Македонска фудбалска репрезентација

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
И
Koga si go gledal be posleden pat ti Materzburg i Ilco pa tuka da mi prodavas nekoi tvoi bedni teorii igral krilo pa igral krilo u navalna linija a ustvari igra klasicen spic.
Илчо за нашата репрезентација играше лев напаѓач,сеа на таа позиција игра Тричко.

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Настевски мислам дека само првата полусезона ја играше во Работнички,а после напраи трансвер за втора полусезона и сеа се врати,незнам точно како беше.

Ристиќ може си го прател,ама Фичо сигурно не си го прател цела сезона,јас прошла сезона сите утакмици ги изгледав негови,и тврдам дека за Мирко,Ибраими и други шинтари е играчиште.Според мене треба и Ристиќ и Фичо да се повикуваат на секој собир,па после кој како ќе се покаже,тој ќе се игра,сличен тип на играчи се...

Сам себе не се лажам,знам на кое ниво е нашата лига,знам на кое ниво се нашите скапани спортски весници,и спортски страници,ја знам реалноста.

А за тоа за Фичо не беше точно за Херта,ама дека можеше да напраи трансвер во подобра лига можеше,и тоа не ми е од весници.Сеа ти како сакаш мисли си,твое право си е,јас го пишувам тоа што го знам...
Настевски се обиде да направи трансвер во Кореја,но од што е многу добар не успеа. Беше на проба во 2-3 клуба,но ништо од трансверот. Кога се врати во Работнички и од таму го избркаа и сега отиде во Тетекс.
Друга работа гледам викаш Ивановски бил подобар од Ибраими. Прво не играат иста позиција,а како второ Ибраими е најдобар поединец во Марибор и сосема заслужено е повикан во репрезентација. Од сегашниов состав Фичо можеше да биде на местото на другиот Ивановски кој е камен.

В

Ваздух

Гостин
А колку шанси добил жити се да се докаже? Од 15 настапи, 12 му се како замена во 80та минута, и што очекуваш ти од него? Башка последен пат кога играше (на почеток на претходните квалификации, против Словачка, Ерменија, Андора и Русија) он и тоа како се докажа, ни беше главното засилување..

А од друга страна, Филип Ивановски за разлика од него одкако отиде во Казахстан (хелоу) 1 гол нема таму дадено и цело време на клупа седи кај просечен Казахстански клуб... Ристиќ може не игра во некоја супер лига, ама сепак е тоа 2 класи подобра него оваа на Фичо, плус за разлика од Филип кој едвај влага во игра за својот клуб, Стево е главна ѕвезда во тимот, и не само сега туку во цела кариера, кај и да идел одма се наметнувал како одличен играч во своите клубови... Не дека имам нешто против Ивановски, знам дека имаше супер сезона во Вардар и секоја му чест за тоа што постигна, али сепак според мене е наивно да кажеш дека е он (убедливо) подобра опција од Ристиќ...
Не е убедливо подобра опција, туку моментална подобра опција. Со самото тоа што би играл тој, би се отвориле повеќе можности во играта.
Велам, сме немале играч со глава што игра како него.
--- надополнето: 5 септември 2012 во 21:18 ---
И
Илчо за нашата репрезентација играше лев напаѓач,сеа на таа позиција игра Тричко.
Ете, лев напаѓач, лево крило. Шуќур.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Настевски се обиде да направи трансвер во Кореја,но од што е многу добар не успеа. Беше на проба во 2-3 клуба,но ништо од трансверот. Кога се врати во Работнички и од таму го избркаа и сега отиде во Тетекс.
Друга работа гледам викаш Ивановски бил подобар од Ибраими. Прво не играат иста позиција,а како второ Ибраими е најдобар поединец во Марибор и сосема заслужено е повикан во репрезентација. Од сегашниов состав Фичо можеше да биде на местото на другиот Ивановски кој е камен.
Од Албанците што се викнати сеа за утакмиците,само Хасани може да игра,другите аут...

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Шпиц е играч од типот на Фалкао, а Илчо не е таков и не игра на таа позиција. Обичен пример.
Дај бе некој нека му објасни дека Илчо не е класичен напаѓач, аман.
Ilco ne e takov zoso Ilco i Falkao ne mozes da gi sporedis mi sporeduvas tuka najdobar napagac momentalno u svet so ILCO NAUMOVSKI ccc, mnogu dobra sporedba naprai :pos:

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Член од
14 април 2010
Мислења
4.692
Поени од реакции
6.033
Прост пример реков, јебем ти памет...:facepalm:
ПА ако сакаш да знаеш Илчо е капитен во МАтерсбург и засега и ме прв стрелец во првиве 5-6 кола со 3или 4 гола постигнато значи пред Фичо треба шанса да добие Илчо ,Фичќо би бил трет избор

В

Ваздух

Гостин
ПА ако сакаш да знаеш Илчо е капитен во МАтерсбург и засега и ме прв стрелец во првиве 5-6 кола со 3или 4 гола постигнато значи пред Фичо треба шанса да добие Илчо ,Фичќо би бил трет избор
Абе јас тоа му кажувам на тој погоре, ништо лошо за Илчо не реков.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Nema vrska so igral on za nasata reprezentacija i pandev edno vreme go stavaa na neprirodni pozicii za nego ako ti teknuva , praime muabet sto igra Ilco
http://www.transfermarkt.co.uk/en/ilco-naumoski/profil/spieler_5008.html
Незнам што игра у Матерсбург,ја ти кажувам шо игра за нашата репрезентација,тоа што го имам гледано.
--- надополнето: 5 септември 2012 во 21:31 ---
Тоа во ред се,ама еве дали освен Ристиќ имаме друг класичен напаѓач ?
Што значи барем еден од Фичо или Илчо требало да биде викнат,а не они викаат пет крила,нема поента тоа.

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Незнам што игра у Матерсбург,ја ти кажувам шо игра за нашата репрезентација,тоа што го имам гледано.
Epa bese edno vreme primoran da ja igra taa pozicija sto ja igrase sea ima igraci sto se pokvalitetni na taa pozicija sto se pobrzi i poeksplozivni a on e spic i avtomatski otpagja on od timot :) a ovoj vazduh lupa gluposti a nema gleano edna utakmica na Ilco u Materzburg :)

Член од
14 април 2010
Мислења
4.692
Поени од реакции
6.033
--- надополнето: 5 септември 2012 во 21:31 ---

Тоа во ред се,ама еве дали освен Ристиќ имаме друг класичен напаѓач ?
Што значи барем еден од Фичо или Илчо требало да биде викнат,а не они викаат пет крила,нема поента тоа.
Тоа е веќе работа на селекторот зашто само на таа позиција има ееден играчи викнато али според игрите и формата и Илчо дефинтивно заслужи покана за репрезентација

В

Ваздух

Гостин
Epa bese edno vreme primoran da ja igra taa pozicija sto ja igrase sea ima igraci sto se pokvalitetni na taa pozicija sto se pobrzi i poeksplozivni a on e spic i avtomatski otpagja on od timot :) a ovoj vazduh lupa gluposti a nema gleano edna utakmica na Ilco u Materzburg :)
Приморан-неприморан, играл лево крило. А тоа дали му е природна позиција шпиц, самиот не знае, камо ли некој друг.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Тоа е веќе работа на селекторот зашто само на таа позиција има ееден играчи викнато али според игрите и формата и Илчо дефинтивно заслужи покана за репрезентација
Тоа си го прават парите,Мазнов ради тоа веќе не е викан,а истото важи и за Илчо,нејќаат да плаќаат пари за да играат за својата репрезентација.

Kajgana Shop

На врв Bottom