- Член од
- 1 февруари 2007
- Мислења
- 13.039
- Поени од реакции
- 2.270
Грузиja? Порано Афганистан? Сега Сириja?Dardan-ia може ли да ми најдеш некаде статистика или релевантен извор колку направи штета нато на србија во 1999 кога го бомбардираа београд? да ги споредиме бројките чисто онака... ако мене некој ми направил штета 10 милијарди а ми дал 1 милијарда кој ќар го имам јас од тоа?
еве нешто од википедија пошто најдов ке го доврзам на посотв..
Материјална штета
Ушће у пламену
За више информација погледајте чланак Материјална штета у НАТО бомбардовању СРЈ
Процењена материјална штета током НАТО бомбардовања износи (по процени Југословенске владе) 100 милијарди долара [29] док је Група-17 дала процену од око 30 милијарди долара.[30] Током бомбардовања је уништено много мостова, индустријских постројења, много цивилних објеката, јавних објеката и предузећа, касарни и војних инсталација. Треба посебно напоменути уништење две рафинерије нафте, рушење Авалског торња,[31] зграде Радио-телевизије Србије[32], петрохемије у Панчеву[33], гађање Жежељевог моста[34], фабрике аутомобила Застава из Крагујевца[35], зграде Генералштаба[36] у самом центру Београда, амбасаде Републике Кине[36] и многе друге цивилне циљеве.[37]
ГоцкоПоцко
русија за разлика од америка никаде не отиде да шири „демократиј“ да си ги пробува оружјата д ги размрда тенковите и сл.... американците колку војни почнаа? колку војни од почнатите воошто причина за да дојде до војна? - николку. секоја војна тие си ја направија вештачки и секоја војна е само за нивни интерес... кога ке видиш све се сведува на нафта злато пари и моќ... светот ги дознава американците какви се (мислам на нивната политика) па може да се каже дека веќе се прочитана карта...
Овде е игра на големите. И САД и Русиja са едно и исто сране.
Интереса клати феса!
--- надополнето: 6 септември 2012 во 16:20 ---
Кога станат такива големи тектонски поместуваниja, значи е дошла 3-та светска воjна. Се уште ваква не е дошла, ке видиме во иднина.Косово нема да се врати во услови кога владее мир во светот туку во услови кога ќе настанат големи тектонски пореметувања, односно кога една империја умира а се раѓа другата.
Инаку во овој момент, сега, имаме процеси на проширување на Косово и Албанија кон јужна Србија, Црна Гора, Македонија и Чемерија и тие процеси се во насока на менување на граници, или дозвола имаат за менување ?
Но исто така и нашите браќа Блгари кои сонуваат за Македонија а ја губаат Тракија и таму има инстересни инсталации од турска страна.
Коjто смета,дека може да крои границити нови на Балканот се лаже и си игра со оган. Не ви беше доволно 90-те години? Западен Балкан го поделивте по невозможни граници. Нацепивте се како никоj друг, крв се лееше насекаде...Уште ви треба?
Тоа за Тракиja дали да се смеjaм или да плачам? Ти дали си стапнувал поне един пат во Тракиja?Точно днес преди 127 години, Тракиja се спои со кнежеството.