Кој е Бог?

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Istoriskiot Isus najverojatno bil arapsko crn. Jahve e generacii I generacii pred Isus, pa zatoa e katran crn.

Evolucija. To ti e.
Мара гарант се плеткала со странци од Европа. Затоа и целата приказна дека не знае зошто и се повраќа насабајлечки.

Doc holidej

I'm your huckleberry!
Член од
6 септември 2012
Мислења
78
Поени од реакции
52
Dobro ve najdov drustvo,stotuku se zacleniv pa ete sakam so golemo zdravo da ve pozdravam i se razbira da dadam edno moe mislenje za temava Кој е бог?

-pred sve golem vernik sum i od licno iskustvo ke recam postoi sila,a koj e bog..ako si vo kola zapri i izlezi od nea,ako si doma izlezi vo dvorot zemi dlabok vozduh i pomisli na zborot zivot vo tebe KAKVA POJAVA...pogledni go neboto,deteto sto stotuku naucilo da trca,pticite koii nemaat gitara i mikrofon a ne veselat i smiruvaat so nivnata svirka pogledni ja prirodata sekoe drvo,sekoja trevka,sekoj list i sekoj eden covek (bez razlika kakov e)seto toa e bog.sekoj od nas e ist,nema razlika,no luge sme i ne mozeme da se sakame i pocituvame...a za sila nebesna ili kakva i da e postoi da.

T

Tetro

Гостин
Dobro ve najdov drustvo,stotuku se zacleniv pa ete sakam so golemo zdravo da ve pozdravam i se razbira da dadam edno moe mislenje za temava Кој е бог?

-pred sve golem vernik sum i od licno iskustvo ke recam postoi sila,a koj e bog..ako si vo kola zapri i izlezi od nea,ako si doma izlezi vo dvorot zemi dlabok vozduh i pomisli na zborot zivot vo tebe KAKVA POJAVA...pogledni go neboto,deteto sto stotuku naucilo da trca,pticite koii nemaat gitara i mikrofon a ne veselat i smiruvaat so nivnata svirka pogledni ja prirodata sekoe drvo,sekoja trevka,sekoj list i sekoj eden covek (bez razlika kakov e)seto toa e bog.sekoj od nas e ist,nema razlika,no luge sme i ne mozeme da se sakame i pocituvame...a za sila nebesna ili kakva i da e postoi da.
nekoj ko fibonacci

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Pa dali ko fibonaccii,toplifikacii bitno ima tamu gore nesto opasno i nafurano na vakvi fibonaccii i ludaci ko nas :)
Мене, од фибоначиите највише ми се свиѓа Полифоначија. ...мада и сестра и' не би ја шутнал од кревет...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Мене, од фибоначиите највише ми се свиѓа Полифоначија. ...мада и сестра и' не би ја шутнал од кревет...
Мене круг-оначи повеќе ми се допаѓа, а и Пивоначи.... :P
А и школки ако се средно :LOL:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
У право е дечкото. Трендот на покачување цени кај топлификации и електродистрибуции е со фибоначи спирала.......

B

Black Guard

Гостин
Интересно е што Бог има човечки особини, бара да биде обожуван за да има его, понатаму има гнев(содом и гомор) и низа други примери што не наведува на очигледна човечка креација.

Според скалата на кардашев ние сме Тип 1 цивилизација- кога ќе стигнеме до тип 2 многу работи ќе бидат појасни.

Член од
7 јуни 2012
Мислења
214
Поени од реакции
6
Интересно е што Бог има човечки особини, бара да биде обожуван за да има его, понатаму има гнев(содом и гомор) и низа други примери што не наведува на очигледна човечка креација.

Според скалата на кардашев ние сме Тип 1 цивилизација- кога ќе стигнеме до тип 2 многу работи ќе бидат појасни.
Не ја познаваш доволно Верата; Бог не сака да биде обожуван, Тој го створил Човека со природа да обожува Бог. Додека Новиот Завет е Новиот Завет со сите свои импликации врз Стариот...

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Не ја познаваш доволно Верата; Бог не сака да биде обожуван, Тој го створил Човека со природа да обожува Бог. Додека Новиот Завет е Новиот Завет со сите свои импликации врз Стариот...
Mu se liznalo na dedo bozhe. Nekjel on da go obozhuvaat, ama, ete, takvi mu iskochile... Isto ko shto gi planiral poslushni, pa ovie mu jadele od drvoto.

Mnogu utki za eden semokjen I seznaen stvor, neli?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Добро модератор.....ти ли ѓи избриша моите постовите на кои ја дадов шемата за БОГ......а тамам мислев да ви ја откријам Вистината....
Абе Тесла ја дал таа шема ..:cuc:..не сум јас...

Ќе си умрeтe слепи при очи....

M

Muranyi

Гостин
Многу си контрадикторен.Ако Бог не сака да биде обожуван,зошто го создал човекот со таква природа?Зошто на Јахве му принесуваа жртви,зошто на Алах сеуште му колат Курбан?Зошто го искушуваше(да ме убиеш во моментов не можам да се сетам на неговото име,може некој да помогне)да го жртвува својот првороден син?

Kajgana Shop

На врв Bottom