MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Kои бе докази.. ај не заебавај..
па јас за 30 секунди ги срушив тие будалештини...
.
Алал да Ти е бе Vone, да не беше Ти, тркалото немаше да биде измислено...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kои бе докази.. ај не заебавај..
па јас за 30 секунди ги срушив тие будалештини...
.
А бе остај ти Алал...Алал да Ти е бе Vone, да не беше Ти, тркалото немаше да биде измислено...![]()
Светото Писмо НЕ Е напишано од Бог: прва грешка!
--- надополнето: 13 септември 2012 во 12:54 ---
Неам појма од кај да знаеш...
--- надополнето: 13 септември 2012 во 12:55 ---
Така НЕ ПИШУВА во Библијата: грешка втора!
П.С:
Заклучок (што би рекол Чорбаџија...): од погрешни претпоставки, се извлекуваат погрешни заклучоци!
воопшто не „каснам„, туку ова ми е познато не пред темава да биде отворена, туку пред години и години...Работата е во тоа што немам (пре)честа навика да поставувам „клипчиња и линкови„ а очигледно е дека на повеќемината од форумоф, токму тие се извор на „вистини„ па еве им еден таков...![]()
И Лазар му рече на Ченто :" Викни го дедо Киро да види што прави детенцено."Биог му диктираше на писари - ангели кои ја пишеа библијата пошто бог е огромен и има големи раце и нема толкав молив кој би можел да го држи и пишува. А диктафоните не постоеа - нив после ги измисли сатаната.
Мене повеќе ме интересираат неколку работи од линкот.
Дали типот навистина постои?
Дали типот нависитна бил на такво раководно место?
Дали судскиот процес навистина одел по тој редослед и во таква насока?
Ако е се ова точно, тогаш што го натерало на тој потез, кога однапред сите знаеме дека секој експеримент и зајклучок кој се коси со веќе поставените норми, е малтене самоубиство на професионално ниво?
Работата е што ти дури и кога не ти поставуваме "клипчиња и линкови" одбиваш да ја согледаш вистината. Ти дадов милион примери за еволуцијата денес и повторно ги дискредитираш како уште една фраза, која треба да ја поткрепи вистинитоста од евлуционистичката вера.
Твоите контра аргументи немаат никаква поддржаност освен твоето сопствено мислење. Ти, Мики, не дебатираш. Ти водиш инает.
Сличен е случајот ти со Мирољуб Петровиќ, кој е закоравен креационист. Сурфни малку по „Нетов„...
Penziite ne se bash golemi. Treba od neshto da se zhivee. Duvloto Discovery institute dava odlicni 'stipendii' za 'kreativni' protestantski voini.Мене повеќе ме интересираат неколку работи од линкот.
Дали типот навистина постои?
Дали типот нависитна бил на такво раководно место?
Дали судскиот процес навистина одел по тој редослед и во таква насока?
Ако е се ова точно, тогаш што го натерало на тој потез, кога однапред сите знаеме дека секој експеримент и зајклучок кој се коси со веќе поставените норми, е малтене самоубиство на професионално ниво?
Сличен е случајот ти со Мирољуб Петровиќ, кој е закоравен креационист. Сурфни малку по „Нетов„...
--- надополнето: 13 септември 2012 во 14:59 ---
Gradn,
не постои ниту еден а не миљон примери за еволуционен процес. Не е проблемот во фактите, туку во толкувањето на фактите. За мене е смешно тоа што секое ново сознание, со (неподнослива) леснотија се вклопува во еволуционизмот, небаре некој ја открил апсолутната вистина во Вселената, па сега секое сознание мора да и‘ се покори на таа вистина...Состојбата ќе да е троа поинаква.
Во краен случај, јас ги гледам нештата преку мојот црковен светоглед, кој нема блага врска во тековно важечкиот њутновско-дарвиновско-марксистички светоглед,
Но со задоволство ги користиш придобивките од , како што го нарекуваш, "њутновско-дарвиновско-марксистички светоглед".Во краен случај, јас ги гледам нештата преку мојот црковен светоглед, кој нема блага врска во тековно важечкиот њутновско-дарвиновско-марксистички светоглед,
Мики, еволуцијата е промена на карактеристиките на живите организми низ генерациите. Јас ти давам примери каде што IQ-то на луѓето се зголемува(менува) со секоја генерација. Ти давам пример каде што во едно истражување по 40 генерации на муви субјектите се здобиле со способност да бројат.
Мувите биле затворани во кутии и им биле пуштани светлосни сигнали(трепкање, 2 пати, 3 пати, 4 пати) и на едно од трепкањата кутијата се затресувала.
По 40 генерации субјектите успевале да ги распознаат броевите на трепкања и полетувале кога било затрепкано онолку пати колку што било сигнализирано затресувањето.
Вакви примери на форумов сум дал милион. Не знам како само ти успеваш да не ја видиш поврзаноста со еволуцијата.
Но со задоволство ги користиш придобивките од , како што го нарекуваш, "њутновско-дарвиновско-марксистички светоглед".