Горан Пандев

• Креатор на темата Креатор на темата pinky**
  • Време на започнување Време на започнување
Најдобро му е да остане у Лацио барем до крајов на сезонава...многу поголема ќе му биде цената на крај ако продолжи вака. А за со Македонија во среда конечно да изигра добар натпревар...имаше многу добри асистенции и даде гол. Мораше за Тоше да изигра така!

Пандев се загуби на брановите на Градски, кога почна да се врти и да гледа...на г'з ке паднеше. =)

Шпекулациите за Пандев прераснаа во сериозна заинтересираност на Баерн за неговите услуги. И од стучниот штаб во Баерн објавија дека се спремни да дадат и 30мил за Пандев. Супер ке му биде во Германија. Многу Македонци играат таму и ке му помагаат и брзо ке се адаптира на животот таму. А тоа дека може да игра каде било во нападот на една екипа, го става во позиција да биде и стандарден во тимот на Баерн.

Braka neznam so da vi kazam...Pandev e vrven igrac toa go znaeme site i toj samiot go dokazuva toa....I sea mu se pruzi transfer vo baren...jas mislam deka vo lazzio e zvezda a vo baern ke ja zagreva klupata bidejki site sme svesni deka denes igraat iminjata ne igracite...naj normalno ke igra podolski luca toni i drugite koj k.. se tamu.... ama sepak ne se znae mozebi ke prosperira toa ti e... PozdraV

Мислам дека во Лацио ќе остане уште 2 сезони (поубаво за него)

pandev e makedonska gordost koj ne prestavuva vo stranstvo...samo me nervire toa nesto za skopskite pe*ere(sorry so se izrazuvat taka)ali pred 5 ili neznam kolko godini koga belasica igraese so vardar na gradski togas vo belasiga igareja pandev popov.g popov.r stojkov masev site gi pcueja selaci a sega e vasa gordost a? pola reprezentavija e od belasica eeeejjj

Најдобро му е да остане во Лацио. Се сеќавате што се случи со Кежман? Кога беше во најголема форма Челзи го усра, сакате истото да се случи и со Пандев? Ако е лаком по парите Пандев ќе иде, а ако мисли на тоа да игра...и неговата форма постојано да се качува...ќе си остане во Лацио. Во Баерн се знае кој ќе игра наредниве 2 години, Клосе-Тони...и во никој случај нема да го сменат тој тандем зошто знаете што покажуваат денеска овие двајца. Тука е и Алтинтоп, кој кога и да го стави дава гол...така да мислам дека Пандев само ќе седи на клупа, и еден ден исто како и Кежман ќе игра во домот на старците-во Турција...или пак во некои полоши клубови. Нека си остане батето уште 1-2 години во Лацио, па потоа и во Реал да оди да може да си фати место.

Дека во Лацио се снајде одлично,тоа е точно.Но што тој во кариерата може да постигне повеќе.Ништо.Нити може Лацио со тие финансиски проблеми и скандали да ја освои италијаснак лига,па уште помалце Лига на Шампиони.Значи му треба нов предизвик за уште повеќе да се докаже.Плус ако дојде Пандев,Подолски си оди.И самите гледате дека не мора да значи ако имаш познато име дека мора да играш.Еве го Подолски ја грее клупата,иако беше звезда на последното светско првенство не се докажа во Баерн.Што значи дека ако Пандев е вистински квалитет,а е,тогаш Хитцвилд ќе му најде место во првите 11.А и Зе Роберто од догодина со 34 години нема да може да игра многу и ќе се ослободи простор.Пандев може да игра како шпиц или полушпиц.
На пример вака:

..................Ренсинг.....................
Лам......Лусио.....Демикелис...Јансен
..................В.Бомел.......................
Швајнштајгер.........................Рибери
...................Пандев........................
............Тони.........Клосе.................

Не се добива секој ден понуда од екипа како Баерн.

ПАУЛ БРАЈТНЕР, ДИРЕКТОРОТ НА "БАВАРЦИТЕ", ЈА ПРИЗНА ВИСТИНАТА
Баерн со 30.000.000 евра за Пандев
*Германците за фудбалерот на Лацио даваат трипати повеќе пари отколку за Клосе пред неколку месеци
"Го сакаме Пандев и се надевам дека тој ќе го облече дресот на Баерн Минхен", изјави Паул Брајтнер, директорот на "баварците", за медиумите во Германија по веста од пред една недела дека славниот германски тим ја почна борбата за најдобриот фудбалер на Лацио и Македонија.

"Трипати досега бев да ја гледам неговата игра. Тој е одличен фудбалер....", додава Брајтнер.

Германските медиуми веќе ја објавија информацијата која вели дека Баерн Минхен во летниот преоден рок ќе издвои рекордна сума од 30.000.000 евра со кои треба да се реализира трансферот на Пандев од Рим во Минхен.

Ова е рекордна сума која би требало управата на "баварците" да ја плати за засилување од типот на Пандев. Само за споредба дека во летниот преоден клуб тимот од Минхен даде само 10.000.000 евра за германскиот репрезентативец Мирослав Клозе, а 11.000.000 евра беа потрошени за голгетерот Лука Тони.

Цифрата за трансферот на Пандев е далеку поголема од споменатите фудбалери затоа што нашиот фудбалер има само 24 години, а неговиот договор со Лацио истекува дури во 2010 година.

Она што вреди да се напомене е ставот на Пандев. Тој при престојот во Скопје поради репрезентативните обрски ни нагласи:

"Имам договор со Лацио, кој одлучува за сите понуди. Претседателот Лотито нема да одбие добра понуда, а такви веќе има. Баерн Минхен е голем клуб. Па дојде времето кога и јас треба да почнам да освојувам титули....".

Речиси сите водечки светски медии го најавија трансферот на Горан Пандев во Баерн Минхен. И секаде стои дека за феноменот од Лацио има интерес и од други екипи од типот на Манчестер Јунајтед, Челзи, Тотенхем....а Динамо од Миев веќе има понудено 20.000.000 евра.

Пандев утре го очекува дуел со Ливорно, а потоа нов предизвик во Лигата на шампионите и средбата со германскиот тим Вердер Бремен. Тоа е меч со кој треба да им ги презентира на Германците своето знаење, квалитети, а веруваме и голови....Нашиот најдобар фудбалер го сврте вниманието кон себе по двата гола кои му го даде на Реал Мадрид пред две недели.

Што ви реков.И он веќе сака да освојува титули.

Aman be lugje. Pa daleku mu e poarno vo lazio otkolku vo Baern. (dobro plata ima poarna tamu).
Ama vaka e vo daleku podobro prvenstvo.

Па може е подобро Пандев да оди во Баерн. Вака Роки му смета на Пандев за да напредува.

Aman be lugje. Pa daleku mu e poarno vo lazio otkolku vo Baern. (dobro plata ima poarna tamu).
Ama vaka e vo daleku podobro prvenstvo.

Абе разбирам дека му е добро во Лацио во моментов,но што може таму да постигне освен да тапка во место.Глеаш и самиот што изјавил,дека и он веќе сака да освојува титули

абе гледам гол дал против Ливорно , браво браво

Гол со Ливорно, за победа на Лацио!
Ако не во јануари, во летниот преоден рок, Пандев ќе лета за Минхен, изгледа!:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom