Економски факултет- Штип

• Креатор на темата AFI
  • Време на започнување
Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Ај некој така фин и добар, нека напише по две реченици за предметите од петти семестар. Кои се тешки, кои лесни? Лоши/добри професори? Строги/меки асистенти?

Член од
18 мај 2011
Мислења
184
Поени од реакции
74
Ај некој така фин и добар, нека напише по две реченици за предметите од петти семестар. Кои се тешки, кои лесни? Лоши/добри професори? Строги/меки асистенти?
Јас ги имав овие.
Насока меѓународна економија

МЕЃУНАРОДЕН ФИНАНСИСКИ МЕНАЏМЕНТ-Оливера Ѓорѓиева Трајковска(интересен материјал а и Професорката е срце)
ДЕВИЗЕН СИСТЕМ И ДЕВИЗНО РАБОТЕЊЕ-Крсте Шајноски(го поминав комисиски :(
ИНВЕСТИЦИИ-Јанка Димитрова(сеуште не ми е полаган ама многу од колегиве се жалат)
МЕЃУНАРОДЕН МАРКЕТИНГ-Ристе Темјаноски(обемен но не многу тежок материја)

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Јас ги имав овие.
Насока меѓународна економија

МЕЃУНАРОДЕН ФИНАНСИСКИ МЕНАЏМЕНТ-Оливера Ѓорѓиева Трајковска(интересен материјал а и Професорката е срце)
ДЕВИЗЕН СИСТЕМ И ДЕВИЗНО РАБОТЕЊЕ-Крсте Шајноски(го поминав комисиски :(
ИНВЕСТИЦИИ-Јанка Димитрова(сеуште не ми е полаган ама многу од колегиве се жалат)
МЕЃУНАРОДЕН МАРКЕТИНГ-Ристе Темјаноски(обемен но не многу тежок материја)
Само на Инвестициите се погодивме :icon_mrgr:, муабетите и до мене што дојдоа за таа Јанка не се баш сјајни.

Значи ми треба инфо за предметите од 5ти сем. - смер Финан. мен.

Член од
27 септември 2011
Мислења
161
Поени од реакции
176
Финансиски Менаџмент - Фотов и Габер, немам шо да искоментирам, ќе си видеш уште првио час
Основи на банкарството - Маџова Виолета и Давчев Лупчо, ме бендисаа многу, и двајцата знаат да ти ги објаснат сите лекции, проф. е душа човек, сака внимание на часот, исто и за асистентот.
Инвестициииии - Јанка, има многу знаење, само треба да го пласира на друго место, нема доволно искуство со предавање (мое мислење) и има некои нејзини посебни критериуми, немој на памет да учеш и да пишуваш на тест, тоа одма значи дека си препишувал.
Изборен - Менаџмент на мал бизнис - Матлиевска и Елена Николова, и двете се добри, вежбите на Елена беа интересни, бара интерактивност.

:cool:

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Финансиски Менаџмент - Фотов и Габер, немам шо да искоментирам, ќе си видеш уште првио час
Уф уф уф :sick: .. А ако повлечеме паралела и направиме една компарација меѓу тие двајца и Шајноски-Габер (Монетарна од лани), кој е поголем ѓавол? Дај ни малце надеж, немој да не' делкаш вака од корен на уште не почната година .. Ако треба и излажи ме е*аго ! :ROFLMAO::icon_mrgr:

S

Stivie G

Гостин
Ќе ми прават ли проблем на студентски ако не однесам упатница кога ќе однесам другите документи? Треба да ја добијам покасно......

Член од
27 септември 2011
Мислења
161
Поени од реакции
176
Уф уф уф :sick: .. А ако повлечеме паралела и направиме една компарација меѓу тие двајца и Шајноски-Габер (Монетарна од лани), кој е поголем ѓавол? Дај ни малце надеж, немој да не' делкаш вака од корен на уште не почната година .. Ако треба и излажи ме е*аго ! :ROFLMAO::icon_mrgr:
Хаха, најјака комбинација до сега ни беше Шајноски и Темелков, среќа го преместија на друг смер.. инаку тие ти беа како оган и бензин :P

Не се плашете, само учете и како вода ќе ви мине семестарот ;)

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Ќе ми прават ли проблем на студентски ако не однесам упатница кога ќе однесам другите документи? Треба да ја добијам покасно......
Синко јас вчера бев, никој ни П од пракса не спомнува. Среди ги уплатниците, извади осигурање и оди заврши си работа.

Хаха, најјака комбинација до сега ни беше Шајноски и Темелков, среќа го преместија на друг смер.. инаку тие ти беа како оган и бензин :P

Не се плашете, само учете и како вода ќе ви мине семестарот ;)
Тоа ми требаше .... :rolleyes:

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Финансиски менаџмент- Значи материјалот колку што можеш повеќе на памет го буби и Фотов кога прегледува и Габер сакаат од збор до збор да е од книгата, која му е хаос.
Банкарство-проф. Виолета Маџова со асс.Љупчо Давчев , професорката добро објаснува ,нооо мноогу и се тешки прашањата на колоквиум освен тие на дополнување мака видов и Банкарство и Банкарски менаџмент, но и на двата добро поминав.Учи од презентации.Книгата за учење е ептен сватлива и лесен материјал за разлика во другиот сем Банкарски менаџ.
Инвестиционен менаџмент.-проф.Јанка Димитрова и асс.Љупчо Давчев професорката е деталист , многу сака по нејно да биде и за секоја ситница се фаќа. Материјалот е ептен тежок и секоја тема е поврзана една со друга од 1до 12 мислам на час предава по 2 теми. Многу има на набројување.Тестот и е задачи и прашања тие на 2 поени.
ММБ-глуп предмет , кратка книга од Фотов. позз

Член од
8 септември 2012
Мислења
19
Поени од реакции
10
Здраво на сите колеги и колешки :)
Ќе ги замолам тие што знаат:
1. Економика на претпријатие какви прашања би можел да даде асистентот сега во Октомвриска сесија.
2. Основи на економија какви би можел да даде Дарко?
3. Исто така, статистика теорија и задачи?
Ве молам многу, клучни ми се за да ја земам годината.
(да не квадрирам). Кој знае нека пише.
Инаку математика ми треба уште теорија, а не знам колку поени ми фалат, пошто на последните резултати ми пишеше само теорија, а поените не ми беа објавени.. Да ја замолам асс.Јасмина за оценка викате може да ми даде едно 6че?:(

xyx

Член од
31 август 2012
Мислења
13
Поени од реакции
0
Здраво на сите колеги и колешки :)
Ќе ги замолам тие што знаат:
1. Економика на претпријатие какви прашања би можел да даде асистентот сега во Октомвриска сесија.
2. Основи на економија какви би можел да даде Дарко?
3. Исто така, статистика теорија и задачи?
Ве молам многу, клучни ми се за да ја земам годината.
(да не квадрирам). Кој знае нека пише.
Инаку математика ми треба уште теорија, а не знам колку поени ми фалат, пошто на последните резултати ми пишеше само теорија, а поените не ми беа објавени.. Да ја замолам асс.Јасмина за оценка викате може да ми даде едно 6че?:(
statistika se prasanjata sto profesorot gi kazal za zavrsen, a i zadacite se istite od vezbi...8 vezbi najmnogu treba da se...a darko najcesto daval za bruto domasen proizvod, kruzen tek vo ekonomijata, za drugo ne se sekavam...za ekonomika nemozam da ti pomognam ne sum toj smer
--- надополнето: 13 септември 2012 во 22:54 ---
Ke ve molam za pomos za sovremeni ekonomski sistemi i e-biznis, kako e, koj profesori i asistenti

AFI

Член од
17 ноември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
98
Распоред за предавања и октомвриска сисија нема нели ...o_O

Член од
8 септември 2012
Мислења
19
Поени од реакции
10
Распоред за предавања и октомвриска сисија нема нели ...o_O
Октомвриска (дополнителна) сесија / Распоред на активности
24.09.2012 (понеделник) – 28.09.2012 (петок) – Пријавување на испити
01.10.2012 (понеделник) – 05.10.2012 (петок) – Октомвриска (дополнителна)
сесија
01.10.2012 (понеделник) – 08.10.2012 (понеделник) – Резултати од октомвриска
(дополнителна) сесија
08.10.2012 (понеделник) – 10.10.2012 (среда) – Упис на зимски
--- надополнето: 14 септември 2012 во 14:23 ---
statistika se prasanjata sto profesorot gi kazal za zavrsen, a i zadacite se istite od vezbi...8 vezbi najmnogu treba da se...a darko najcesto daval za bruto domasen proizvod, kruzen tek vo ekonomijata, za drugo ne se sekavam...za ekonomika nemozam da ti pomognam ne sum toj smer
--- надополнето: 13 септември 2012 во 22:54 ---
Ke ve molam za pomos za sovremeni ekonomski sistemi i e-biznis, kako e, koj profesori i asistenti
Благодарам, се надевам дека барем дел од ова ќе даде :))

Член од
13 септември 2010
Мислења
114
Поени од реакции
2
Од кога почнуваме со предавања, од оваа недела или од другата?

Kajgana Shop

На врв Bottom