Една од најдружољубивите,антиалергиски и лојални раси! Друго,не ти треба!Добро има некој којшто знае да ми каже некоја информација плус за кутрево . .
Па ќе седнете еден спроти друг,ќе му повторуваш СИТ СИТ и ќе го наведнуваш со газето надоле кога седне,дај му лакомство....послем пак па пак па пак ама рано е на 3 месечна возраст за тренинг,ај нека си игра докај 6 месеци и послем тоа фаќај се за работаИмам белгиски овчар стар е 4 месеци, ги дигна ушите ушпте на 2,5 месеци е сега сакам да ми кажете како да го научам/дресирам на основни работи кога ке му кажам да седи,да зема не зема храна од друи луге и сл. основни работи
Сигурно мајката оглувела.....ама исто така има и некои конфузии за тоа,можеби си видел како им ги јаде папоците па си мислел нив ги јаде,а таа само ги чисти...или си видел како им ги лиже курињата и .... па си се збунил.....МИ ТРЕБА ПОМОШ ОКОЛУ ГРИЖА И ХРАНЕЊЕ НА КУТРИЊА СТАРИ 6 ДЕНА ГИ ОДЕЛИВ ОД МАЈКАТА ЗОШТО ПОЧНА ДА ГИ НАПАЃА И МИ ОСТАНА ЈАС ДА СЕ ГРИЖАМ ЗА НИВ,АКО ИМА НЕКОЈ СЛИЧНО ИСКУСТВО НЕКА СПОДЕЛИ МНОГУ БИ МИ ЗНАЧЕЛО
Нема веза,немора да значи дека оглувела,негледам зошто би ги јадела ако е глува.!Сигурно мајката оглувела.....ама исто така има и некои конфузии за тоа,можеби си видел како им ги јаде папоците па си мислел нив ги јаде,а таа само ги чисти...или си видел како им ги лиже курињата и .... па си се збунил.....
Како нема врска,баш така праат,неможе да ги слушне како квичат и ништо исто како и мачките имав мачка шо си ги јадеше,се чудевме зашо ги јаде она била глува.....Нема веза,немора да значи дека оглувела,негледам зошто би ги јадела ако е глува.
Можеби сфатила дека нешто не е во ред со нив,па почнала да ги јаде тие што се болни или фалични.
Да многу слатко и дружељубиво мало кутре го обожавам дознав дека се вика Шпански Кох многу си го сакамЕдна од најдружољубивите,антиалергиски и лојални раси! Друго,не ти треба!
hiperaktiv bi bil presreken koga bi go imal istiov problem pa da si go resis na ist nacin..Една од најдружољубивите,антиалергиски и лојални раси! Друго,не ти треба!
--- надополнето: 2 септември 2012 во 10:51 ---
Па ќе седнете еден спроти друг,ќе му повторуваш СИТ СИТ и ќе го наведнуваш со газето надоле кога седне,дај му лакомство....послем пак па пак па пак ама рано е на 3 месечна возраст за тренинг,ај нека си игра докај 6 месеци и послем тоа фаќај се за работа
--- надополнето: 2 септември 2012 во 10:53 ---
Сигурно мајката оглувела.....ама исто така има и некои конфузии за тоа,можеби си видел како им ги јаде папоците па си мислел нив ги јаде,а таа само ги чисти...или си видел како им ги лиже курињата и .... па си се збунил.....
За француски булдог не знам, а за бостон http://www.facebook.com/media/set/?set=a.107379852711305.9644.100003178726304&type=3Има ли добра одгледувачница за Француски булдози или Бостон териер во Скопје? И по која цена се движат тие раси?
Абе две кучиња има бамби не е одгледувачницаЗа француски булдог не знам, а за бостон http://www.facebook.com/media/set/?set=a.107379852711305.9644.100003178726304&type=3
мислам дека во моментов има легло на бостон. Вреди да го исконтактира.Абе две кучиња има бамби не е одгледувачница
Уствари,мислам сега едно има ама не сум сигурен
Па и со 2 кучиња можеш да регистрираш одгледувачницаАбе две кучиња има бамби не е одгледувачница
Уствари,мислам сега едно има ама не сум сигурен
Цените се од 300 до 600 евра за квалитетни кутриња.Како се движат цените за кане корсото, и дали некој познава проверен одгледувач на таа раса?
Ти пишав на профил.Има ли добра одгледувачница за Француски булдози или Бостон териер во Скопје? И по која цена се движат тие раси?