Убиен американскиот амбасадор во Либија

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
http://kurir.mk/svet/vesti/84230-FOTO-Voznemiruvacki-fotografii-od-ubieniot-amerikanski-ambasador

Овие го спасуваат јас како што знам не дека сега го убиваат
Можно е ете, јас не го разбрав јазикот т.е објаснување на сликата, не беше на англиски, ниту пак од нашите портали. :)
Сепак ми се слоши кога ја видов сликата и тоа како изгледа човекот.

A

Alexander Nevsky

Гостин
Епа Хилари свршуваше кога излегоа снимките со соживувањето на Гадафи,така да и овие им го прославија 11 на фин начин. Иако не е човечка одлука да се радуваш на умирање,фино им е.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Епа Хилари свршуваше кога излегоа снимките со соживувањето на Гадафи,така да и овие им го прославија 11 на фин начин. Иако не е човечка одлука да се радуваш на умирање,фино им е.
За мене и тоа беше поеднакво нечовечки како и ова. Нема разлика - човек е човек.
Тогаш бев изреволтирана и бесна на Американците што дозволија човек (без разлика на тоа за каков е сметан) да биде така најѕверски убиен, па уште и снимките од тоа да бидат пуштани насекаде. Секој човек заслужува достоинствена смрт, ако ништо друго заслужува судење и можност за одбрана. Барем за мене тоа така треба да оди во животов, а очигледно тоа не е така, а нема ни да биде.
И сега подеднакво сум бесна и лута, откако ги видов сликите. Не треба да се има селективна емпатија. Можеби одредени сегменти не ги оправдувам од нивната надворешна политика, но кога ќе помислам дека тој човек има фамилија, луѓе кои го сакаат, се паѓа во вода и ужасна болка ми се создаде во желудникот.

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
Треба да лежи затвор , света книга е , во државата владее шеријат , и тоа самото си повлекува некаква казна.
Смртна казна за мене е потребно да постои за луѓе како Брејвик и такви лудаци.
Не бе другарче , ти па ја претера , за пост на форум нејке да е потребна смрт ! А Брејвик е само реакција на добредојдето кое им го изразија скандинавците на следбениците на вашиот пророк , за да добијат захтев за формирање исламска автономија, најверојатно со право за отцепување од матичната држава!

A

Alexander Nevsky

Гостин
Остави ја и ти што сметаме,ние сме фактор 0.
Американците си знаат кого праќаат на такви ризични места,сигурно нема некој висок дипломат да го пратат таму,греота за човекот,ама најивнова е мислам политиката на Америка . Прочитав поназад дека некој филм за Мухамед од израелска продукција бил причина за избувнување на демонстрацииве. Нели владата на Египет што е нова беше поранешно крило на Египетскиот огранок на Ал Каеда? Нели Америка ги подржуваше нив? Ах бе све се тоа интереси. И око нема да им трепне на Американциве и покрај што е нивни дипломат. Се знае каде е редот сега. Сирија и Иран.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Честитки за Либијците!
Кога американците го убија Гадафи зошто пак Либијците да не смеат да убијат Американец???
LoL
Тоа беше Осама. Либијците сами си го средија Гадафи.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Фала за искреноста.Сега те молам љубезно да си ги земеш пакистанците и со временска машина да се вратите во камена доба.На овој свет нема место за лудаци кои пикаат деца во затвори заради книгата на Педохамед.

А да,и кога би избирал на кого да му ја исечам главата,дал на девојчето или твојата затоа што бараш затворска казна за нејзе,погоди кој би избрал?
А наместо да се враќам во камено доба да не сакаш да се иселам од Македонија поради тоа што си имам различно мислење од тебе ? :tapp:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
А наместо да се враќам во камено доба да не сакаш да се иселам од Македонија поради тоа што си имам различно мислење од тебе ? :tapp:
Ти си го кажа мислењето низ што се треба да поминат деца,значи ДЕЦА ако не дај боже некое дете од пред пубертет направи нешто што ќе навреди човек мртов повеќе од 1400 години.И не мора да одиш во камено доба,исели се во Пакистан каде таму ќе се чувствуваш посигурно бидејќи се применува затвор и смртна казна врз ДЕЦА.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Де бе , па тоа не го прави секое дете. Нормално дете тоа нема да го направи , знае што е света книга ,религија почитува итд... Прашај нормално дете израснато во патријархално семејство во Мк дали некогаш такво нешто би направило? Се разбира не , ретки се овие случаи , на крај краева девојчето не го направило тоа и фала богу се открила вистината ...

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Де бе , па тоа не го прави секое дете. Нормално дете тоа нема да го направи , знае што е света книга ,религија почитува итд... Прашај нормално дете израснато во патријархално семејство во Мк дали некогаш такво нешто би направило? Се разбира не , ретки се овие случаи , на крај краева девојчето не го направило тоа и фала богу се открила вистината ...
A aко е на пример ментално болно?

Kajgana Shop

На врв Bottom