П
Паган-др
Гостин
Ко на пример кој? Јас баш буквално се што ми требало, на 64ка го има...па некој софтвер не работи на 64 битен ОС
Ко на пример кој? Јас баш буквално се што ми требало, на 64ка го има...па некој софтвер не работи на 64 битен ОС
пример Аутокад 2004 не работи на 64 бит ОС ... а и друго ми беше прашањето ... дали функционира тоа над 4гб РАМ на 32 битен ОС?Не сме 2003 година па да не работат на 64 бит , скоро сите софтвери работат на 64 бит ако имаш програми од 2000 година тогаш не работат на 64 бит
пример Аутокад 2004 не работи на 64 бит ОСКо на пример кој? Јас баш буквално се што ми требало, на 64ка го има...
Не функционира тоа над 4 гб рам на 32 битен ОС ,32 битниот се знае колку рам си бара , се знае колку 64 битниотпример Аутокад 2004 не работи на 64 бит ОС ... а и друго ми беше прашањето ... дали функционира тоа над 4гб РАМ на 32 битен ОС?
--- надополнето: 4 септември 2012 во 12:21 ---
пример Аутокад 2004 не работи на 64 бит ОС
So if Microsoft is saying that 32bit is not limited to 4Gb why are people trying to say that the limit is because 32bit is not capable of addressing it?
Because the standard 32bit home desktop versions of Windows are not licensed to allow more than 4Gb. The only reason you are limited is because Microsoft wrote the OS to limit you not because 32bit cannot address memory above 4Gb.
Ја ти кажав дека не бива ако си толку твдоглав и инат магарешки пробувај си и, нема никаква теорија 32 битниот да чита над 4GB рамSo if Microsoft is saying that 32bit is not limited to 4Gb why are people trying to say that the limit is because 32bit is not capable of addressing it?
Because the standard 32bit home desktop versions of Windows are not licensed to allow more than 4Gb. The only reason you are limited is because Microsoft wrote the OS to limit you not because 32bit cannot address memory above 4Gb.
Ја ти кажав дека не бива ако си толку твдоглав и инат магарешки пробувај си и, нема никаква теорија 32 битниот да чита над 4GB рам
затоа и прашувам за мислење ...It is simply. This tweak pretty much hacks the kernel to support Physical Address Extension or PAE . Basically all processors do have PAE , what PAE does is that it allows 32-bit OSes to see more than 4GB of RAM. It acts as a translator , trying to break the limit of 32-bit. Yes there is a limit , but with the help of CPU , the limit can be broken and the Operating System can someone see this RAM. Instead of accessing directly , it uses PAE to acts a translator to address memory location beyond the 4GB realm. Remember that 32-bit processor can only address 4GB of memory space , this extends it to 36-bit (or sometimes up to 40-bit). So with the help of CPU and if the OS (Operating System) supports PAE , you could address this issue. For some reason Microsoft did not enable it for Home Operating Systems such as Windows. However PAE is enabled in many other Operating Systems such as MacOSX 10.5 and above and Linux (provided the 32-bit kernel is compiled with PAE)
Еве и јас да се приклучам: Не можеш над 4 (3.48) гига на 32 битен оперативен систем.затоа и прашувам за мислење ...
Malwarebytes не ми најде ништо, superantispyware не ми најде ништо, MSE не ми најде ништо (знам дека тој не го сакаш ) а Hitman Pro ми најде тројанец во оваа апликација Screamer radio поточно во \\Computer\Users\goranzoran\AppData\Local\Screamer Radio\uninst.exeКој те лажел со глупости да скенираш? симни Hitman Pro & Malwarebytes, ќе те ичистат скроз, ако неможеш да се снајдеш пиши ми пп со Id и pass од Team Viewer, ќе ти го средам проблемот.
Обавезно абдејти, и рестарти кога ќе побараат! и после све на крај, ичисти со Ccleaner! во options>advance на Ccleaner одштиклирај only delete fiels older then 24 hours, пред да го користиш.
Не ја бива другар дајте некое друго решениеЈа биде ли ?
Момци дај ако сака некој да ми помогне имам Windows 7 Ultimate 64-bit од пред 2 дена ми вика дека не ми е Genuine пробав и со loaderot барав и product keys ама џабе дајте ако знае некој нека пише TNX
Не ја бива другар дајте некое друго решение
Имате бе луѓе daz loader тој активатор е нај добар барајте ја верзијата Windows Loader 2.1.7И јас го имам истиот проблем ве молам дајте некое асално решение па ке частиме гајба пиво па да бркам работа
Извади ја батеријата па пробај види дали во БИОС e уклучен HDD дали го препознаваЗначи го однесов лаптопот да ми заменат хард диск. Го заменија и си го земав денес, ама без инсталиран виндоус.
Сега пуштам ЦД со 7ца и место да се покаже порака за бутирање, јас добивам non-system disk or disk error replace and strike any key when ready.
Во БИОС опциите имам наместено да бутира прво од ЦД па после хард диск...
ЦДто не и се верува нешто да е оштетено. Симнав 7ца, изрежав и одма го ставив во цд ромот.