"Заборавени" играчи

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не знам колку спаѓа фудбалеров тука ама кога беа спомнувани Вес Браун, Харгривс и Торес, зашо не.

Не знам дали го паметите Дин Ештон (Dean Ashton), од Вест Хем. Одличен корпулентен напаѓач, многу добри партии прикажуваше и во ВХ и во Норич претходно, еден период многу европски клубови се интересираа за него. Стигна до репрезентацијата на Англија и таму на тренинг лигушот Шон Рајт Филипс (кој не му се ни извинил) му го скрши зглобот и толку беше. Отиде во пензија, па после тоа операции 300 и денес не може да го движи зглобот, фиксирано му е стапалото. Од огорченост не гледа фудбал ни на тв :(
А многу добро играше, сегде покриваше, каков гол даде еднаш на ОТ, намали на 3-1 ама ете :(

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Да, стварно штета за Ештон.

А сега ми текна на Калум Девенпорт, што го избодеа со нож. (знам, знам, имам интернет), ама дали некој воопшто знае што се случи со него?

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.717
Поени од реакции
43.745
Не знам колку спаѓа фудбалеров тука ама кога беа спомнувани Вес Браун, Харгривс и Торес, зашо не.

Не знам дали го паметите Дин Ештон (Dean Ashton), од Вест Хем. Одличен корпулентен напаѓач, многу добри партии прикажуваше и во ВХ и во Норич претходно, еден период многу европски клубови се интересираа за него. Стигна до репрезентацијата на Англија и таму на тренинг лигушот Шон Рајт Филипс (кој не му се ни извинил) му го скрши зглобот и толку беше. Отиде во пензија, па после тоа операции 300 и денес не може да го движи зглобот, фиксирано му е стапалото. Од огорченост не гледа фудбал ни на тв :(
А многу добро играше, сегде покриваше, каков гол даде еднаш на ОТ, намали на 3-1 ама ете :(

Е сеа квалитетот на сликата е слаб, ама ако.. :D

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398

За мене најомилениот лев бек после Роберто Карлос од тоа време, еден од најдобрите играчи на Лидс во онаа генерација со Кјуел, Видука, Смит, Боер итн.. После Лидс отиде во Леванте и од тогаш не знам што стана со играчов, а имаше квалитет да заигра во некој поголем клуб.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Го гледав минатото коло овај, само не ми текнува за кој тим игра. Само тројца памтам од тогашниот Лидс, овај, Видука и Алан Смит.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Целата генерација на Лидс од тогаш е за во темава :D

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Го гледав минатото коло овај, само не ми текнува за кој тим игра. Само тројца памтам од тогашниот Лидс, овај, Видука и Алан Смит.
Ридинг, фактички неверојатен кам-бек направи во големото друштво.

А Јан Кронкамп, го памти некој?:icon_mrgr:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.717
Поени од реакции
43.745
Овој Харт ми беше идол како детенце на 7-8 години.. И после одкога пропадна Лидс сите се разбегаа низ ПЛ, ама нон-стоп ми фалеше некој.. И никако неможеше да ми текне на името, знаев само дека носеше 3ка и оти имаше ептен кратко име.. Потоа со интернетот ова-она, го побарав и го најдов.. Иначе гледам сеа во Рединг бил.. Ај може ќе лупне некое голче од слободен, ако добие шанса.. :)

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298

Јас го мислев пензиониран дека е. Се изненадив ко го видов, пријатно.

Го памтам од некаде, само не ми текнува од каде. :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Во Ридинг бил, 80 натпревари изиграл лани :)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.717
Поени од реакции
43.745
Игра прв тим во Ридинг како што проверив.. Играл до сеа на двата меча во ПЛ.. Еве зошто ќе го гледам Ридинг сезонава.. :P

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305

бекчиште .... кај се зацрни и ливерпул :)

B

BooBojan

Гостин

За мене најомилениот лев бек после Роберто Карлос од тоа време, еден од најдобрите играчи на Лидс во онаа генерација со Кјуел, Видука, Смит, Боер итн.. После Лидс отиде во Леванте и од тогаш не знам што стана со играчов, а имаше квалитет да заигра во некој поголем клуб.
Прашај го Дејвид Симан он има кошмари и од него а и од Шаќири наш.
Му даде гол од центар,ама не можам да го најдам никаде.

Kajgana Shop

На врв Bottom