Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Види чедо, и у мене тече малку српска крв, али тоа не значи дека треба да оправдувам злосторства на Срби.Sto sakas da me prasas, dali sum Srbin? Da vo mene tece Srpska krv i dodeka e taka ke repliciram na pametnjakovici kako tebe sto mislejci deka sve znaat i pri toa ke kazat nesto sto ke navredat nekogo.Daleku se Srbite od Albancite veruj mi znam, mozebi e vreme i ti da pocnes da gi razlikuvas malku od malku lugeto.
Види чедо, и у мене тече малку српска крв, али тоа не значи дека треба да оправдувам злосторства на Срби.
Ова што си го напишал ти и неколкумина пред тебе е точно.Македонија се движи кон федерализација уште од 2001. Сега стигнаа до фаза во која мора да се дејствува јавно и поагресивно, па почна да станува се поочигледно. Ништо ново не кажал Данај.
Ако се бориме (гледајќи го менталитетот на народов, па и на лидерите, не сум најубеден дека би го направиле тоа) прва работа што треба да ја направиме е да најдеме моќен сојузник. Единствен таков можен е Русија. А, за нив и не сум баш сигурен дали би сакале искрено да не поддржат. Сами ќе изгубиме убедливо. Ама и таков пораз е подостоинствен и подобра солуција отколку мирно предавање.Ова што си го напишал ти и неколкумина пред тебе е точно.
И сега што правиме?
Некој предлог?
Ќе се бориме до крај тоа да не се случи?
Ако се бориме,тогаш што треба да направиме сега,не вчера,не утре,туку сега?
Знаејќи ја целокупната состојба и подршката што ја имаат ќе ни треба ли сојузник или ќе тераме сами во таа борба?
Има еден куп прашање на кој ќе треба да најдеме одговор,и тоа би требало да биде главна насока на оваа тема.
Пријателе прво и основно е дека кај нас треба да се расчисти со божемната дилема дали западњаците и албанците ќе сакаат да направат голема албанија.Ако се бориме (гледајќи го менталитетот на народов, па и на лидерите, не сум најубеден дека би го направиле тоа) прва работа што треба да ја направиме е да најдеме моќен сојузник. Единствен таков можен е Русија. А, за нив и не сум баш сигурен дали би сакале искрено да не поддржат. Сами ќе изгубиме убедливо. Ама и таков пораз е подостоинствен и подобра солуција отколку мирно предавање.
Каде во кој дел на Ѓорче?
--- надополнето: 10 септември 2012 во 00:29 ---
Па што и така е како украс,заменикот негов има поголеми ингеренции