Некој софтвер за правење дабстеп?

Член од
15 јули 2012
Мислења
131
Поени од реакции
27
ајде ајде глупости до глупости ако веке не сакате да дадете решение ондак не ни постирајте глупости.. бог да чува.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Ја стварно не знам како на VirualDJ си правел ти музика, ама никако не можам да разберам, ај на FL да си правел ама на Virtual... Можда јас сум нешто грешка ама ај

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750

Eве ти добар хардвер за правење дабстеп. Шо ќе ти е софтвер покрај толку идеи што ти дадовме тука.

Untak

Simply complicated...
Член од
16 јануари 2008
Мислења
441
Поени од реакции
68
Ако веќе навистина сакаш да правиш музика пробај да инвестираш за да се образуваш музички или инвестирај во опрема која ќе ти помогне да вежбаш, ако е целта да се најде програм сличен на eJay кој се сведува на trial and error односно само да експериментираш со кобинации од веќе готови семплови ќе те разочарам и ќе ти кажам дека сеуште нема такво нешто излезено, а нешто што може да ти помогне при правење на ваква музика ете веќе си видел кој е тој софтвер и истиот чини пари, имаш постари софтвери кои се моќни меѓутоа тешки за учење, како еден од нив ќе го напоменам Cubase, има многу пиратски верзии од истиот и многу туторијали, меѓутоа маката да се научи такво парче софтвер се исплаќа добро на крајот.

Член од
15 јули 2012
Мислења
131
Поени од реакции
27
Ја стварно не знам како на VirualDJ си правел ти музика, ама никако не можам да разберам, ај на FL да си правел ама на Virtual... Можда јас сум нешто грешка ама ај
грешка си.. не реков дека сум правел туку обично кога ке прашаш за некоја програма за ДЈ и слични работи прва е виртуал ДЈ
--- надополнето: 9 септември 2012 во 21:20 ---
Ако веќе навистина сакаш да правиш музика пробај да инвестираш за да се образуваш музички или инвестирај во опрема која ќе ти помогне да вежбаш, ако е целта да се најде програм сличен на eJay кој се сведува на trial and error односно само да експериментираш со кобинации од веќе готови семплови ќе те разочарам и ќе ти кажам дека сеуште нема такво нешто излезено, а нешто што може да ти помогне при правење на ваква музика ете веќе си видел кој е тој софтвер и истиот чини пари, имаш постари софтвери кои се моќни меѓутоа тешки за учење, како еден од нив ќе го напоменам Cubase, има многу пиратски верзии од истиот и многу туторијали, меѓутоа маката да се научи такво парче софтвер се исплаќа добро на крајот.
не планирам да станам Скрилех или Зомбој туку да си тепам време па може нешто интересно ке излези... али никако не си ја гледам иднината во музиката.

Untak

Simply complicated...
Член од
16 јануари 2008
Мислења
441
Поени од реакции
68
Барем Fruity Loops знаеш да користиш? Полесен е за учење и еве ти два туторијали: клик и клик, а ако веќе само пополнуваш време научи нешто вакво: клик , jk, инаку туториали од почеток до крај: клик.. и ти давам 2 часа додека да се откажеш од идеава, или барем додека не си фатиш девојка, во спротивно ако не постираш некое твое дело целава тема ќе биде залудно изгубена во временскиот меѓупростор како куп бајти кои носат една неискористена информација, препорачувам и благи дроги за поголема инспирација.

V

Vollstandig

Гостин
ДАБСТЕП... изговор на неталентираните музичари да станат музичари.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
грешка си.. не реков дека сум правел туку обично кога ке прашаш за некоја програма за ДЈ и слични работи прва е виртуал ДЈ
--- надополнето: 9 септември 2012 во 21:20 ---

не планирам да станам Скрилех или Зомбој туку да си тепам време па може нешто интересно ке излези... али никако не си ја гледам иднината во музиката.
многу менервираат вакви копуци, ќе ти одговорам со една слика, и мислам дека нема потреба од дополнителни коментари.

526630_10150923268492273_1282999720_n.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom