Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Prvo takva ploca na novo nikade nema da najdes poradi toa sto veke ne se pravat takvi ploci so toj soket a kazi sto i e na starata (i ako najdes taa ili e zaboravena vo magacin nekade ili e reparirana)
--- надополнето: 6 септември 2012 во 17:48 ---

Prvo takva ploca na novo nikade nema da najdes poradi toa sto veke ne se pravat takvi ploci so toj soket a kazi sto i e na starata (i ako najdes taa ili e zaboravena vo magacin nekade ili e reparirana)

Ми рекоа дека има 4 кондензатори што не се како што треба иначе при работа после неколку минути
дава blue screen

Ми рекоа дека има 4 кондензатори што не се како што треба иначе при работа после неколку минути
дава blue screen
Pa izvadi gi i zameni gi toa ke te cini okolu 50 den od login kondenzatori mislam deka e poeftino otkolku da si kupis ploca

A vakvo usb zamena e za ruter, ili treba i ruter i usb. I ako moze samo ova, go stavam u pc, setapi gluposti pominuvam i tolki?

41NQa%2BymQiL._SS500_.jpg

Му пречат ли на лаптопот оние обични звучници за компјутер што ги добиваш кога купуваш ПЦ, масата ми е мала и немам кај другде освен на маса да стојат, затоа прашувам..

Zemav od T-home HP ProBook 4530s i3 (LW841EA) na otplata so tehi;ki karakteristiki
Процесор Intel® Core™ i3-2330M (2.20 GHz, 3 MB L3 cache)
Меморија 4GB 1333 MHz DDR3 SDRAM
Тврд диск
640GB SATA II

Тип на монитор LED-backlit HD Anti-Glare 1366 x 768
Димензии на монитор (инчи) 15,6
Оптички уред DVD+/-RW SuperMulti DL
Графичка картичка AMD Radeon HD 6490M with 1 GB GDDR5
Мрежна картичка Ralink 802.11b/g/n Wi-Fi and Bluetooth 3.0 + HS Combo; Realtek Ethernet (10/100/1000 NIC)
Камера Вградена 720p HD webcam
Оперативен систем
x.png

Порти 3xUSB 2.0; USB 3.0; HDMI; VGA; Express Card/34, Media Card Reader
Батерија
Литиум јонска; Автономија на батерија во режим на оптимизирано работење до 360+

Прашањето е дали е можно?????? иако имам и налепница за графичката RADEON која што е горе наведена на лап топот Т=ХОМЕ ми ставил
INTEL HD 3000.Ne veruvam deka se ista cena ili kvalitet.[TO DA PRAVAM?????

Му пречат ли на лаптопот оние обични звучници за компјутер што ги добиваш кога купуваш ПЦ, масата ми е мала и немам кај другде освен на маса да стојат, затоа прашувам..

Немаш гајле. Звучници пречат само ако се до CRT монитор.

Sakam WiFi da namestam doma, pa prasav dali toa e zamena za ruter ili sosema druga funkcija ima.

Можеш да направиш мрежа преку Wireless USB ама ќе треба да зимаш интернет преку LAN кабелот.
И зашто не земеш рутер? Разликата од рутер до USВ ти е некои 400-500 денари, а нема ич да се замараш.
Вака ќе треба да конфигурираш мрежа и при секое стартување на РС да ја активираш.

Zemav od T-home HP ProBook 4530s i3 (LW841EA) na otplata so tehi;ki karakteristiki
Тврд диск
640GB SATA II

Мрежна картичка Ralink 802.11b/g/n Wi-Fi and Bluetooth 3.0 + HS Combo; Realtek Ethernet (10/100/1000 NIC)
Оперативен систем
x.png

Батерија

Прашањето е дали е можно?????? иако имам и налепница за графичката RADEON која што е горе наведена на лап топот Т=ХОМЕ ми ставил
Не ти е инсталирана бе не плачи

Pa druze kazi kako da ja instaliram daj drajveri i slicno POMOGNI castam pijacka
Тврд диск
640GB SATA II

Оперативен систем
x.png

Батерија

Прв лаптоп а ? Погрешен апроуч имаш за инсталација на лаптоп, не само за графичката него и за останатиот хардвер кој ем не го познаваш кој е и шо е и од кај бутур драјвери да симнеш буташ инсталираш па после не работи. HP за разлика од другиве брендови лаптопи купени кај нас има одличен суппорт систем за апдејтирање и наоѓање драјвери така да немора ич да си го замараш мозочето кој драјвер и зашто треба да биден инсталиран.
Значи си требал после формат ко си завршил со инстлацијата на 7цата и ја изапдејтираш фино лепо со СП1 итн ке си го регистрираш лаптопот на ХП суппорт и од таму ке си го симнеш HP Support Assistant...ке си искенира фино лепо што хардвер имаш у машината и шо треба ке си инсталира. Ако ми веруеш пошо веке дел драјвери си инсталирал најбоље врати со Систем/Ресторе кај што си почнал да буташ драјвери, стај го ова Асистентов и ке немаш проблем.

Тврд диск
640GB SATA II

Оперативен систем
x.png

Батерија

Колку пари е овој во Т-хоум?

Има голема разлика помеѓу Intel HD Graphics i Intel HD 3000 дај упатете ме малце, технологијава ептен отиде напред а ја останав назад :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom