Дежурна Ординација! #2

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
Неам земано никакви дроги или присхотропни супстанци, одеднаш ми се поjави и се случува неколку пати во месецот а некогаш и воопшто. На интернет читав дека било поврзано со дотокот на кислород во мозокот т.е можеби не внесувам доволно кислород додека спиjам но тоа е теориjа, друга теориjа е дека тоа е од стрес а трето дека е нешто озбилно со мозокот па затоа прашав тука да не има некоj што го имал истиов проблем. Страв ми е да отидам на невролог :)
Оди совреме на невролог не се зафркавај бидејќи можно е да се работи за психоза нема врска стресот, фобиите и сл. Според интензитетот на халуцинацијата се работи за нешто што не треба да се сфати здраво за готово.

Нешо против болка на воспалено непце ?
Пробав со аналгин и ништо,пробав со чај од камилица за чистење али пак ништо ...ако продолжит болкава да зеам нешто утре од аптека ама што ?
Ако толку е јака болката се плашам дека не е само непцето во прашање веројатно се работи за гноен процес кој доаѓа од расипан заб каде што болката е поинтензивна навечер и оди на забар не чекај од совети на форуми.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Никој од вас не вадел слепо црево? :/
Ако е без компликации и добро зараснува раната, треба отприлика десетина дена, а околу еден месец треба да се избегнува физичка активност, додека добро и комплетно да зарасне ткивото.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Никој од вас не вадел слепо црево? :/
Nope. Ама бидејќи постоеше можност да се случи тоа, беа ми направиле муабет.
За опоравување, ќе може да се движиш веќе следниот ден. Нема да треба се напрегаш следните месец дена. Исто така може ќе имаш проблем со #2 првите 2-3 дена. За потешки физички активности може ќе треба да почекаш и половина година, зависи од заздравувањето.
П.С.
Нека не те плаши горанзоран, ретки се тие случаи каде е заборавена опрема и алатки во пациентот. Башка се смета за рутинска операција.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Фала многу на сите :)

Член од
4 август 2011
Мислења
178
Поени од реакции
517
Ајде една препорака за добра очна ординација во Скопје,или оптика, ми треба само за преглед, нека чини повеќе но нека биде квалитетен прегледот. Благодарам :)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Еве веќе една недела имам проблеми со спиењето навечер.
Едноставно неможам да заспијам, а сум преморен и морам да легнам да се одморам, а никако неможам да заспијам.
На пример ќе си легнам околу 1 или 1:30 навечер и ќе се превртувам до 4 или 5 часот, но заспивање никако.

Ќе може ли да ми дадете некој совет како да се вратам во нормала ?

Ви благодарам однапред.
Мислам дека е период и ќе помине. Мене ми се случува во ноември да имам бели ноќи и да не можам да заспијам до 5 сабајле. Јас се напивам една чаша пиво и ме успива.
--- надополнето: 11 септември 2012 во 22:32 ---
Неам земано никакви дроги или присхотропни супстанци, одеднаш ми се поjави и се случува неколку пати во месецот а некогаш и воопшто. На интернет читав дека било поврзано со дотокот на кислород во мозокот т.е можеби не внесувам доволно кислород додека спиjам но тоа е теориjа, друга теориjа е дека тоа е од стрес а трето дека е нешто озбилно со мозокот па затоа прашав тука да не има некоj што го имал истиов проблем. Страв ми е да отидам на невролог :)
Оди на јога. Ако си во Скопје, може да ти преорачам и кај кого да одиш. Со години не можам да најдам таков учител.:)
Се вика Владимир Ѓеоргиев.

F

FuckYouAll

Гостин
Сношти ми се направи херпес на долнава усна:place: шо да му прам да се изгубит шо е можно побрзо ? хитно ми е

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Леле неможам повеќе, не се издржува ова. 2 недели по ред имам проблеми со спиењето. Неможам да заспијам, преморен сум и во теретана одам и трчам пред да си легнам, ама буквално истоштен сум, морам да легнам да се одморам, но заспивање никако. Се пробав, се што ми падна на ум се испробав дури и прогуглав но и тоа не ми помогна.

Дајте ве молам кажете некој совет како да се оправам ?
Кој ќе ме врати во нормала ќе го частам.

Благодарам однапред.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Леле неможам повеќе, не се издржува ова. 2 недели по ред имам проблеми со спиењето. Неможам да заспијам, преморен сум и во теретана одам и трчам пред да си легнам, ама буквално истоштен сум, морам да легнам да се одморам, но заспивање никако. Се пробав, се што ми падна на ум се испробав дури и прогуглав но и тоа не ми помогна.

Дајте ве молам кажете некој совет како да се оправам ?
Кој ќе ме врати во нормала ќе го частам.

Благодарам однапред.
А да те прашам да не си на диета ?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Да ве прашам нешто луѓе, ве молам озбилни одгорови. Значи можеби е срамота што не сум запознаен, али имаат ли жените менструација додека се бремени ?? Без разлика дали одговорот е да или не, да речеме чинот се десил пред 1 недела (незаштитен), после таа една недела жената добива менструација, што значи тоа бремена е или не?? Може да се потврди со сигурност??

Член од
16 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
86
Да ве прашам нешто луѓе, ве молам озбилни одгорови. Значи можеби е срамота што не сум запознаен, али имаат ли жените менструација додека се бремени ?? Без разлика дали одговорот е да или не, да речеме чинот се десил пред 1 недела (незаштитен), после таа една недела жената добива менструација, што значи тоа бремена е или не?? Може да се потврди со сигурност??
Не, при бременост и мал период после бременоста привремено престанува менструалниот циклус. Перманентно престанува за време на менопаузата.

Чим добила менструација не се секирај не е бремена. ;)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Не, при бременост и мал период после бременоста привремено престанува менструалниот циклус. Перманентно престанува за време на менопаузата.

Чим добила менструација не се секирај не е бремена. ;)
Работата е што некои крвават и додека се бремени (она spotting ли како се вика), башка тоа барав низ нет дури 4 од early prego sympthoms и дури 4 се совпаѓаат, тешко да е коинциденција. Ќе видам

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Не сум друже.
Тогаш пробај да не вежбаш , направи пауза од два дена како што кажа дека идеш на билдинг и џогираш ,преоптеретени ти се мускулите со друг збор заморени и затоа имаш редовни несоници , друго треба да ја промениш и место положбата на лежењето и пробај стави нешто повисоко под нозете (2-3 ќебиња ) да ти бидат подигнати па се надевам дека ќе ти се среди проблемот , и јас имав ист таков проблем но за среќа сега е се ок;)

Член од
16 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
86
Работата е што некои крвават и додека се бремени (она spotting ли како се вика), башка тоа барав низ нет дури 4 од early prego sympthoms и дури 4 се совпаѓаат, тешко да е коинциденција. Ќе видам
Почекај уште една до две недели и иди во аптека купи тест за бременост и така ќе сте најсигурни.

Kajgana Shop

На врв Bottom