Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата Креатор на темата MSV
  • Време на започнување Време на започнување
Не, јакото е што се покажуваат само позитивните страни на тревата, а како споредба, само негативните на алкохолот.

Што, алкохолот нема позитивни страни?!

Тоа е поентата наспроти џаначките аргументи...
Што позитивни страни има алкохолот освен за чистење рани? Жити све кажи.

Џаначки аргументи :pos:
Кои се позитивните страни на алкохолот?
Една позитивна страна е позната, дека во ограничени количини помага за здравјето на крвните садови, наспроти милион негативни. Си видел некој под дејство на марихуана да стане насилен?

Не, ама сум видел да стане ко фикус. За мене тоа не е „позитивно“.
Башка што дур се хај се ретардирани :)

Велев јас, во повеќе наврати: либералите се либерали се додека не гледаат опасност во „нешто“.
Ако напушените беа насилни, тогаш немаше да бидат до олку ОК.

To je cinjenica, што би рекле Кроатите. :D

Не, ама сум видел да стане ко фикус. За мене тоа не е „позитивно“.
Башка што дур се хај се ретардирани :)

Велев јас, во повеќе наврати: либералите се либерали се додека не гледаат опасност во „нешто“.
Ако напушените беа насилни, тогаш немаше да бидат до олку ОК.

To je cinjenica, што би рекле Кроатите. :D
Трајно ко фикус или додека да му помине дејството на марихуаната? ;)

Тие што пијат алкохол се „трајно насилни или додека им помине дејството?“

;)
Алкохоличарите се многу често трајно насилни и алкохолот им остава трајни тешки последици на црниот дроб и мозокот.

Алкохоличарите се многу често трајно насилни и алкохолот им остава трајни тешки последици на црниот дроб и мозокот.

Јас имам многу позананици кои после активно пушење трева 7-8 години, константно ми изгледаат како да сеизгубени во просторот.
А не се насилни.

Тоа како позитивно да го земам?
Значи, што е симптоматично кај вас... кон алкохолот се пристапува ко да се зборува за натемаго лично, а за тревата се се турка под тепих, освен некои позитивни работи.

Шо така?

Јас имам многу позананици кои после активно пушење трева 7-8 години, константно ми изгледаат како да сеизгубени во просторот.
А не се насилни.

Тоа како позитивно да го земам?
Значи, што е симптоматично кај вас... кон алкохолот се пристапува ко да се зборува за натемаго лично, а за тревата се се турка под тепих, освен некои позитивни работи.

Шо така?

Види, јас ниту пијам, ниту дувам, но ако објективно ги мериме работите, марихуаната е многу помалку штетна од алкохолот. Секако, во ограничени, разумни количини ни алкохолот не е штетен. Се' што е претерано е штетно, нормално.

Види, јас ниту пијам, ниту дувам, но ако објективно ги мериме работите, марихуаната е многу помалку штетна од алкохолот. Секако, во ограничени, разумни количини ни алкохолот не е штетен. Се' што е претерано е штетно, нормално.

Па нормално, никаде не го порекнав тоа.
Јас само одев контра на џаначките аргументи, кои ја ставаат тревата на свето место, наспроти wошиот алкохол.
Алкохолот во сите примери е во огромни количини, а тревата ја мериме во „кец“.

Изгледа и двојните аршини може да ги препишам како штетна последица од тревата кај џанаците. :icon_mrgr:

Едноставно е ова со тревката и алкохолот - check the DEATH rates :D
Етанолот е смртоносен за разлика од канабис.
И тука завршува суштинската споредба.

Важи бе еве: лечи шап и лигавка.

E така.
Сега малолетните и многулетните џанкери кои ги гризе совеста дека трошат татини и мамини пари за да купат џокац ќе спијат помирно, знаејќи дека сепак, тревата имала позитивно дејство во нивниот џаначки живот.

Лекува и беснило

Џаначки аргументи :pos:
Кои се позитивните страни на алкохолот?
Мезење со салата, обична, шопска, макало... :)
Озбилно, да не ти противречам ама здравје нема од ништо такво ако внесуваш ама у одредени ситуации алкохолот е доведен до ритуал не само кај нас него низ светот. Наутро, пред и за време ручек, со гости...
Споредбата на алкохол и марихуана не е некое оправдание за пушачите на марихуана затоа што овие пушачи најголем дел од нив користат и алкохол па секој таков аргумент (дека алкохолот прави повеќе штета) и споредба паѓа у вода. Користат два штетни опијати/опоиди. Кој што сака нека консумира ама споредбата на алкохол Vs алкохол и марихуана не оди во прилог на извесен број "пафкачи" :)
Уште поголем проблем е што дел (можеби мал дел, но тоа е веќе лотарија) од оваа популација почнува да користи и појаки средства.
http://www.webmd.com/mental-health/substance-abuse
  • Marijuana (also known as grass, pot, weed, herb): Marijuana, which comes from the plant Cannabis sativa, is the most commonly used illegal drug in the United States. The plant produces delta-9-tetrahydrocannabinol (THC), the active ingredient associated with intoxication. Marijuana resin, called hashish, contains an even higher concentration of THC.
    • The drug is usually smoked, but it can also be eaten. Its smoke irritates your lungs more and contains more cancer-causing chemicals than tobacco smoke. Common effects of marijuana use include pleasure, relaxation, and impaired coordination and memory.
    • Often, the first illegal drug people use, marijuana is associated with increased risk of progressing to more powerful and dangerous drugs such as cocaine and heroin. The risk for progressing to cocaine is 104 times higher if you have smoked marijuana at least once than if you never smoked marijuana.
Ама таква е денешницата...се натпреваруваме пафкачи према алкохоличари што е посигурно.
Најдобро е ни тутун, ни марихуана, ни алкохол, ништо, според она што што сум видел или сам сум консумирал. Се се тоа да не се изразам што.
Се знае што е за здравје - спорт, свиминг, бајкинг... јуице & протеин бар анд планински воздух.

Од шише ракија можеш да умреш, од препушување канабис не можеш да умреш.

Има многу работи од кои можеш да умреш, а ги правиш, а има многу работи од кои не можеш да умреш, а не ги правиш.

Ако сакаш, ќе ти предложам неколку работи од кои не се умира, па пробај, најди им оправдување и примени ги.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom