Протести против поскапувањата на струјата, парното, бензинот...животот! [вторник, 18 ч.]

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.863
Нормално за очекување контрапротест на протестов.
Не ми се верува, за вакво нешто да организираш контрапротест, е па на тие контрашите дупло треба да им се зголемат сметките, море и на сите Вмровци оти се многу богати и напредни, да плаќаат повеќе од нас обичните незадоволни граѓани.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.091
Поени од реакции
11.496
:facepalm: И што сега? Ќе ме маваат со расипани јајца кога ќе отидам на следниот протест на АМАН? Или ќе се придружат?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Сериозно, кој беше првиот контрапротест од кој започнаа сите овие? (да протестираш против протест против поскапување, лвл оф идиотизам?)
Од тој за Мартин Нешкоски започнаа идиотштиниве.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Кој талент треба да си за да организираш или пак да одиш на ваков контрапротест!!!
Are they serious?! Не очекував контра протест.Летнале со умот сите. :facepalm:

M

MrzaRules

Гостин
Веќе од ништо не се изненадувам. Некогаш ако се испадне на протест да се бара затвор за некој убиец, овие утепаниве ќе испаднат на контра протест за слобода на убиецот. :eek:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Јас давам протест поради протестот за протест против поскапувања.

M

MrzaRules

Гостин
А да ги праша човек зошто се испаднати на протест нема да знаат, ама не се они криви, така ги тераат тие над нив, им викаат да испаднат на контра протест или нивните родители, или евентуално они ќе летнат од работа.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
А да ги праша човек зошто се испаднати на протест нема да знаат, ама не се они криви, така ги тераат тие над нив, им викаат да испаднат на контра протест или нивните родители, или евентуално они ќе летнат од работа.
Еве една таква глупача.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Нормално за очекување контрапротест на протестов.
Вака јас гледам на ситуацијата:
Со Законот за енергетика од 2006 е формирана Регулаторната комисија и од тогаш енергетиката е во ваква ситуација. Законот за енергетика од 2011 само е проширување на претходниот Закон.
Според тие Закони за сите прашања, цени услови и се друго одлучуваат самите претпријатија, а само некаде амин дава Регулаторна. Што значи претпријатијата можат прават што сакаат.
Граѓаните - потрошувачите не се ниту спомнати, а камо ли да имаат право нешто да одлучат.
Едно сакам сите да знаете - Ова што го прави Топлификација е измама и кражба и ако некој ја подржува Топлификација, треба да знае дека подржува обични криминалци.
Затоа не верувам дека некоја сериозна партија стои зад овие контрапротести. Веројатно се работи за некој сили на локално ниво.
Ќе видиме, времето ќе каже....

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Затоа не верувам дека некоја сериозна партија стои зад овие контрапротести. Веројатно се работи за некој сили на локално ниво.
Ќе видиме, времето ќе каже....
Јас верувам дека скроз полуде народов во Македонија, ама начисто скроз е одлепен и во иднина очекувам на секој протест да има контрапротест и така натаму.
Искрено под ниво ми е да дебатирам за контрапротест за покачување на комуналии, кога ја видов оваа вест и кога видов интервју како даваат зошто протестираат дел од мојот мозок умре. Значи јас немам зборови да опишам што се случува овде, ова ја победува секоја дефиниција за нормално.

Kajgana Shop

На врв Bottom