Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Другар како бе ке го потпишат на 2 години,па земи пример екипата на Партизан ниту еден странец не можеше да го обврзе на повеќе од 1 година.И Николиќ не е воопшто ефтин играч,сигурно има најголема плата у МЗТ.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Другар како бе ке го потпишат на 2 години,па земи пример екипата на Партизан ниту еден странец не можеше да го обврзе на повеќе од 1 година.И Николиќ не е воопшто ефтин играч,сигурно има најголема плата у МЗТ.
И тоа што викаш.

А за најплатен не знам.Неиграна сезона заради повреда,трет центар на листа,променил тим само зошто е буквално е пуштен од стариот дека не им треба МЗТ можеле убава цена да му земат.Иако по прикажаново денес,ако игра вака цело време ќе вреди секое евро.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.490
Поени од реакции
114.493
Да не заборавиме дена Николич е единствената петка,кога че се вратат Кире и Тоше сигурно нема да ја добива слободата и минутажата што ја доби денес.

Пола сезона лани му требаше на Игор да се привикне и покрај тоа што сите го плукаа, а дојде од српска/словенечка лига...што останува за Вуд кому му е прва сезона надвор од САД? Јас мислам дека дечкотп ќе кине штом се привикне.

Без оглед на се, имајте во предвид дека Раднички е ВТОРА екипа во Србија!
И не заборавај дека на Дејвис му се дава шанса веќе цела година, а и на почетокот на оваа ( на пријателскиве) и се уште е дрво. По преценет играч јас немам видено, највеќе ме нервира од сите. А и Ацо дебелиот него го сака највеќе, не знам кој му е проблемот, дали му дава после тренинг стварно не знам...
Муабетот ми е дека треба да се остави простор за напредок на Вуд, ипак само две утакмици има одиграно типот, неможе да судиме според нив, но треба да се остави и простор за тотален флоп. Само што просторот за тотален флоп сите го занемаруваме бидејќи гледаме на светлата страна што е и нормално. Дај боже да ме демантира Дејвис и да почне да си гази само јас лично чисто се сомневам во ова.

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
И тоа што викаш.

А за најплатен не знам.Неиграна сезона заради повреда,трет центар на листа,променил тим само зошто е буквално е пуштен од стариот дека не им треба МЗТ можеле убава цена да му земат.Иако по прикажаново денес,ако игра вака цело време ќе вреди секое евро.
Добар е Ник(олиќ) играч ке растура у МЗТ-е.Иначе првата сезона у ЦЗВ беше многу добар,очекувам да биде прв стрелец на МЗТ-е оваа сезона.
Иначе овој Кејд Дејвис само против нас Кумановци се растура,кога ке ни гостува МЗТ-е,Кејд не убива со тројки:confused:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.490
Поени од реакции
114.493
pa zatoa aco go stava za da te nervira poso imas golemo poznavanje na kosarkata
Не навлегуваме во тоа кој колку познавање има на кошарката. Ајде извади ми факти со кои ќе ме разубедиш дека Дејвис ги оправдува очекувањата. Бројките кажуваат се.
А за Ацо нема потреба да ми кажуваш многу добро го знам, мисли ако се сликал со Новицки дека е бог на кошарката.

НЕНАСИТЕН!!!

СУМ ПО ТЕБЕ
Член од
8 мај 2012
Мислења
263
Поени од реакции
157
Добар е Ник(олиќ) играч ке растура у МЗТ-е.Иначе првата сезона у ЦЗВ беше многу добар,очекувам да биде прв стрелец на МЗТ-е оваа сезона.
Иначе овој Кејд Дејвис само против нас Кумановци се растура,кога ке ни гостува МЗТ-е,Кејд не убива со тројки:confused:
Е ова го немам никаде видено :tapp:

Cuore |nter

inter4life
Член од
14 јануари 2010
Мислења
504
Поени од реакции
140
Stefan-kobe: нигде во мојот пост не го спомнав Кејд иако за него се слагам,на прсти од една рака му се бројат добрите партии од лани,се сеќавам кога во Куп ми откорна со шит мислам Вардар. Ноа се покажа многу подобро решение иако нема висина за тоа што го игра, дури при преносите за квалификациите за ОИ во Венецуела, Ацо неколкупати го спомнуваше Ноа во позитивна насока

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
И не заборавај дека на Дејвис му се дава шанса веќе цела година, а и на почетокот на оваа ( на пријателскиве) и се уште е дрво. По преценет играч јас немам видено, највеќе ме нервира од сите. А и Ацо дебелиот него го сака највеќе, не знам кој му е проблемот, дали му дава после тренинг стварно не знам...
Муабетот ми е дека треба да се остави простор за напредок на Вуд, ипак само две утакмици има одиграно типот, неможе да судиме според нив, но треба да се остави и простор за тотален флоп. Само што просторот за тотален флоп сите го занемаруваме бидејќи гледаме на светлата страна што е и нормално. Дај боже да ме демантира Дејвис и да почне да си гази само јас лично чисто се сомневам во ова.
Мене Дејвис ми е добар.Шутот од страна за 3 му е добар и како играч од клупа е добар.Може треба малце да му се намали времето на терен.Али како играч од клупа што можеш да го внесеш во даден момент и за кој има акција да остане сам на страна и да шутиира за 3 со некој просечен успех..

Ноа пак знае да се бори за топка ( за играч со негова висина и премногу добро искрено ) и да изнуди слободни а после и со неговото шутче да си ги даде скоро секогаш со 90-100% реализација.Доста корисен играч за претпоставувам мали пари.

.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
- Nikolić: MZT je došao u Kragujevac bez tri igrača i to se primetilo. To je jako ozbiljna ekipa, za svako poštovanje. Videće naša publika tek kad nam dođu slede
ći put koliko su kvalitetni. Praktično su igrali sa četiri beka i jednim centrom, jesu nam zadavali probleme, ali je uočljivo bilo da su nekompletni, pa se ne zavaravam da smo bilo toliko nadmoćni, ali smo ipak bili bolji.

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Мене Дејвис ми е добар.Шутот од страна за 3 му е добар и како играч од клупа е добар.Може треба малце да му се намали времето на терен.Али како играч од клупа што можеш да го внесеш во даден момент и за кој има акција да остане сам на страна и да шутиира за 3 со некој просечен успех..

Ноа пак знае да се бори за топка ( за играч со негова висина и премногу добро искрено ) и да изнуди слободни а после и со неговото шутче да си ги даде скоро секогаш со 90-100% реализација.Доста корисен играч за претпоставувам мали пари.

.
Такви играчи од клупа има 10 во Македонија кој и се поефтини од Ноа и Дејвис.

Kajgana Shop

На врв Bottom