Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616

Сеа Џерард им е крив?? Тоа е ,сите се криви,Џерард,Кара,Кени,Суарез,ФСГ ама Роџерс никако.
Како може некој да напише ваков артикл и да каже дека е подобро клубот да расчисти со Џерард т.е да го седне на клупа??Ко да не знаат кој е Џерард и што направил и сеуште прави за клубот. Изиграл 2 лоши натпревари и го изедоа човекот а забораваат на Истамбул, на Вест Хем ,на Олимпијакос на безброј безброј натпревари каде се крстеле во него. Оваа појава не ми се допаѓа а ја приметив уште од лани све почна со плукање по Кара па се префрли на Кени па сега на ред дојде и Џерард..Срамота е ова што го прават одредени фанови .Си ги плукаат легендите на клубот,тоа не личи на Ливерпул.

За мене Џерард е најкомплетен играч во светов ,под комплетен мислам на играч кој може да игра 10 различни позиции и да биде добар во нив.Точно е дека Џерард треба да игра напред како што сум и рекол на неколку наврати ама за да игра тамо треба да има напаѓач од типот на Овен,Торес кој се паметни олд скул напаѓачи а не се дриблачи како Суарез кој пробува на 10 играчи да им ја бутне кроз нозе..Проблемот не е во Џерард, едини проблем во Ливерпул е лошата тактика и додека не се смени ќе бидеме ваква мизерија и ќе бараме кривци во Кени,Кара и Џерард..-Овие тројца душата ја оставија во клубот и дојде време да гледаме како ги плукаат а Хендо,Суарез,Алан станаа богови со 3 утакмици позади себе..ццц уште еден доказ на какво мизерно ниво ни дојде тимот..
--- надополнето: 6 септември 2012 во 13:48 ---
. Само проблемот е шо играме 5 утакмици у рок од 15 дена, а од сите 5, само една ни е дома и тоа со гејчињата. Другите што се на гости се Сандерленд, Јанг Бојс (ЛЕ), ВБА (КК) и Норич. Каква ротација ќе праиме и ја се чудам...
Имавме утакмици дома ама ги прокоцкавме..

S

Stivie G

Гостин
овој блечрепорт и гив ми фудбал ги имаат најглупите статии на светот. Затоа немам ниедна статија прочитано од нив :notworthy:.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.669
Поени од реакции
11.826
Scouser88 Сето тоа за Џерард, Кени ок.....ама јас и понатаму тврдам дека Кени си го заслужи отказот а Џерард и Реина заслужуваат наредна утакмица да седнат на клупа. Едноставно преслаби се. Не ми е гајле кои биле и што биле, сега се во слаба форма и треба да бидат седнати на клупа за да им дојди паметот и да сфатат дека не се недопирливи. После тоа ќе се вратат во тимот

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Scouser88 Сето тоа за Џерард, Кени ок.....ама јас и понатаму тврдам дека Кени си го заслужи отказот а Џерард и Реина заслужуваат наредна утакмица да седнат на клупа. Едноставно преслаби се. Не ми е гајле кои биле и што биле, сега се во слаба форма и треба да бидат седнати на клупа за да им дојди паметот и да сфатат дека не се недопирливи. После тоа ќе се вратат во тимот
За Кени за мене беше сомнителен отказот оти не го доби вистинското време за да не врати на стазите на славата....каков беше Ливерпул пред Кени да дојде бевме жива брука и таман почна да си го составува тимот, таман почна и Керол да се вклопува во филозофијата пред крајот на сезоната стигна и отказот....за мене тој доби незаслужен отказ ама тоа е....
Е сега за Реина и Џерард се слагам со тебе....најдобрата работа во светот е да имаш КОНКУРЕНЦИЈА не само во фудбалот и општо. Ако на пазарот немаш конкурент ќе си ги ставаш цените какви што сакаш ќе правиш како што сакаш, притоа знаејќи оти нема кој да ти наштети...е таква е ситуацијата и со Џерард и Реина....ги обожавам и двајцата ама треба храбро да одигра БР и да ги седни на клупа, мислам оти и кај Скаузерите ќе наиди на позитивни реакции па и БР со тоа ќе си ја крене и не така големата доверба кај навивачите на Ливерпул.....

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Стиви Џи јес да треба да се седне и на клупа, али Роџерс треба и поубаво да го намести како да игра. Некако делува како надвор од позиција, и потезите што ги праи многу отштимуваат од целата тактика на тимот.

А Реина пак ако го седнеме на клупа, Џоунс ќе мора да го стаиме, а Џоунс е... па освен ако не го напукале со концентрати, креатини и слично, не е доволно добар за у ПЛ. Ноу офенс за човекот, посветен си е на работата, али го земавме од Мидлзборо и кога отиде у Дерби Каунти на позајмица едвај играше. Се надевам дека ќе ме демантира. Сеа се глеа дека не зборам ја за џабе 2 години веќе дека мора да се има компетиција за Реина. Камо Батленд да го земеме, 7 милиони како што се шпекулираше за него би било кражба

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Добро бе не ли се наоѓа некој новинар да праша шо е работава со Дони? Супер голман е, супер компетиција за Реина, лани супер рефлекси покажа на неколку натпревари. Шо бидна со човеков аман. Некои викаат раскинат договор, некои викаат семејни проблеми у Бразил, некои викаат барал тим кај шо ќе игра редовно прв состав. На официјалната страна си стои како наш играч, а не е регистриран у Лига Европа, нити го видовме на клупа, ни на тренинг, ништо. Да не му даваме плата за џабе ебате, дај нека се дознае шо е работава.
--- надополнето: 6 септември 2012 во 17:09 ---
И ете зборам, зборам, постирам мислењето, отварам официјалната страна и шо да видам: http://www.liverpoolfc.com/news/latest-news/lfc-name-premier-league-squad - Дони регистриран за Премиер Лига...
--- надополнето: 6 септември 2012 во 17:34 ---

Да ги распоредам ја по позиции.

Our Barclays Premier League squad:

Голмани: Jose Reina, Doni, Brad Jones, Peter Gulacsi,
Одбрана: Glen Johnson, Martin Kelly, Jamie Carragher, Martin Skrtel, Daniel Agger, Sebastian Coates, Jose Enrique,
Средина: Steven Gerrard, Joe Allen, Lucas Leiva, Nuri Sahin, Jordan Henderson,
Офанзива: Luis Suarez, Stewart Downing, Joe Cole, Ossama Assaidi.

U21s: (оттука само најбитните, тие што можат сезонава да играат прв тим)

Голмани: Нема за жал (тука би дал критика)
Одбрана: John Flanagan, Danny Wilson, Jack Robinson,
Средина: Jonjo Shelvey, Suso, Conor Coady,
Офанзива: Fabio Borini, Raheem Sterling, Adam Morgan, Daniel Pacheco, Samed Yesil.

Друго све позајмица.

Значи имаме 4 голмани, 3 десни бека, 5 центар бека, 2 леви бека (+Даунинг), 7 централни играчи од средина (+ Коуди кој е под знак прашалник), 4 крила (голема критика), 4 напаѓачи (+ можеби Јесил кој не сме го виделе уште).

Се на се, ако заслужено завршив лани со тројка математика, имаме 31 играч за сите 4 натпреварувања. Голема надеж ставам во Пачеко кој може и крило и напаѓач да игра, се молам да го исфорсира малце Роџерс. Да се надеваме дека овие играчи ќе бидат доволни за да истераат до Јануари, секако ако е у план да се купува нешто тогаш...

Епа со среќа нека им е, уште фотката од екипата да ја видиме останува :)

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
^ ја има пред некоја страна постирано фотката од мене само не се сите :)
шала настрана треба индијанциве наши да сватат дека некој им дава команда а не банда распашана трчи трчи и врати ја на реина и овој нозите чвор

за кени лафите типот јес да имаше добра поставеност на терен(големо ФАЛА на неговиот драг помошник) се правеа огромни и многу шанси но некако како магиа да имаме во премиер лига никако да не ни тргне

куповите доста солидно ги изигравме, да беа малце по прецизни господата може и ќе бевме и пододбри лани но јасно беше дека кени беше донесен за кратка релација можеби роџерс да не го направеше она со свонси управата ќе го оставеше кени уште една сезона али што е тука е главата горе и мора да се помине ѕидот

S

Stivie G

Гостин
Шелви е печен за прв тим а Озил 2 дал 2 гола за Германија 19. Значи ќе го биде. Сами намерно ни го пратил :sneaky:. Е тва ти се вика легенда:love:.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.669
Поени од реакции
11.826
Наредна утакмица Шелви стартер. А Јесил мислам дека треба да добие шанса пред Морган. Исто и Пачеко е редно да го видиме. На зима еден напаѓач како Левандовски или Дамиао (во наш домет помалку од 25 милиони) и ако се можи Батленд да се донеси супер ќе биди или некој друг ефтин голман ама талентиран
--- надополнето: 6 септември 2012 во 19:48 ---
Шелви гол и асистенција, а копилево Јесил два гола и асистенција. Мамичето негово, има потенцијал

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Јесил треба да се види како игра у наш дрес, барем за младиве да го ѕирнеме онака. А ко шо кризираме со нападов ништо чудно и за големите батковци да го видиме.

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
има потенцијал, обично тие потенцијали кајнас на крило завршуваат а како шпиц ринат:unsure:
значи мора под итно да се става динамитов да се испука додека е време

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199

Јас ви кажав дека пред некој ден пшрегледвев Ливерпулови утакмици, онака трезвено.

Прво Розо, не го мразам Роџерс. Напротив, симпатичен ми е ко човек (башка што има плус од мене заради тоа што е емоционално приврзан за тимот, се гледа). Јас го критикувам Ливерпул, а сега и Роџерс. Ливерпул - затоа што го назначи. Затоа ти се гледа дека имам аверзија спрема човекот.
Барем не до сега. Сега, имам многу за критика.

Како што реков, изгледав текми, посебно таа со Арсенал, а и со Сити имам „пар“ критики за Велемајсторот.

Шкртел е главен виновник за голот, оти Велемајсторот постави стратегија во која Ливерпул игра со 11 играчи, а не со десет. Односно, и Реина игра. Затоа толку топки му враќаат назад. Ама проблемот е тоа што Реина не знае така, ниту пак некад играл така. А ни нашиве дефанзивци.
Да немаше такви инструкции од Велемајсторот, Шкртел ќе ја акосаше некаде во публиката, немаше да ја враќа и да “креира гол“.

Роџерс фактички промени многу оваа сезона.
Ја уништи одбраната. Ако во нешто беше Ливерпул јак лани, тоа беше одбраната. И не само лани, години наназад.
Лани 40 примени гола, сега седум во трето коло.
Да, знам, тенка е линијата меѓу успехот и неуспехот на почеток, како и меѓу примените и непримените голови (што ако).
Ама поразот дома од Арсенал, со два примени и ниеден даден гол ја прави линијата дебела.

Понатаму: Џерард.

Никогаш, ама баш никогаш Џерард ниту играл, ниту ќе игра онака како што Роџерс сака. Џерард знае да игра на долги топки, да подава силно, дијагонално, да ја „акоса“ прецизно. И кога игра на кратки пасови, ги подава „со шпиц“ ако сте забележале (нормално дека сте забележале).

И Хоџсон во ФулХам играше со брзи и прецизни кратки пасови. Не успеа истото да го донесе на Енфилд. Таква беше поставата - со играчи што играат на „рогање“.

Касно е за Џерард да се смени. Башка што тоа го фрустрира.

А за грешката или „грешката“ на Џерард по која Ливерпул прими гол.

Убаво напишал авторот што го обвинува Џерард. Каде ја изгуби Џерард топката?
На километар од голот?
Ако на некој му текнува што сакам да кажам со прашањето, ќе ја сфати поентата.

И уште една грешка на Велемајсторот. Аматерска.

Прва постава против Арсенал, кога тимот ти е разнишан... го става Шахин.

Сеуште нераспакиран, прв пат ја гледа Англија, сеуште не се запознал со играчите, игра прва постава во Ливерпул. И наеднаш и тој треба да се прилагоди на филозофијата на Роџерс?!

Значи - човек што дошол вчера, а пртходно изиграл 2 натпревари во цела година, го ставаш во прва постава?

Па за на крај, Џерард да бил крив за поразот.
А Шахин „ништо не покажал“

Само Велемајсторот да „може да работи - да му се даде шанса“.

Чудно - Џерард аут после две утакмици, а на Роџерс му „требало време“.

Јако е како почнавте да ги чистите легендите од тимот, на сметка на некои анонимуси ко Велемајсторот.

Прво Далглиш
а сега Стивен...

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.669
Поени од реакции
11.826
Абе не можам да дочекам у пичку материн!!!!!!!!!!
Овој Септември е најглуп можен месец. Трансфер периодот заврши, летото ќе заврши, факсот почнува а еве пола месец нема фудбал. Па Јули е поинтересен да му ебам мајката!
--- надополнето: 6 септември 2012 во 20:26 ---
Добро бе Биафран. За доста добар дел од ова си во право. Ама никој не ја бара овде главата на Џерард. Нити пак на Реина. Само викам дека треба да седнат малку на клупа. Играч е едно а менаџер е друго. Ќе му треба време на Роџерс за ова што сака да го направи. Играчите ќе мора да научат да играат така. Или нема да играат воопшто - тоа е тоа!!
А дека Роџерс згреши на многупати - згреши. Затоа и ќе му пцујам жена!
Разликата меѓу Реина,Џерард итн и Роџерс е тоа што овие можат да бидат седнати на клупа ако не играат добро. Некое време ќе поседат на клупа дури се свестат па со добри тренинзи ќе ја вратат формата и ќе се вратат во тимот. А Роџерс не можи да биди седнат на клупа

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Абе не можам да дочекам у пичку материн!!!!!!!!!!
Овој Септември е најглуп можен месец. Трансфер периодот заврши, летото ќе заврши, факсот почнува а еве пола месец нема фудбал. Па Јули е поинтересен да му ебам мајката!
Никој човек на светот не го сака месецов, а мене ми е роденден на 9ти :(

Kajgana Shop

На врв Bottom