Зошто атеистите се толку опседнати со Бог и религијата?

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
Па не се сите. Конкретно јас сум атеист и не ја гледам поентата да дискутирам со духовно ограничени луѓе, луѓе со лабилна психа.

Член од
3 септември 2012
Мислења
127
Поени од реакции
117
Па не се сите. Конкретно јас сум атеист и не ја гледам поентата да дискутирам со духовно ограничени луѓе, луѓе со лабилна психа.
Од кога се сменија улогите па верниците станаа духовно ограничени и луѓе со лабилна психа?:) Или мислиш на колегите атеисти?

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Definition of ATHEIST

: one who believes that there is no deity

--- надополнето: 5 септември 2012 во 22:27 ---
Де ако може дефеницијата за атеист.....не го разбирам тој поим наш најдобро....
Атеизмот е, во поширока смисла, отфрлањето на верување во постоењето на божества.
--- надополнето: 5 септември 2012 во 22:32 ---
Ова што следи е за сите телиња на форумов

Тоа што одредено физичко лице се декларира себеси како атеист не го прави нималку скептичен во врска со било кое друго прашање освен прашањето дали постои Бог.
Апропо, сите кои сметаат дека прашањето "Во што веруваат атеистите ако не во Бог?" е валидно и правилно поставено се глупи и треба да умрат болно.
Благодарам.

С

Само Човек

Гостин
не се атеистите , туку антитеистите кои ги има многу на форумов

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ne sum se zbunil mnogu dobro znam kakvo ogranicuvanje imaat , eve ako mislis deka nee taka u sto veruvaat oni?
Koj kako. Zaednicko I'm e samo toa deka ne veruvaat deka postojat bozhestva. Ostanatoto nema vrska so ateizam.

Ja, na primer, veruvam deka kje bide bolje. Nekoj drug veruva deka, koga-togash kje dobie na sportska. Tret, deka site vernici se infantilni po prashanjeto na licna odgovornost ili deka ednostavno se neuki. Koj kako.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Атеизмот е, во поширока смисла, отфрлањето на верување во постоењето на божества.

Ти со сиот памет му даваш дефиниција на Гурџи:pos:, небаре навистина го интересирала истата.

Немој со тие куршуми. Стално го промашуваат.:P

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Koj kako. Zaednicko I'm e samo toa deka ne veruvaat deka postojat bozhestva. Ostanatoto nema vrska so ateizam.

Ja, na primer, veruvam deka kje bide bolje. Nekoj drug veruva deka, koga-togash kje dobie na sportska. Tret, deka site vernici se infantilni po prashanjeto na licna odgovornost ili deka ednostavno se neuki. Koj kako.
Nemozam da ja razjasnam taa problematika so si ja imaat oni ama mozam samo da kazam deka sekoj vo nesto veruva znaci zborot ''VERUVANJE'' ja simbolizira coveckata vnatresnost i negoviot duh , taka da nekoi ovdeka na forumov koise deklariraat kako ateisti gledam deka mnogu pati se ograduvaat od takvi raboti a vprocem ne se ni najmalce spoznaeti so ateizmot :) P>S mislat deka e toa trend i da nebidat pokusi pa ajde da ne ostanat pomalce oni ..:sneaky:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Nemozam da ja razjasnam taa problematika so si ja imaat oni ama mozam samo da kazam deka sekoj vo nesto veruva znaci zborot ''VERUVANJE'' ja simbolizira coveckata vnatresnost i negoviot duh , taka da nekoi ovdeka na forumov koise deklariraat kako ateisti gledam deka mnogu pati se ograduvaat od takvi raboti a vprocem ne se ni najmalce spoznaeti so ateizmot :)

Мислам дека со овој пост ги легна сите атеисти на плеќи:pos:

После ваква мудрост, нит трева расте, а камоли да остане атеист на форумов.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Nemozam da ja razjasnam taa problematika so si ja imaat oni ama mozam samo da kazam deka sekoj vo nesto veruva znaci zborot ''VERUVANJE'' ja simbolizira coveckata vnatresnost i negoviot duh , taka da nekoi ovdeka na forumov koise deklariraat kako ateisti gledam deka mnogu pati se ograduvaat od takvi raboti a vprocem ne se ni najmalce spoznaeti so ateizmot :) P>S mislat deka e toa trend i da nebidat pokusi pa ajde da ne ostanat pomalce oni ..:sneaky:
Sigurno ima takvi.

Nego, ti vo kakov bog veruvash?

Kajgana Shop

На врв Bottom