US Open 2012 [27 август - 9 септември]

Шампион/ка на US Open 2012

• Вкупно гласачи
    54
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 мај 2012
Мислења
671
Поени од реакции
522
Tipsarevic-Ferer 3:6 7:6 6:2 3:6 6:7

Зар има промени во правилото дека не се игра тај-брејк во решавачкиот сет?

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Tipsarevic-Ferer 3:6 7:6 6:2 3:6 6:7

Зар има промени во правилото дека не се игра тај-брејк во решавачкиот сет?
На Вимголдон и ако не се лажам на А. Опен (или на Роланд Гарос) во петтиот сет се игра на два разлика а на УС опен и (или Австралија или Роланд Гарос) во петтиот сет се игра тај-брејк

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
На Вимголдон и ако не се лажам на А. Опен (или на Роланд Гарос) во петтиот сет се игра на два разлика а на УС опен и (или Австралија или Роланд Гарос) во петтиот сет се игра тај-брејк
na Wimbledone i RG se igrat na 2 razlika a na AO I USO tiebreak

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Ne mora da cacnuvas sea so vakvi muabeti :), baska Psyside od start kaza deka Nole ke osvoi a ne Federer, odnosno, ubeden bese vo toa ... i seuste e. :D
malce dobronameren seir...inaku , ne mi e bash po keif shto izgubi Fed , sakav finale Nole-Fed za da mu se osveti Nole za Wimbldon.Marej mi ide na zivci so negovoto glumenje i previvanje,kako toj fraerot od MUntd simulatorot e.Mi se spieshe sabajle pa ne mi se pishuvashe...ne li vi odi na zivci slowmotionot na Delpo izmegu servisite,cinam najdolgi pauzi pravi,epten go toleriraat sudiite,mu broev sinoka,po 40 sek. pravi ,kolku shto znam 25 sek. e limitot...lani Federer reagirashe za tie golemi pauzi deka sudiite ne treba da gi toleriraat i zaradi toa imame tolku dolgi mecevi.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
malce dobronameren seir...inaku , ne mi e bash po keif shto izgubi Fed , sakav finale Nole-Fed za da mu se osveti Nole za Wimbldon.Marej mi ide na zivci so negovoto glumenje i previvanje,kako toj fraerot od MUntd simulatorot e.Mi se spieshe sabajle pa ne mi se pishuvashe...ne li vi odi na zivci slowmotionot na Delpo izmegu servisite,cinam najdolgi pauzi pravi,epten go toleriraat sudiite,mu broev sinoka,po 40 sek. pravi ,kolku shto znam 25 sek. e limitot...lani Federer reagirashe za tie golemi pauzi deka sudiite ne treba da gi toleriraat i zaradi toa imame tolku dolgi mecevi.
Ради таа прагматичност на Дел Потро, Федерер има пцујено like a mother...... Побара challenge по 10 секунди, и судиите му дозволија, а после Федерер:

Never been more proud :pos: :pos:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Пази што посакуваш, играта на Ноле драстично се менува кога вс себе го има Федерер...немаше да тепа 3-0, а прашање е и дали ќе тепаше, моментумот е на страна на Федерер во последните мечеви, психолошката предност ќе беше на негова страна, и кога на тоа ќе се додаде дека Ноле не е ни пола од она што беше во 2011 мислам дека ме разбираш што сакам да кажам.

Се разбира зборам за ситуација во која Федерер ќе играше наместо Делпо, не во финале, да ги поминеш Бердих, Мареј, и Ноле на 31 година е најчесто невозможно.

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Пази што посакуваш, играта на Ноле драстично се менува кога вс себе го има Федерер...немаше да тепа 3-0, а прашање е и дали ќе тепаше, моментумот е на страна на Федерер во последните мечеви, психолошката предност ќе беше на негова страна.

Се разбира зборам за ситуација во која Федерер ќе играше наместо Делпо, не во финале, да ги поминеш Бердих, Мареј, и Ноле на 31 година е најчесто невозможно.
si vo pravo,mu se menuva igrata so Fed i Nadal,ama na podobro,go vadi maximumot,so niv e najmotiviran.Na Wimbldon Nole odigra perfektno,ama za zal Fed go odigra najdobriot tenis togash,bilo koj da beshe ne mozeshe da go dobie...a za Berdych i Delpo,Nole gi reshava moshne lesno,bar rezultatite taka zborat (olimpijadata ne ja smetaj,bez kompas beshe vo mecot za tretoto mesto.E Marej...Nole so nego standardno ima maka,mislam deka najmalce mu odgovara od site igraci,takva defanziva,usporuvanje,pa toj mora da forsira.Vecerva navivam za Berdych,samo da ne se povredi Shkotot:)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Зборам за Федерер, на видно успорен US Open од порано, (Артур Еш е ужасно спор) на 31 година, после многу тенис изигран во една сезона (како за него) и после толку успшна година(физички и психички заморна) да ги добиеш сите тројца по ред шансите се 1:10000, не би му останално гориво на Федерер во финале.

Јас сум фан, ама и реалист.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Зборам за Федерер, на видно успорен US Open од порано, на 31 година, после многу тенис изигран во една сезона (како за него) и после толку успшна година(физички и психички заморна) да ги добиеш сите тројца по ред шансите се 1:10000, не би му останално гориво на Федерер во финале.

Јас сум фан, ама и реалист.
Точно, и премногу беше ова што го направи Федерер за оваа сезона. Плус Бердих го гледав уште со Алмагро, игра експлозивен тенис, доста добра форма е, имаше 92% прв сервис:confused:, така да така изморен Федерер немаше шанси против него.

п.с Азаренка- Шарапова ќе биде топ денеска, што викате?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Точно, и премногу беше ова што го направи Федерер за оваа сезона. Плус Бердих го гледав уште со Алмагро, игра експлозивен тенис, доста добра форма е, имаше 92% прв сервис:confused:, така да така изморен Федерер немаше шанси против него.

п.с Азаренка- Шарапова ќе биде топ денеска, што викате?
И да го поминеше Бердих, што после? со кои сили? ако изигра да речеме 5 сета меч со Мареј, и утре дента во финале со Ноле? нема теорија.

За Азаренка и Шарапова незнам, не гледам WTA многу ретко.

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
pricinata shto zagubi Fed od Berdych ne e zamorot (abe slepo crevo operacija ke te napraat pa za 4 dena sam si brishesh gazot) tuku slabiot servis na Fed.So prv servis nad 7o % Fed ke go tepa 10 od 10

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
pricinata shto zagubi Fed od Berdych ne e zamorot (abe slepo crevo operacija ke te napraat pa za 4 dena sam si brishesh gazot) tuku slabiot servis na Fed.So prv servis nad 7o % Fed ke go tepa 10 od 10
Општо збориме, според мене Федерер изгуби најмногу затоа што имаше 4 дена пауза, излезе од ритам, како да не беше он, кога сервирал така Федерер? и кога играл толку пасивно, да не напаѓа на пенали што се вика, а од неизградени ситуации во финален гем од 1 метар позади основна да гаѓа винери во агол :facepalm: па каде е тука логиката? тотално беше во аут, работа со нозе 0, тактика 0, дури и мотивацијата му ја немаше, ако се издра неколку пати, го знам ја него како дише, ако сакате смеј те се не ми пречи, ама ќе ви кажам дека извиците беа последна сламка на надеж повеќе да го уплаши Бердих, демек ете се враќа во игра него што вистински да се мотивира, да изигра 3/4 добри гема во 3 сет ама тоа беше све.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Слабо Вика ја имам глеано, ама Марето ќе изгори за финале, +21.5 би било реално, што знам.:oops:

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Општо збориме, според мене Федерер изгуби најмногу затоа што имаше 4 дена пауза, излезе од ритам, како да не беше он, кога сервирал така Федерер? и кога играл толку пасивно, да не напаѓа на пенали што се вика, а од неизградени ситуации во финален гем од 1 метар позади основна да гаѓа винери во агол :facepalm: па каде е тука логиката? тотално беше во аут, работа со нозе 0, тактика 0, дури и мотивацијата му ја немаше, ако се издра неколку пати, го знам ја него како дише, ако сакате смеј те се не ми пречи, ама ќе ви кажам дека извиците беа последна сламка на надеж повеќе да го уплаши Бердих, демек ете се враќа во игра него што вистински да се мотивира, да изигра 3/4 добри гема во 3 сет ама тоа беше све.
razlikata od Fed,Nole i Nadal do drugite igraci e toa shto i koga ne im e denot,na iskustvo,psiha,intiligencija pak pobeduvaat,ama bar servisot da e nad 50% (na Fed so Berdych mislam beshe 45??).Pa skoro nikogash vo poslednite 3 god. nemaat izgubeno od igrach pod 10 mesto (osven Nadal od Dodig i Rosol ama toa e druga prikazna).Fed so Beneto...od 2-0 ja svrte 3-2...da ne se umori slucajno,pa stigna do finale i pobedi preku Nole i Marej.Kolku tolku mu fakashe servisot.Samo servisot,nishto drugo,e sega zoshto tolku mu beshe slab...mozebi pauzata.Nole Toronto go osvoi na muskuli,Sinsinati do finale isto,kako na sila,e ama protiv Fed ne odi taa prikazna,mu trebashe eden set od 6-0 da go drmne za da vkluci war mode ama beshe kasno,ojde vozo.Poentata mi e ,gorespomnatite trojca,nepovredeni,fit, se epten ponapred od drugite,razlikata e ogromna pa treba epten takov raritet (45 % servis) da se raduva nekoj cetvrti
--- надополнето: 7 септември 2012 во 13:21 ---
Слабо Вика ја имам глеано, ама Марето ќе изгори за финале, +21.5 би било реално, што знам.:oops:
Vika tepa,Mareto nema shansi, +21.5 nemoj,ne ti treba,igraj 1 i 3+ Hrvatska-Makedonija

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Круцијални грешки правиш во спроедбата.

Прво USО е поспор, и многу по напорен (физички) слем од Wimby, Wimby- трева е омилената подлога на Федерер.

Второ, Wimby беше првиот слем оваа година каде што Федерер стигна до финале и го освои, за после него да игра и напорна олимпијада, како и да осови уште еден турнир - Синсинати, тоа е многу повеќе тенис него пред Wimby.

Сега е скоро крај на сезона, а Федерер има веќе многу мечеви под себе, има цел турнир, олимпијада и еден долг слем изиграно пред USO.

Да беше USO пред т.е да ги "заменеа местата" со Wimby ќе имаше шанси да ги тепа сите тројца по ред, вака не, многу многу тешко.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom