Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
13 септември 2009
Мислења
287
Поени од реакции
110
Ни фалеше ваква тема на форумов, незнам колку сме со андроид но сепак треба да се фалиме и помагаме :)

Ајде јас прв ќе почнам - Значи веќе на овај систем сум скоро 2 месеци откако го купув LG GT540

Прегледај го приврзокот 26195

Од телефончето стварно сум задоволен кога го купив беше на 1.6 верзија а пред 2-3 недели се апдејтирав на 2.1 . Повторно одлично оптимизирано дури и побрзо работи со новиот апдејт. Едниствено нешто што ме нервира е што незнае да си пресмета точно колку батерија има, еднаш вика 40% па 60%......

Неколку зборови за андроид

1 - Прво што ме нервира е тоа што неможеш да исталираш апликации и игри на сд картицата туку само колку имаш место на телефонот (ова е поправено на 2.2 верзија) но сепак толку глупав пропуст не можев ни да замислам дека постои. НЕ ГЛЕДАМ ПРИЧИНА зошто е така ама ајде ако го рутираш телефонот изгубиш 2-3 часа можеби и ќе усшееш да го овозможиш тоа и на 2.1

2- Страшно ме нервира што немам пристап до сите апликации преку маркетот, барам скајп нема, барам ибај нема, барам пај пал нема a на веб странава гледам дека ги има http://www.android.com/market. Може некој да ми помогне како да се направам демек сум во USA па да гледам се како што треба и платени и фрее програми?. Дека ставарно е безвеза да гледаш милиони кинески апликации.....

Е толку друго не ме нервира ништо :) Друго си е баш одлично како што треба.

Една од подобрите аднроид апликации google sky map вклучете gps и "гледајте" со телефонот накај небото.

Јас фактички месец дена после тебе сум го зела мојот џити540 еве терав со него две години језда мин викенд ми падна ми го згазија со штикла и сеа екранот е ЛОМ нишо не се глеа ама тачот си работи мука нема
Затоа не ми се фрла здрав прав е...
Глеам си заборавил/а да пишеш дека овие наши LG GT540 се праени као у лимитирана серија и се едини на пазарот што работат на touch calibration т.е не е као кај Самсунгот да го допреш со прстот па да се активира наредбата туку кај нас е се до јачината на стисокот врз екранот ШО Е НЕВОЈАТНО ЈАКО и незнам дали ке најдам друг телефон со таква опција.
Мислам деновиве да го ноам у мобико кузнае колку пари ке ми земат за екранот ... ако уопште може да се попраи.

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Подобро за штикли да праиш муабет на форумов.

Член од
3 септември 2010
Мислења
112
Поени од реакции
26
ај сеа јас нешто да прашам, не можам никако смс порака да пратам, бројот на сервисниот центар никако да најдам каде се впишува, не сакам да инсталирам некоја програма за смс туку сакам да ја користам изворната, неговата.до ром-от не е, менувам неколку разни и пак не сака.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Јас фактички месец дена после тебе сум го зела мојот џити540 еве терав со него две години језда мин викенд ми падна ми го згазија со штикла и сеа екранот е ЛОМ нишо не се глеа ама тачот си работи мука нема
Затоа не ми се фрла здрав прав е...
Глеам си заборавил/а да пишеш дека овие наши LG GT540 се праени као у лимитирана серија и се едини на пазарот што работат на touch calibration т.е не е као кај Самсунгот да го допреш со прстот па да се активира наредбата туку кај нас е се до јачината на стисокот врз екранот ШО Е НЕВОЈАТНО ЈАКО и незнам дали ке најдам друг телефон со таква опција.
Мислам деновиве да го ноам у мобико кузнае колку пари ке ми земат за екранот ... ако уопште може да се попраи.
Екранот си го порачав од ебај и си го сменав сам по туторијал од јутуб. Ме чинеше 900 денари

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Значи не е никаква лимитирана серија, :) постојат два типа на тач панели/екрани resistive touch (во твојот случај) и capacitive. Е тие resistive (на притисок) се ептен застарена технологија и повеке не се користи или се користи во low end телефони. Додека capacitive се понови и се користат во новиве телефони и овозможуваат multitouch функционалност т.е. фукции во кои може да користиш два и повеке прста. :)

GROBAR1986

САМО ПАРТИЗАН
Член од
16 септември 2007
Мислења
627
Поени од реакции
92
Значи ме интересира (можда некој веке прашал и некој одговорил) али ај да не тупам?Дали може да користам WI-FI (иначе имам алкател от 991) пошто сум на припејд и како да активирам пошто коа го уклучам стално мрежите се заклучени или ми покажува не е во домет!! Ако е некој на добра воља нека ми објасне шо како.

Untak

Simply complicated...
Член од
16 јануари 2008
Мислења
441
Поени од реакции
68
WiFi е технологија која претежно се користи кај домашни интернет мрежи, односно, секој може да си направи бежична мрежа дома со еден рутер и потоа може да ја користи на телефон, лап топ, итн. во принцип секој уред со WiFi конективност, нели бидејќи сите ние имаме соседи си ја заклучуваме мрежата со лозинка за да не ни крадат интернет соседите или уште полошо да не ни крадат податоци, зошто ја заклучуваме? (Затоа што таа е наша лична интернет мрежа, најчесто 30 метри од рутерот). Така да, може да се приклучиме на една WiFi мрежа ако ја знаеме лозинката, или ако мрежата е отклучена, може да биде отклучена во некој кафич, може некој кој си ја местел не ставил лозинка и така може да се уклучиме. Значи таа нема врска дали си ти на постпејд припејд или незнам што, значи на некоја WiFi мрежа можеш да се уклучиш ако ти е дозволено (имаш лозинка) или ако таа е отклучена.

Член од
20 јануари 2009
Мислења
657
Поени од реакции
541
имам HTC One V со Ice Cream Sandwich, дали можи да се инсталира македонска тастатура на стандардната тастатура која е вградена во ОС? и дали можи да се инсталира македонски јазик ?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
имам HTC One V со Ice Cream Sandwich, дали можи да се инсталира македонска тастатура на стандардната тастатура која е вградена во ОС? и дали можи да се инсталира македонски јазик ?
Македонска тастатура можеш да си симнеш преку маркетот. Иначе македонско мени неможе да се стави.

Untak

Simply complicated...
Член од
16 јануари 2008
Мислења
441
Поени од реакции
68
За македонска тастатура отвори го линков од телефон:клик (оваа најмалку рам зафаќа затоа ја сакам), а за македонско мени малку потешко, потоа знаеш да си избереш за користење така?

Limbo

maybe an alien
Член од
26 декември 2007
Мислења
835
Поени од реакции
1.471
Го постирав ова у темата за Jelly Bean, ќе напраам само paste

откога ми се апдејтира на jelly bean не ми работи програмчето за камерата од оперативниот (n)
ги слика сликите ама не ги зачувува во меморијата од телефонот (немам подршка за SD)(n)

значи не се работи за custom rom, туку директен update од ICS на Galaxy Nexus.
Некој да не има слично искуство?

OziLLLL

MADRIDISTA
Член од
8 октомври 2008
Мислења
3.334
Поени од реакции
1.892
Некој да каже искуство со Xperia Arc S и апдејтирање на 4.0 на софтверот на легален начин, дали има проблеми со вифи или слично, фала ? :)

Член од
25 март 2009
Мислења
84
Поени од реакции
3
нема никакви проблеми но се чуствува мал лаг но нисто посебоноо сепак се оптимизира ромот и тој броблем е решен :D

Kajgana Shop

На врв Bottom