Креационизам наспроти еволуционизам

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Кога кажав дека

се однесуваше на тоа како што и другите(буквално) ги расудуваат.:)
Креационизмот е јасно дефиниран на што се однесува, тоа сигурно не е алегорија, а темава е за креационизмот наспроти еволуцијата....така да барем на оваа тема, кога е во прашање библиското создавање, освен буквално толкување се останато е офтопик.

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Креационизмот е јасно дефиниран на што се однесува, тоа сигурно не е алегорија, а темава е за креационизмот наспроти еволуцијата....така да барем на оваа тема, кога е во прашање библиското создавање, освен буквално толкување се останато е офтопик.
Добро,продолжете си со муабетот,
ќе бидам off на оваа тема.:)

Член од
26 март 2010
Мислења
132
Поени од реакции
24
Evolucionistite ne tvrdat deka zivotot nastanal od neziva materija I posle se usloznuval. Toa go tvrdi abiogenezata.

Spored hebrejskiot, 6-te dena znacat 6 dena. Taka pisuva, pa taka i znaci. Toa shto ti si praish bajram, toa e tvoj festival.

Naukata NIKOGASH ne potvrdila deka nastanokot e konzistenten so onoj vo Bitie. Kako I bi potvrdila koga Bitie e prepolno so narodni nebulozi.
Јасно ми е што учат и Еволуциониузмот и Креационизмот , имам многу проучувано на оваа тема и уште читам за свое сопствено задоволство. Ме интересира мислењето и на двете страни , но, навистина немам време да седам цел ден на форум и да ви докажувам , ако ме разбирате... Животот на Земјата е многу краток, не би сакал да ми помине на компјутер, ако ме разбирате ;)

Инаку за твоја информација, во една анкета правена во НАСА во просек од 10 научници 8 веруваат во БОГ, од нив 5 ја читаат Библијата и редовно се молат , значи не е баш така како што велиш дека научниците не се религиозни .

Ti, se cini, slabo si cital. I nauka i Bitie. Vo tri pasusi uspea da pishesh tri defektni idei.
Така само ти се чини :)

Da ne si protestant?!?
Не се смета ни за протестант, ни ортодоксен, јас сум Христијанин .

П.С. Како го напиша ова "протестант" со извичници и прашалници како да ме прашуваш да не сум човекојадец ?!?!?!? Не се плаши , не се плаши :pos:

Ај бидете поздравени и имајте убави дискусии (y)

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Инаку за твоја информација, во една анкета правена во НАСА во просек од 10 научници 8 веруваат во БОГ, од нив 5 ја читаат Библијата и редовно се молат , значи не е баш така како што велиш дека научниците не се религиозни .
Врска нема ова.

In the national academy of sciences
72.2% disbelieve in God
20.8% have doubt or agnosticism
http://www.talkorigins.org/indexcc/CA/CA111.html
http://www.annarbor.com/faith/science-vs-religion-what-are-scientists-religious-beliefs/#.UE_BPlEceAo
http://skeptics.stackexchange.com/questions/6219/are-only-700-out-of-480-000-life-scientists-creationists

Член од
26 март 2010
Мислења
132
Поени од реакции
24
Зборувам конкретно за НАСА пријателе , не за Американската академија на науките. Не можам да го наведам точниот линк, за жал не можам да се сетам од која веб страница беше.

Еве прилог zа ова што зборував, иако малку ќе забегаме од темата ...

Главен советник на НАСА се повикува на Библијата :

http://www.vesti011.com/2011/12/savetnik-nasa-vanzemaljci-su-demoni/

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Овој после пензионирањето тотално излапел..

Делови од текстот од линкот

Gospodin Gerelc je izričit: vanzemaljske civilizacije ne postoje i oni koji tvrde da su se susretali s vanzemaljcima, susretali su se, u stvari, s demonima!
Vodeći naučnici u oblasti kosmičkih tehnologija dokazali su da vanzemaljci nikada nisu posećivali Zemlju. „U Bibliji je jasno napisano da postoje zli duhovi ili demoni, koji se mogu javljati ljudima, i verovatno su se ti očevici susretali zapravo s njima, a ne s vanzemaljcima“, – rekao je tehnički i naučni savetnik američke Nacionalne agencije za aeronautiku i svemirska istraživanja tokom jednog od svojih predavanja u Kijevu.
izričit, dokazali .... тешки зборови, интересно ќе биде да покаже на што ги темели овие смели тврдења.. крајно сомнително е научник да отфрла можно постоење на други цивилизации а беспоговорно да тврди дека има демони, духови и слични ми ти сподоби.
Толку му сече...

Savetnik NASA je rekao da naučnici nisu pronašli čak ni potencijalne mogućnosti za postojanje bilo kakvog oblika života na planetama našeg sunčevog sistema. Osim toga, druge galaksije su toliko udaljene od naše, da bi se do najbliže, ukoliko bi se putovalo brzinom svetlosti, moralo putovati milionima godina. Naučnici su tako dokazali da NLO nikada nisu posećivali našu planetu, čak i ako se pretpostavi da je tehnologija „stranaca“ na daleko višem stupnju razvoja od naše.
- Лаже, суши... па на дното во најголемите океански длабочини и тоа кај што има излив на лава, потоа во длабокото подземје т.е. во екстремни услови слични како кај некои ни планети од соларниот систем па и на некој од нивните сателити, има не потенцијални услови туку има и живот.

- во првиот цитат изричито негира постоење на вонземски живот да во вториот веќе навелико шпекулира со можностите на нивната технологија...:D
Толку од овој.. тоа тешко стекнато, еминентен научник , со староста го има изгубено негде попат.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Еве вест, која е страшно неповолна за (идоло)поклониците на еволуционистичката вера:

http://www.vesti011.com/2011/08/robert-dzentri-naucnik-koji-je-srusio-evoluciju/

...:D...
Линкот....:pos::pos:
Ова Ватикан изгледа го има одрешено кесето...

................................

U slučaju zaleđene vode sa mehurovima tablete vitamina C, mogli smo da izvedemo dva zaključka. Na isti način i ovde, u slučaju granita za mehurićima ovog polonijuma, možemo da izvedemo dva jasna zaključka:
1. Neko je ubacio ovaj tip polonijuma u granit
2. Granit je očvrsnuo za samo nekoliko minuta.
или еден единствен... течниот гранит е премногу густ и недозволува да некакви си меури излегуваат од него...истово важи и за..

otkrio sam u granitu velike količine helijuma – gasa koji brzo isparava i koji bi odavno ispario iz granita u slučaju da je granit star milione i milijarde godina.

Како бе нафтата не испари досега ... а се наоѓа во далеку попорозна околина!:D

п.с. за шумеќата таблета... чашата може и моментално да се смрзне... ти треба само боца со CO2 или Азот... од оние што ги викаат бомби.... црево и ..
добри дебели ракавици за мраз.. колку да не ти одпадне раката... само тогаш ќе нема меури... тешко да таблетата се раствори стегната со мраз...

По ова неговово излегува дека и фосилираните животни егзистирале кога се било течно и усијано на планетава.:vozbud:

п.с. доби.. ми се допаѓа... затоа што читањето по линкот.... беше добра забава и разбибрига..
дај и други слични линкови освен www vesti011.com

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Зборувам конкретно за НАСА пријателе , не за Американската академија на науките. Не можам да го наведам точниот линк, за жал не можам да се сетам од која веб страница беше.

Статистиките на линковите кажуваат дека од 480.000 научници во САД верници се околу 700. Според твојата математика скоро сите верници во научниот свет се во НАСА.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Статистиките на линковите кажуваат дека од 480.000 научници во САД верници се околу 700. Според твојата математика скоро сите верници во научниот свет се во НАСА.
Зошто бе така му правиш?
Што ти требаше тоа?
Го уби во поим!:vozbud::pos:

D

Daedalus

Гостин
Еве вест, која е страшно неповолна за (идоло)поклониците на еволуционистичката вера:

http://www.vesti011.com/2011/08/robert-dzentri-naucnik-koji-je-srusio-evoluciju/

Мики, ехеее касниш. Темата со гранитот е 10000 образложувана и дебатирана. Иди поназад во Атеизам немам намера пак да пишувам за тоа.

Еве една тажна вест за верниците
http://thisiswhatiwoulddo.files.wordpress.com/2008/07/800pxtouched-by-his-noodly-appendage.jpg

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Линкот....:pos::pos:
Ова Ватикан изгледа го има одрешено кесето...
Така е Vone, така е!

Штом се појават докази против тековниот светоглед, мора да е Ватикан крив, а ако не е Ватикан, тогаш, сигурно ќе бидат криви телетабитисите!...:icon_lol:

Најбитно е, секогаш да постои „некој„, кој ќе биде дежурен кривец и уништувач на забави...
--- надополнето: 13 септември 2012 во 09:07 ---
Мики, ехеее касниш. Темата со гранитот е 10000 образложувана и дебатирана. Иди поназад во Атеизам немам намера пак да пишувам за тоа.
Roged,

воопшто не „каснам„, туку ова ми е познато не пред темава да биде отворена, туку пред години и години...Работата е во тоа што немам (пре)честа навика да поставувам „клипчиња и линкови„ а очигледно е дека на повеќемината од форумоф, токму тие се извор на „вистини„ па еве им еден таков...:D
--- надополнето: 13 септември 2012 во 09:09 ---
Оваа „сликица„ подари му ја DBack, верувам дека ќе биде пресреќен, оти е љубител на ваков тип „вистини„...:icon_lol:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199

Некои на форумот со години се трудат машки да се избламираат. Тебе тоа ти успеа да го направиш во само неколку постови.

Respect...

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375

Ова се заклучоците на Џентри:

1. Neko je ubacio ovaj tip polonijuma u granit

2. Granit je očvrsnuo za samo nekoliko minuta.
и

Ovi zaključci jasno ukazuju na Onoga koji je ubacio u polonijum u granit i ostavio nam dokaze o stvaranju planete Zemlje za veoma kratko vreme – upravo onako kako piše u Njegovoj knjizi – Bibliji. Zato ja ova otkrića u granitu nazivam „otisci Božijih prstiju“.
Неколку прашања:
1. КОЈ го убацил полониумот во гранит? Докажи!
2. КАКО гранитот се зацврснал за неколку минути? Докажи!

И дури и да се точни тие две тврдења, како тие укажуваат на тоа што го пишува во Библијата?

Kajgana Shop

На врв Bottom