Evolucionistite ne tvrdat deka zivotot nastanal od neziva materija I posle se usloznuval. Toa go tvrdi abiogenezata.
Spored hebrejskiot, 6-te dena znacat 6 dena. Taka pisuva, pa taka i znaci. Toa shto ti si praish bajram, toa e tvoj festival.
Naukata NIKOGASH ne potvrdila deka nastanokot e konzistenten so onoj vo Bitie. Kako I bi potvrdila koga Bitie e prepolno so narodni nebulozi.
Јасно ми е што учат и Еволуциониузмот и Креационизмот , имам многу проучувано на оваа тема и уште читам за свое сопствено задоволство. Ме интересира мислењето и на двете страни , но, навистина немам време да седам цел ден на форум и да ви докажувам , ако ме разбирате... Животот на Земјата е многу краток, не би сакал да ми помине на компјутер, ако ме разбирате
Инаку за твоја информација, во една анкета правена во НАСА во просек од 10 научници 8 веруваат во БОГ, од нив 5 ја читаат Библијата и редовно се молат , значи не е баш така како што велиш дека научниците не се религиозни .
Ti, se cini, slabo si cital. I nauka i Bitie. Vo tri pasusi uspea da pishesh tri defektni idei.
Така само ти се чини
Не се смета ни за протестант, ни ортодоксен, јас сум Христијанин .
П.С. Како го напиша ова "протестант" со извичници и прашалници како да ме прашуваш да не сум човекојадец ?!?!?!? Не се плаши , не се плаши
Ај бидете поздравени и имајте убави дискусии