Помош, проблеми, прашања, совети...

М

Мартин`

Гостин
Имам проблем со мониторот (изгледа) кога го уклучувам стартува куќиштето се тоа ама мониторот нејке да стартува заедно со виндоусот појма немам зошто.. дури по едно 10тина рестартирања конечно и куќиштето стартува заедно со мониторот.

Што би можело да е проблемот ?

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
Јас да поставам прашање за кое што одговор ке биде -сервис. Но збор е сакам малку да запнам и да откријам од каде доаѓа проблемот со тоа што кога некој би бил тутор додека тече постапката, проблемот почнува откако ставив РАМ за да пробам дали ке го убрзам пц-то, но откако го ставив и сакав да го стартувам комп. се слушна она пецкање и го исклучив комп принудно од I/O така да после тоа само вртат кулери екран ништо нема, и лед диодите свети само зелена црвена јок. Типувам на кондезатор најверојатно, но ете тоа беше во целина работата. ПРобав со вадење на батерија хдд графика и слично, па повторно стартување но никако да покаже екран. Графичката уствари ја заминав, и сега иам друга која работи-збор беше кога некој се наоѓа во ситауцијата или бил во слична а исто така е желен за помош ке бидам навистина благодарен!

Член од
17 декември 2007
Мислења
28
Поени од реакции
5
имам стар персонален компијутер кој го користат моиве дома е сега тој е доста стар и премногу кочу дури ни на ју туб клипчина салам не ги тера преинсталиран е се ама стар си е тоа е тоа.
е сега муабетот ми е да ми кажите односно предложите некоја матична плоча и процесор кој би биле ефтини ама сепак би ги бркале основните функции скајп маил малку сурфање.

Cak

Член од
22 април 2009
Мислења
212
Поени од реакции
18
Јас да поставам прашање за кое што одговор ке биде -сервис. Но збор е сакам малку да запнам и да откријам од каде доаѓа проблемот со тоа што кога некој би бил тутор додека тече постапката, проблемот почнува откако ставив РАМ за да пробам дали ке го убрзам пц-то, но откако го ставив и сакав да го стартувам комп. се слушна она пецкање и го исклучив комп принудно од I/O така да после тоа само вртат кулери екран ништо нема, и лед диодите свети само зелена црвена јок. Типувам на кондезатор најверојатно, но ете тоа беше во целина работата. ПРобав со вадење на батерија хдд графика и слично, па повторно стартување но никако да покаже екран. Графичката уствари ја заминав, и сега иам друга која работи-збор беше кога некој се наоѓа во ситауцијата или бил во слична а исто така е желен за помош ке бидам навистина благодарен!
Sto ploca koristis i ako ima podueni kondenzatori se gledaat oni obicno se okolu soketot na procesorot i kaj cipset

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
Sto ploca koristis i ako ima podueni kondenzatori se gledaat oni obicno se okolu soketot na procesorot i kaj cipset
гледав,и не сум сигурен изгледаат некои како подуени малку горниот дел каде што се засечени во +. Инаку матичната е K8Upgrade-NF3.

Член од
18 април 2007
Мислења
372
Поени од реакции
32
Ве молам препорачајте добар сервис за лаптоп Hp ,се сомневам дека е неонката или инвертерот,се работи за модел стар 6-7 години(не знам точно кој):(

Член од
17 декември 2007
Мислења
28
Поени од реакции
5
Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Имам проблем со лаптопов .. имав во C 5-6 гб место слободно вчера , ништо не спуштив не инсталирав ништо и гледам сега 2.38гб wtf ? и на мозилава ми кочи ми прави not responding мозилата . чаре некое ? некоја програма да видам да избришам што има во C глупости ?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Имам проблем со хард диск (WD 1600AAJS 160GB SATA), кога ќе го поврзам дискот, при стартувањето на компјутерот се појавува логото на матичната плоча и тука застанува. Неможам да дојдам до биосот или пак до сејф модот. Пробав со друг хдд (WD400 40GB IDE) и компјутерот си работи нормално.Кога и двата се приклучени, повторно се јавува истиот проблем. Некој совет како би можел да го средам овој проблем, имам многу податоци на тој диск инаку воопшто не би се мачел да го средам.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.631
Поени од реакции
7.451
Имам проблем со лаптопов .. имав во C 5-6 гб место слободно вчера , ништо не спуштив не инсталирав ништо и гледам сега 2.38гб wtf ? и на мозилава ми кочи ми прави not responding мозилата . чаре некое ? некоја програма да видам да избришам што има во C глупости ?
Пушти го ова

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Значи не работам ништо на ПЦ, а кулерот ми врти со максимални вртежи 6750 и куќиштево веднаш загрева.

А пак додека работам нешто(сурфам, куцам во Ворд и сл.) кулерот си врти нормално со 1500-2000 вртежи. :)

Ако го оставам неактивен 1мин, веднаш се зголемуваат вртежите на кулерот :confused:

Оти така ?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Значи не работам ништо на ПЦ, а кулерот ми врти со максимални вртежи 6750 и куќиштево веднаш загрева.

А пак додека работам нешто(сурфам, куцам во Ворд и сл.) кулерот си врти нормално со 1500-2000 вртежи. :)

Ако го оставам неактивен 1мин, веднаш се зголемуваат вртежите на кулерот :confused:

Оти така ?
Може да е вирус. Дај teamviewer ID и pass на пп ако сакаш да проверам.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.631
Поени од реакции
7.451

Оти така ?
Ако под "ПЦ" мислиш на лаптоп вероватно немаш нешто инсталирано од алатките за лаптопот од типот power management, E-power или нешо такво, за секој бренд е под различно име ова.За десктоп ако е поновите машини имаат сетирање у биос за кулерот коа да врти, пример кај тебе да е ставено ко си Idle највеќе да лади.

Kajgana Shop

На врв Bottom