Во што веруваат атеистите?

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
abe g nit kazal novo ni izmislil nes
poima nemate od ideite na G a zborite...

samo neli eksperti u sve
Види вака некој нешто не свака тоа е точно.
Јас само го коментирам тоа што Г (нашиов) го кажува.
Нели сепак тој е експертот и оној со отворени очи а можда и ти си.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
ne vi dosaduvam poveke
lecete si kompleksi na forum, ismevajte vernici, SUDETE , bidete pamtnjakovci zad monitor ...

За првиот дел фала.
Да си лечиме комплекси. Хмммм ајде нека биде така. Сите сме многу многу ископлексирани се познава по начинот на пишување нели.
Исмејување на верници. Значи секое размилување кое не се совпага со твоето е исмевање на твоето.
Типично размислување на некој верник, кога вие го правите тоа со атеистите е нели покажување на вистинскиот пат а у обратен случај исмевање јбг.
Да судиме никој од нас Атеистите не го прави тоа. Дискутираме и дебатираме.
Паметњаковичи зад монитор дај биди малце пооригинален ова коментар како да разговараш со детиште.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
За првиот дел фала.
Да си лечиме комплекси. Хмммм ајде нека биде така. Сите сме многу многу ископлексирани се познава по начинот на пишување нели.
Исмејување на верници. Значи секое размилување кое не се совпага со твоето е исмевање на твоето.
Типично размислување на некој верник, кога вие го правите тоа со атеистите е нели покажување на вистинскиот пат а у обратен случај исмевање јбг.
Паметњаковичи зад монитор дај биди малце пооригинален ова коментар како да разговараш со детиште.
Ке си земам за право да ти одговорам во негово име.
Вие атеистивте почнавте да ги исмевате религиозните. Вашите настапи не беа за да дознаете нешто, во случај да не ви е познато од светите книги, него цело време беше цинизам и исмевање. Сите прашања од атеистиве беа со цел да се негира, дури имаше случаеви каде сами си дававте одговор на цинично прашање. Поради вас ги затворија двете стварни религиозни теми на форумов.Целта ви беше да докажете дека религиозните се глупи, а вие сте полни со наука и знаење.
Потоа се појавив јас. Ги бранев сите религии. Тоа за вас е нешто страно...шпанска музика. Ви одговарав со прашања на вашите прашања и не знаевте на каде да се завртите.Дури и прирачници за атеисти ви напишав.
Лично не можете да ја нападнете мојата религија, затоа што сте во потполн мрак. Дури и Тесла ве збуни со неговите изјави. немате одговор на ниедна негова изјава.Најголемиот научник ве стави во ќорсокак....се расфрлувавте со наука на форумот за религија...а не сте го сватиле најголемиот научник.
Се појавија дечки кои почнаа да го разбираат моето мислење, го проширија знаењето и сега и тоа ви е чудно. До скоро беа Христијани, Ошоисти, а сега го бранат моето мислење, се слагаат со моето учење. Некогаш и дозволувам да ви одговорат на вашите прашања, и покрај тоа што јас лично сум против тоа.
Не е целта на форумот пропаганден материјал, целта е да го прошириш знаењето во тој дел ако си стварно заинтересиран...
Ај доста, се отепав пишувајки...

С

Само Човек

Гостин
За првиот дел фала.
како што реков не досадувам повеќе

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
Атеистите мора да веруваат во луѓето (y)
Сето друго е бесцелно ако нема луѓе... не?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Вие атеистивте почнавте да ги исмевате религиозните. Вашите настапи не беа за да дознаете нешто, во случај да не ви е познато од светите книги, него цело време беше цинизам и исмевање. Сите прашања од атеистиве беа со цел да се негира, дури имаше случаеви каде сами си дававте одговор на цинично прашање. Поради вас ги затворија двете стварни религиозни теми на форумов.Целта ви беше да докажете дека религиозните се глупи, а вие сте полни со наука и знаење.
Потоа се појавив јас. Ги бранев сите религии. Тоа за вас е нешто страно...шпанска музика. Ви одговарав со прашања на вашите прашања и не знаевте на каде да се завртите.Дури и прирачници за атеисти ви напишав.
Лично не можете да ја нападнете мојата религија, затоа што сте во потполн мрак. Дури и Тесла ве збуни со неговите изјави. немате одговор на ниедна негова изјава.Најголемиот научник ве стави во ќорсокак....се расфрлувавте со наука на форумот за религија...а не сте го сватиле најголемиот научник.
Се појавија дечки кои почнаа да го разбираат моето мислење, го проширија знаењето и сега и тоа ви е чудно. До скоро беа Христијани, Ошоисти, а сега го бранат моето мислење, се слагаат со моето учење. Некогаш и дозволувам да ви одговорат на вашите прашања, и покрај тоа што јас лично сум против тоа.
Не е целта на форумот пропаганден материјал, целта е да го прошириш знаењето во тој дел ако си стварно заинтересиран...

Ти си трагикомичен пријателе:pos:

Једини што се сложува со твојата лудост е еден ошоист изгубен у простор и време, и еден муслиман кој ќе ти лајкнува постови до 101 и назад, оти се што го брани исламот е негов пријател, а останатото негов непријател:pos:

Какво ти црно учење прошири????

Класичен лузер и идиот Гурџиеф ти е патоказ за вистината?
Па уште мешаш Тесла, математика а сиротиот далеку си од се ова.

Најубаво пишувај си за Исламот, таму ќе се разберете како Алах ја расцепил на две месечината, како Гурџиев ебел и оставал вонбрачни деца итн..

Јас веќе не знам дали да те жалам или да се смеам со тебе.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Браво барем еден пост да ти личи на пост, средено и напишано како што треба. Но само од естетска природа. Суштина нема, освен како тоа наводно „ги зезаш“ атеистиве. Не пријателе на многумина им беше јасно дека само глумиш „дворски шут“. Те прочитаа, барем поискусните, и ја прифатија твојата игра, колку да видат до каде можеш да одиш. Само припази да не си навлечеш multiple personality disorder. Заебана работа е тоа. И твоите кобожем пријатели беа прочитани. Стварање на лажни профили е казниво на форумов ама кој те знае.... или не те приметија или нешто друго е во прашање. Како и да е, не го менува фактот дека си незналица за многу работи па и за твојот (ако е воопшто) идол дабл Г.
Има и друга работа која ја заборави.... но нејсе...можеби другпат и ќе ти кажам.
Имај си убаво попладне.

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
За првиот поголем пасус.
Зошто сега да се повторувам. Зошто не прочита претходно што пишав на Само Човек.
Ако некој има различен став од твојот и дебатирате тоа не значи дека се исмејува со тебе. Таквото размислување е типично покажување на неспремност за дебата и верглање на само тоа што го знаеш. А ако противникот е способен ус таа дебата да употреби цинизам и сарказам тоа значи дека гледиштето што го браниш е премногу погрешно.

За вториот поголем пасус.
Точно се појави ти. И ти не дебатираше туку поставуваше и поставуваш прашања а не одговараш. Но ова и не толку битно валјда тоа ти е начинот на комуникација. Битниот дел во овој пасус е тоа дека го покажуваш своето големо его кое тврдеше дека го немаш бидејки си ги отворил очите. Има една Шаолинска поговорка која изгледа Г (вистинскиот) не ја слушнал или не ја разбрал вика: Слаб ум слаба тупаница јак ум нема потреба од тупаница. Од тука покажуваш само дека имаш слаб ум те слаба воља.

За третиот пасус-само првата реченица.
Точно е дека не можеме да ја нападнеме твојата религија иако тука ако си приметил не ги напагаме баш религиите туку стилот на размислување на рерлигиите суптилна ама битна разлика. И како што знаеш и самиот причината што не можеме да ја нападнеме твојата религија или верување е бидејки не си се изјаснил у што веруваш. Што поткрева уште побитно прашање. Дали си толку несигурен у тоа што го веруваш што ни преку монитор немаш храброст да го кажеш тоа. Па нели сите тие книги што си ги прочитал и уште поважно сватил треба да ти влеат барем малце самодоверба и да кажеш јас верувам у тоа и тоа. Па некој и да те нападне бидејки си го сватил сето тоа лесно ке се одбраниш. Или уопште не си го сватил туку само си го меморизирал сето тоа што си го прочитал. На крај на краевите чуден став за некој со отворени очи.

За четвртиот пасус.
Само се тешиш се друго да напишам е само губење време.

И болдот.
Викаш целта е да го прошириш знаењето ако си заинтересиран.
Како да знам дали сум заинтересиран ако не покажеш дел од тоа знаење и ме убедиш у точноста и ми одговараш на моите цинични и саркастични прашања. Овој став пред се ми личи на размислувањето што го имаат сектите и монотеистичките религии. Секое размислување кое не им оди во прилог е погрешно и казниво.
Има една добра мисла у овој поглед: Нема да бидеш исврлен од верата за тоа што не веруваш туку за тоа што го знаеш.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
Ако сакаш провери си го авторот на оваа глупост од текст!
Еве ти линк, да не се мачиш!

Значи не знам зошто читате „жута штампа“ по нет! Не сте глупи нели?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
За тој ќе да е, што наводно станал верник пред да умре :)
Сите стануваат верници изгледа на 80+ години кога умот се гаси и ти досадуваат христијани од сите страни :) Си велиш: ма идете во три лепе П.М. :pos:пишете ме што сакате, јас завршив овде!
Дури и книга ќе напишеш...
Исто како Ниче што пишувал, кастрирани дела од страна на неговата полуда и од него сестра :LOL:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Атеистите мора да веруваат во луѓето (y)
Сето друго е бесцелно ако нема луѓе... не?
Што знам...
...некако повеќе верба имам во кучето и стариот мачор што ми се мотаат по дворот...:D

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
Што знам...
...некако повеќе верба имам во кучето и стариот мачор што ми се мотаат по дворот...:D
Требаше да додам - но секој со своето искуство и големина на својот универзум. Но ме мрзеше да пишувам...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Kajgana Shop

На врв Bottom