Протести против поскапувањата на струјата, парното, бензинот...животот! [вторник, 18 ч.]

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
конечно ќе присуствувам :D . Се ми се погодуваше обврски да имам.
Собирањето си е кај порта Македонија ??
Во 18 кај Порта Македонија - ќе се видиме....
--- надополнето: 4 септември 2012 во 17:32 ---
Денеска во Куманово се собраа околу 250 граѓани. Од нив само 20-тина млади, а останатите пензионери и стечајци. Мизерна бројка, ако се земе во предвид дека поскапувањата ги засегаат сите слоеви на општествената пирамида. Туку зборот ми беше.

Младината е стожер на промените. Гоце Делчев во своите дваесети години беше водач и организатор на македонското револуционерно движење. Стив Наумов на свои 22 години загина во борба против фашистичкиот окупатор. Јан Палах, студент на филозофија од Прага, се самозапали во протест на инвазијата врз Чехословачка од страна на земјите на Варшавскиот пакт. Слава им. Си го дадоа животот за едно подобро утре.

Што имаме ние? Аморфна младина од чија усна излегува дефетизам и апатија. Колективна анестезија. Исклучен мозок, вклучен компјутер и телевизор.

Се пражувам дали небото ни е лимитот со вакви освестени индивидуи? Дали зборот иднина значи воопшто нешто?

Здраво млади. Каде сте? Во глувчешка дупка?

Во главата ми одѕвонуваат зборовите на Мартин Лутер Кинг: „Our generation will have to repent not only the words and acts of the children of darkness but also for the fears and apathy of the children of light.“
Воопшто не е мизерна бројка. 250 души е речиси еден воен батаљон. Со овие протести сакаме да избркаме 5 регулатори. Нема смисол за 5 души да се собираме 500 илјади. Ако се собереме многу регулаторите уште ќе испаднат маченици...

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Вечерашниов Протест беше супер, одамна не се чувствував вака добро.
Две примедби сакам да дадам
1. Се раправав со еден постар од мене, кој ми рече дека не чинело да викаме лопови, лопови, лопови... Туку сме требеле да викаме апаши, апаши, апаши... демек лопови не бил македонски збор.
И јас му реков, дека лопови не е македонски, ама апаши не е никако бидејќи тоа е име на племе идијанци.
Македонски збор за лопови е крадци. Ама крадци не е згодно за викање, затоа е подобро да викаме лопови, лопови, лопови.. А од друга страна тие од Регулаторна не се ниту Македонци, туку лажно се прикажуваат. Македонци не можат да направат такви злосторства какви што направија тие, врз сопствениот Народ
2. Од разговор со еден многу помлад Протестант, разбрав дека нему му се чини дека многу малку луѓе дошле на Протестот.
На ова можам одговорно да кажам, јас живеам во близина, кај Зелен Пазар и оволку масовни протести не памтам да имало. По масовни се предизборните митинзи на политичките партии кога го носат членството со автобуси, со сендвичи, со петстотки да им се најде за по пат и тн, така да ова не држи.
Денешниот Протест беше по масовен од претходниот. Импозантно делуваше нашата колона
Ечеше - лопови, лопови, лопови...

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.698
Поени од реакции
1.037
Денеска во Куманово се собраа околу 250 граѓани. Од нив само 20-тина млади, а останатите пензионери и стечајци. Мизерна бројка, ако се земе во предвид дека поскапувањата ги засегаат сите слоеви на општествената пирамида. Туку зборот ми беше.

Младината е стожер на промените. Гоце Делчев во своите дваесети години беше водач и организатор на македонското револуционерно движење. Стив Наумов на свои 22 години загина во борба против фашистичкиот окупатор. Јан Палах, студент на филозофија од Прага, се самозапали во протест на инвазијата врз Чехословачка од страна на земјите на Варшавскиот пакт. Слава им. Си го дадоа животот за едно подобро утре.

Што имаме ние? Аморфна младина од чија усна излегува дефетизам и апатија. Колективна анестезија. Исклучен мозок, вклучен компјутер и телевизор.

Се пражувам дали небото ни е лимитот со вакви освестени индивидуи? Дали зборот иднина значи воопшто нешто?

Здраво млади. Каде сте? Во глувчешка дупка?

Во главата ми одѕвонуваат зборовите на Мартин Лутер Кинг: „Our generation will have to repent not only the words and acts of the children of darkness but also for the fears and apathy of the children of light.“
Си со напишал ова ТОП . Ама нели гледаме дека никој не учи од историјата приморани сме да ни се случи истото . За време на Илинденско востание пример: пријавени 2 000 востаници на крај на фронтот 700 . Исто е и денес било за протести или бог знае ти што пријавени 7 000 присуствуваат 500 мислам мизерија сме ова Македонциве ( само чекаме некој да го направи првиот чекор не СРАМ ли СТРАВ ли ние незнам што да кажам )

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
1. Се раправав со еден постар од мене, кој ми рече дека не чинело да викаме лопови, лопови, лопови... Туку сме требеле да викаме апаши, апаши, апаши... демек лопови не бил македонски збор.
И јас му реков, дека лопови не е македонски, ама апаши не е никако бидејќи тоа е име на племе идијанци.
Македонски збор за лопови е крадци. Ама крадци не е згодно за викање, затоа е подобро да викаме лопови, лопови, лопови.. А од друга страна тие од Регулаторна не се ниту Македонци, туку лажно се прикажуваат. Македонци не можат да направат такви злосторства какви што направија тие, врз сопствениот Народ
2. Од разговор со еден многу помлад Протестант, разбрав дека нему му се чини дека многу малку луѓе дошле на Протестот.
На ова можам одговорно да кажам, јас живеам во близина, кај Зелен Пазар и оволку масовни протести не памтам да имало. По масовни се предизборните митинзи на политичките партии кога го носат членството со автобуси, со сендвичи, со петстотки да им се најде за по пат и тн, така да ова не држи.
Денешниот Протест беше по масовен од претходниот. Импозантно делуваше нашата колона
Ајде следниот вторник и јас ќе можам да дојдам па ќе бидат уште помасовни за +1 човек а се надевам и повеке :) (y)

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Убаво ти рекол човекот. Зш не слушате постари бе.
Апачи е индијанско племе.
Апаши е множина од апаш.
Следниот вторник викај апаши, лопови викај во Србија ако протестираш.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Убаво ти рекол човекот. Зш не слушате постари бе.
Апачи е индијанско племе.
Апаши е множина од апаш.
Следниот вторник викај апаши, лопови викај во Србија ако протестираш.
лопови, лопови, лопови

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.363
Поени од реакции
1.831

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
go biva da imebam sve se naucija na kapital samo kazni i sankcii
samo gleda kako da ti sktrati od plata i kako da ne strajkuvas
im ebma sve
Овој заебаниов испрашувал доктори со 30 години работно искуство. Овој со оваа фаца испрашува доктори. Претходно испрашуваше професори на факултет. Овој. Како да го наречам секој збор е преголем и недоволен да го опише.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.177
Поени од реакции
8.257
Овој заебаниов испрашувал доктори со 30 години работно искуство. Овој со оваа фаца испрашува доктори. Претходно испрашуваше професори на факултет. Овој. Како да го наречам секој збор е преголем и недоволен да го опише.
Штрајкуваат баш тие што имаат 30 години искуство и не фатиле една операција да направат а плата кркаат на туг грб, ако си им мила ке те прегледа ако не ке каже ајде колешке прегледај го ти.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Штрајкуваат баш тие што имаат 30 години искуство и не фатиле една операција да направат а плата кркаат на туг грб, ако си им мила ке те прегледа ако не ке каже ајде колешке прегледај го ти.
90% го поддржуваат штрајкот, во право си :)

Kajgana Shop

На врв Bottom