Кочо Данај: Македонија ја чека или федерализација или поделба

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Amerika e aleat na Albancite. toa bese dokazano so bombardiranjeto na srbija, i so nezavistnosta na Kosovo. taka e brat nie go slusame cicko Obama i posle toj stoi zad nas. Ne glumime lazen patriotizam kako sto glumi nekoj da ostane vo vlast pa posle nema NATO, PA NEMA BRAT
Важно ви го зема бонд стил а вие да си го вратите косово треба војна со америка и европа да водите бе вошкари едни

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.997
Поени од реакции
83.375
mnogu sme jaki.
2 drzavi (Kosovo Albanija) I plus cicko Obama sto stoi zad nas.
Ова моментално е точно што ти го пишуваш и затоа ни ги правите сите работи кои ни ги правите. Но главната причина за ваквата состојба не е подршката што ја имате.
Според мене главната причина лежи кај нас. Ние имаме еден слој на гнојни чиреви, наши. Кога нив ќе ги отстраниме ќе можеме со вас да направиме фер договор.
Е сеа факт е дека тие гниди се такви затоа што ја имате моменталната подршка од САД, али пази го моментот кога ќе ја изгубите, ќе видиш како сите овие магариња и проливи кои себеси се нарекуваат либерални, невладини, космополити, ќе почнат да ве напаѓаат и да се дистанцираат од вас...

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Amerika e aleat na Albancite. toa bese dokazano so bombardiranjeto na srbija, i so nezavistnosta na Kosovo. taka e brat nie go slusame cicko Obama i posle toj stoi zad nas. Ne glumime lazen patriotizam kako sto glumi nekoj da ostane vo vlast pa posle nema NATO, PA NEMA BRAT
Обама ќе победи во Техсас :tapp: радувај сее

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ова моментално е точно што ти го пишуваш и затоа ни ги правите сите работи кои ни ги правите. Но главната причина за ваквата состојба не е подршката што ја имате.
Според мене главната причина лежи кај нас. Ние имаме еден слој на гнојни чиреви, наши. Кога нив ќе ги отстраниме ќе можеме со вас да направиме фер договор.
Е сеа факт е дека тие гниди се такви затоа што ја имате моменталната подршка од САД, али пази го моментот кога ќе ја изгубите, ќе видиш како сите овие магариња и проливи кои себеси се нарекуваат либерални, невладини, космополити, ќе почнат да ве напаѓаат и да се дистанцираат од вас...
Во блиско време тоа и ќе се случи

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Се додека некое сенаторче ви ги цица парите и додека сте му интересни ке бидете јаки , и крај краева не сте Кувајт па да бидат со вас вечно ,полека ама ссигурно се вртат работите еве и обама ке си замине ке се сменат политиките небиди толку сигурен и нелетај високо многу ...

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Пошто ме имаш побарано :

Данај има речено се и сешто досега , пред некој ден рече Улцин да биде слободен град , односно како слободна зона помеѓу Албанија и Црна Гора , пошто кога и бил даден на Црна Гора во времето на Берлинскиот конгрес , договорот бил 100 години да биде како под црногорска концесија. И дека тој период поминал.

Јас не можам да ја сватам поделбата на Македонија , ако биде поделба , тоа треба да биде преку договор , односно после поделбата треба да живееме пак како соседи , кои ќе ги поврзуваат меѓународни инфраструктурни коридори ( авто патишта , железнички , енергетски )

Од друга страна ако живееш заедно , треба да се слават заедничките празници , и не треба да се исфиркуваат пеачите кои пеат во другиот официјален јазик.

Нити јас славев 8ми септември , нити ти аплаудираше на Аделина и на групата Шкупи.

Значи треба уште да се направи.

Македонија не личи на ништо , ни на едноетничка , ни федерација ни поделена.

Турли тава.
Турли тава од ваквите како тебе, ако не ти се свиѓа пресели се што чекаш ? Преку (да не кажам што) ми е од вас и од вашето проширување, треба тебе да те почитувам ? Со која цел да те почитувам тебе и твоите музичари на денот на Македонија, кога вашата единствена цел е да се раширите на балканов за да правите тежок криминал, шверцување дрога и шверцување на човечки органи ? Ма гоните се....

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Македонија ќе ја нема дечки, или ке биде у најдобар случај упола од ова што е сега.. заглибани сме и нема назад, се што кажал типов е точно. И не ја заглиба никој друг, туку само борбата за власт при која што единствени кои добиваат се ОНИ, знаете двајца се караат третиот користи.. крај е со државата одамна, не се билдајте со лажен патриотизам, дај да си се помириме со вистината :)

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
А иначе да се решеше спорот за името и МКД да беше членка на НАТО,сега сите ќе се сликаа,ама тоа е лажниот патриотизам на Груевски ќе ја распарчи МКД, јас ова го велев уште пред 4 години кога МКД не успеа да влезе во НАТО..
odi setaj be deka bese grcija vo nato se spreci tursko grckata vojna ne bidi glup mislis ti deka ako bevme vo nato nikoj nema da mozi da ne napadne ili ne moze da zavojuvame

Член од
24 март 2010
Мислења
15.285
Поени од реакции
26.164
Македонија се движи кон федерализација уште од 2001. Сега стигнаа до фаза во која мора да се дејствува јавно и поагресивно, па почна да станува се поочигледно. Ништо ново не кажал Данај.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Така е. Нема што да бараш таму по тие улички.
И они мислат така.
Добро бе ти мислиш поарно ќе поминат 2ца аљбанези да ги пратиме низ припор ? или низ аеродром ама не зборам по главна улица да шетаат туку низ маало кајшто си седат луѓе и овие да се тупнат?
--- надополнето: 10 септември 2012 во 09:26 ---
Знаеш дека нема врска ова што го кажа ? да на ваша страна се стално односно на страната на УЧК ама тоа има причина има дрога има мафија има трговија со органи вмешано и има корумпирани конгресмени

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Македонија се движи кон федерализација уште од 1945.
Со државниот удар од страна на КПЈ и поставување на анационални кадри полни со демагогија, нешто слично како денешниве соросоиди, се створи почва за механички прилив на Албанци од сите краишта.
Денешниве соросоиди ја поделија таа почва, главни сератори за новата територијална, за компромиси со учките, за рамковниот, за пропорционална застапеност, за пописот, итн итн...

На оваа земја и требаат луѓе како Кузман Јосифовски Питу, Панко Брашнаров, Ченто, и многу други честни идеолози на оваа земја.
Срањата од типот мултикултура, мултиетничност, да, почитување на различностите ама и почитување на Македонскиот народ и неговата држава.

А Албанците, се повеќе ќе ја покажуваат својата примитивност, ќе дојдат до степен да ги натераат сите соседни народи да тргнат на нив бескомпомисно.

Член од
7 септември 2012
Мислења
33
Поени од реакции
30
Што е чедо, си ја имаш мувата на капата?
Sto sakas da me prasas, dali sum Srbin? Da vo mene tece Srpska krv i dodeka e taka ke repliciram na pametnjakovici kako tebe sto mislejci deka sve znaat i pri toa ke kazat nesto sto ke navredat nekogo.Daleku se Srbite od Albancite veruj mi znam, mozebi e vreme i ti da pocnes da gi razlikuvas malku od malku lugeto.

Kajgana Shop

На врв Bottom