„, негативно влијаат и врз луѓето. Така, неплодноста кај луѓето расте, со тоа што се‘ повеќе брачни парови не неспособни за природна репродукција на родот човеков.
Или, како што би рекол мојот омилен професор: некој како да ја притиснал клепсидрата во горната половина, која насилно и забрзано се празни кон дното...
Мики, оние слики од учебниците по Биологија не се многу видоизменети со напредокот на технологијата и науката.Grand,
човековите „гранки„, кои живееле во пештери, тоа го чинеле не од што биле јааааааако прости и глупави, туку ради неповолните климатски процеси, кои ја зафатиле Земјава после промената на Земјината клима, по Потопот. Тоа, не го спорам, а она кое е траги-комично, тоа е начинот на кој се прикажани неандерталците: небаре се работи за чевеколики мајмуни, а не за човечеки битија. Така, „уметничкиот„ приказ на неандерталец, со одрана кожа на себе и со топуз преку рамото, подискривен од рахитичните коски (недостаток од сончева светлина и витамин „Д„, нели...), асоцира на тежок примитивец, а не на човечко битие, кое е створено во „..образ Божји и подобие...„.
За да видиш до каде може да оди човековата фантазија во поддржувањето на еволуцијата, погледни го и примерот од т.н.„човек од Небраска„.
Приспособувањето ради преживување не е никаква нужност: имаш битија, кои се изразито отпорни на болести или битија со изразит фертилитет....Шо ќе им е нив „приспособување„, кога имаат сосема природен начин на запазување на својот род?Еволуцијата е процес кој настанува поради приспособување на животната средина. Примарна цел е преживување.
А тие способности ги добиле од Бог, така?Приспособувањето ради преживување не е никаква нужност: имаш битија, кои се изразито отпорни на болести или битија со изразит фертилитет....Шо ќе им е нив „приспособување„, кога имаат сосема природен начин на запазување на својот род?
Се инаетат на распаѓанетоНа почетокот имало бубашваби, а тие се неуништливи. Еве јас дома со години имам проблем со нив, ни дезинсекција не помага.
Збориш за јака сила? Интеракција на атомско ниво? Како е поврзано тоа со еволуцијата?Се влошува така, што слабеат енергетските врски помеѓу елементите од системот и така, системот постепено се распаѓа, неповратно, како што времето одминува. Пример: како старееме, така нашето битие ги губи своите способности и конечно, умира. Аналогно на нашата смрт, е распадот на неживите структури во природата. просто кажано, ако едно „нешто„ се расипе, само до себе не може да се поправи, без интервенција „од страна„.