Македонска фудбалска репрезентација

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Мене ми текнува голот на Чириќ во 1998 колку дерење имаше за тој гол, тогаш Максимир крцаше, и Србија беше во група подоцна се одигра тој фамозен меч во Загреб кога Србите излагаа на терен со полиција... А утре како тргнало дали 5000 ќе има на трибини такада нема да има некој притисок за нашиве.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Naravno da on to ne zove podcjenjivanjem, niti tako zvuči. Jednostavno, još ne znamo ima li Štimac plan B i kakav je taj plan. Uvijek se može dogoditi da nešto krene krivo, kao i mnogo puta za Hrvatsku do sada. Uostalom, kao i par puta baš protiv Makedonije.
Odlučan stav Igora Štimca makedonski kolege protumačili su ponešto drugačije. U Zagreb su stigli u velikom broju, što je bilo i za očekivati.
"Kod nas je atmosfera u nogometu zaista sjajna, nije kao kod vas! Evo neki dan je Vardar gledalo 35 tisuća ljudi protiv Bate Borisova", pričaju nam komentatori Makedonske TV Toni Stojanovski i Dragan Nikolovski.
Igora Štimca poznaju iz njegovih ne tako davnih komentatorskih dana.
"Da, njega i Božu Sušeca smo sretali često."
"Mislim da je ovo Štimčevo samopouzdanje u biti strah. No, slažem se da Makedonija nema tako jaki kadar. To je istina. To je jedino što nam nedostaje", nasmijao se kolega.
Čemu se nadamo? Trećoj sreći
Kako doživljavate novog izbornika Makedonije. I on je debitant, vrlo oštar na jeziku. Štimcu je po dolasku u Hrvatsku odgovorio da bi se bojao kada bi eventualno bio u Siriji. Hrvatske se ne boji.
Значи овие ќе коментираат а !? :D

Остатокот на: http://www.index.hr/sport/clanak/makedonski-komentatori-poznaju-stimca-s-tva-on-se-zapravo-boji-/635583.aspx

Член од
14 март 2010
Мислења
16.919
Поени од реакции
16.189
Ќе има двајца коментатори на Максимир во Загреб, и двајца во Глазгов коа ќе играме против Шкотска.
Ќе заличе и МТВ на телевизија озбилна, се надевам и репрезентацијата ќе има успеси..

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Мене ми текнува голот на Чириќ во 1998 колку дерење имаше за тој гол, тогаш Максимир крцаше, и Србија беше во група подоцна се одигра тој фамозен меч во Загреб кога Србите излагаа на терен со полиција... А утре како тргнало дали 5000 ќе има на трибини такада нема да има некој притисок за нашиве.
Се продале веќе едно 10 000 карти.....реков јас некаде околу 15 000 души ќе има,што за Хрватска е доста слабо...

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Дали само мене ми е така, али по дооооооолго време едвај чекам да ја гледам Македонија! Незнам оти така, дали со последниве промени, позитивна атмосфера...
Исто и ја...само се молим да не не' пресечат уште утре, па кратко да ни трае еуфоријава :)

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.198
Поени од реакции
959
Мене ми изгледа според коментарите на Индекс дека некако не потценуваат, Тоа може скапо да им се врати. Заборава Штимац дека секогаш е тешко против нас. Незнаеш како ке не дувне ветерот...

Член од
7 август 2011
Мислења
4.933
Поени од реакции
14.961
Мене страшна еуфорија ме дрма. Вака не ми било од времето на Катанец :D
Се надевам од во Скопје се враќаме со 4 бода :D

Член од
7 август 2011
Мислења
4.933
Поени од реакции
14.961
http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=11092
Ee место да си ги тепавме Фарски Острови ние ја заебавме таму (n) . Редно е да се пласираме и ние :) . Па бирајте опција

Опција 1: Утре си ја тепаме Ирска и Србија губи од Данска и во крушевац ја тепаме Србија за пласман на првенство.
Опција 2 : Утре ја тепаме Ирска, а Србија ја тепа Данска. Во Крушевац србите ни ја пуштаат и се пласираме.

:D

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Изгубив надеж некако во нашиве во последниве 3 години, ама сега некако и мене почнува да ме фаќа еуфорија.
И кометари и читам и се друго, значи јес да сум за Хрватска на големи натпреварувања, ама на моменти како Англичанине се, најјаки во се.
Ќе биде весело ако ги треснеме од земја утре, ама ќе биде многу тешко.

Kajgana Shop

На врв Bottom