Креационизам наспроти еволуционизам

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Работата е крајно едноставна: верувам дека запишаното во Писмото е точно и за таа (до)верба не ми се потребни материјални докази, оти имам доверба во авторите од библиските текстови. И конечно, доказите за точноста од библиските записи во материјалниот дел од Светото Писмо се потврдуваат преку материјал ен опит, кој е на располагање на истражувачите, а точноста од духовниот дел од Светото Писмо, се докажува и потврдува само со духовен опит.

Разбира се, Тебе, и на сличните кои размислуваат како Тебе, не име доволен никаков доказ за точноста од библиските записи, па нека е тоа и доказ од матерајлно-научна природа, од проста причина: Твоите предрасуди се појаки дури и од најсилниот и најочигледниот доказ, кој ја потврдува точноста од Писмото, а за доказите од духовниот опит, поарно да не пишувам, оти не можеш да ги доловиш ниту со пуштање во „погон„ на Твојата фантазија...

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Работата е крајно едноставна: верувам дека запишаното во Писмото е точно и за таа (до)верба не ми се потребни материјални докази, оти имам доверба во авторите од библиските текстови. И конечно, доказите за точноста од библиските записи во материјалниот дел од Светото Писмо се потврдуваат преку материјал ен опит, кој е на располагање на истражувачите, а точноста од духовниот дел од Светото Писмо, се докажува и потврдува само со духовен опит.
Јас верувам во Библијата затоа што таа е напишана од Бог. А од каде знам дека таа е напишана од Бог? Па така пишува во Библијата.

Haters gonna hate, I know my logic.

:pipi:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Јас верувам во Библијата затоа што таа е напишана од Бог. А од каде знам дека таа е напишана од Бог? Па така пишува во Библијата.

Haters gonna hate, I know my logic.

:pipi:
LoL fail.
Библијата не е напишана од бог, туку од голем број автори чии прказни подоцна биле филтрирани според потребите на издавчот(ите).

wink wink nudge nudge

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
LoL fail.
Библијата не е напишана од бог, туку од голем број автори чии прказни подоцна биле филтрирани според потребите на издавчот(ите).

wink wink nudge nudge
Јас имав линк од клип каде што Бог беше снимен како ја пишува Библијата, но за жал го загинав.

Така да, со сигурност знам дека Бог ја напишал Библијата, и тоа на рака, без лап топ...

ОК?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Јас имав линк од клип каде што Бог беше снимен како ја пишува Библијата, но за жал го загинав.

Така да, со сигурност знам дека Бог ја напишал Библијата, и тоа на рака, без лап топ...

ОК?
И јас читав една сеопфатна студија од Руската академија на науки за тоа кога точно и со какво мастило е пишувана Библијата. Студијата потврдува дека е Јахве, но во исто време и дека мастилото навистина датира од 8-ми ден од постоењето на универзумот и Земјата како нејзина фокална точка.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

Разбира се, Тебе, и на сличните кои размислуваат како Тебе, не име доволен никаков доказ за точноста од библиските записи, па нека е тоа и доказ од матерајлно-научна природа, од проста причина: Твоите предрасуди се појаки дури и од најсилниот и најочигледниот доказ, кој ја потврдува точноста од Писмото, а за доказите од духовниот опит, поарно да не пишувам, оти не можеш да ги доловиш ниту со пуштање во „погон„ на Твојата фантазија...
Такви како тебе се да речеме 1/4 имаш и други кои веруваат(имаат доверба) како муслимани, будисти, хиндуси, и какви не.....не ли ти дошло на памет дека е чудна таа ситуација....патем тие како тебе не се ни мнозинство во случајов.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Јас верувам во Библијата затоа што таа е напишана од Бог.
Светото Писмо НЕ Е напишано од Бог: прва грешка! :D
--- надополнето: 13 септември 2012 во 12:54 ---
А од каде знам дека таа е напишана од Бог?
Неам појма од кај да знаеш...:icon_lol:
--- надополнето: 13 септември 2012 во 12:55 ---
Па така пишува во Библијата.
Така НЕ ПИШУВА во Библијата: грешка втора! :D

П.С:

Заклучок (што би рекол Чорбаџија...): од погрешни претпоставки, се извлекуваат погрешни заклучоци!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Биог му диктираше на писари - ангели кои ја пишеа библијата пошто бог е огромен и има големи раце и нема толкав молив кој би можел да го држи и пишува. А диктафоните не постоеа - нив после ги измисли сатаната.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Такви како тебе се да речеме 1/4 имаш и други кои веруваат(имаат доверба) како муслимани, будисти, хиндуси, и какви не.....не ли ти дошло на памет дека е чудна таа ситуација....патем тие како тебе не се ни мнозинство во случајов.
Тоа што таквите ка‘ мене не се мнозинство, тоа во Црквата е позната вистина веќе....20 векови!

Доцниш само 20 векови...

Патем кажано, малцинството секогаш било во право, а мнозинството секогаш било посилно.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Тоа што таквите ка‘ мене не се мнозинство, тоа во Црквата е позната вистина веќе....20 векови!

Доцниш само 20 векови...

Патем кажано, малцинството секогаш било во право, а мнозинството секогаш било посилно.
А што да кажеме за оние што се 1/100 од верниците...тие по таа логика се 100% во права насока.:)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Пааааа тоа е некоја Твоја логика а не моја...
Јас само се повикувам на Господовите зборови а не на човекови мненија. Види во Лука, 12.32.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Пааааа тоа е некоја Твоја логика а не моја...
Јас само се повикувам на Господовите зборови а не на човекови мненија. Види во Лука, 12.32.
A теологијата(логика околу прашањето за Бог) е чија?
Па поглупа работа не постои од тоа....ама ајде.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Доцниш само 20 векови...

Е да бе мнозинството имало право. Си се зезнал. Кој го има пиштолот е во право. Ах тој Марко Поло и Кинезите мме.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
A теологијата(логика околу прашањето за Бог) е чија?
Теологијата и‘ припаѓа на Црквата Христова.
--- надополнето: 13 септември 2012 во 13:31 ---
Па поглупа работа не постои од тоа....ама ајде.
Тие што се во Црквата, велат поинаку...Ама ајде.
--- надополнето: 13 септември 2012 во 13:32 ---
Ах тој Марко Поло и Кинезите мме.
...кој прв почна...:D

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Така е Vone, така е!

Штом се појават докази против тековниот светоглед, мора да е Ватикан крив, а ако не е Ватикан, тогаш, сигурно ќе бидат криви телетабитисите!...:icon_lol:
Kои бе докази.. ај не заебавај..
па јас за 30 секунди ги срушив тие будалештини...
... пишав Ватикан и ти одма рипаш ко бик пред црвена марама...:D

..а ова некако ми го прерипа...
По ова неговово излегува дека и фосилираните животни егзистирале кога се било течно и усијано на планетава
тоа е логичен заклучок на тврдењето на будалетинката..

Kajgana Shop

На врв Bottom