Помош, софтверски проблеми и совети

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Ај ќе видам утре, ме мрзи сега. Ќе пробам и да го сликам синиот екран, да видам што пишува.

H

HoT IcE

Гостин
Зошто ми се вака појавува при пребарување на некои сајтови, ептен ме нервира..
Untitled.jpg

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767
Момци дај ако сака некој да ми помогне имам Windows 7 Ultimate 64-bit од пред 2 дена ми вика дека не ми е Genuine пробав и со loaderot барав и product keys ама џабе дајте ако знае некој нека пише TNX(y)

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Зошто графичката на лаптопот ми ја прикажува вака во settings од PES 2013?
Треба да ја дава како Nvidia GT525M, и рамот да биде различен. 1гб мислам.
Драјверите се снимени сите. И IntelHD Graphic и за Nvidia 525M

Untitled.jpg

slika.jpg

Член од
12 септември 2008
Мислења
324
Поени од реакции
44

Прегледај го приврзокот 48366

Прегледај го приврзокот 48365
Тоа е некоја "политика" на вин 7. Немај гајле пушти пес ќе ти ја вози без проблем. Незнам зошто е така нешто самиот вин префлал кога имал потреба имам така нешто читано ама јас незнам точно да ти објаснам ;) И кога местиш резолуција на десктоп ти е интел графичката не на нвидиа.

Член од
10 јануари 2011
Мислења
1.658
Поени од реакции
3.322
Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Некоја помош околу ова?

Значи вака е ситоацијава, да го објаснам SS-во :D MSE сам се исклучува на секои 5 минути и за околу 1 минута доколку јас не го уклучам, тој сам пак си се уклучува, а доколку го избришам MSE, истото се дешава со Windows Defender :) Пред тоа имав инсталирано AVG само да скенирам вируси, па одма го избришав и не можно, туку сигурно е од него настанат проблемов. Некоја идеа за отстранување на овие досадни нотификации и проблемов..!?

Фала однапред :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Некоја помош околу ова?

Значи вака е ситоацијава, да го објаснам SS-во :D MSE сам се исклучува на секои 5 минути и за околу 1 минута доколку јас не го уклучам, тој сам пак си се уклучува, а доколку го избришам MSE, истото се дешава со Windows Defender :) Пред тоа имав инсталирано AVG само да скенирам вируси, па одма го избришав и не можно, туку сигурно е од него настанат проблемов. Некоја идеа за отстранување на овие досадни нотификации и проблемов..!?

Исклучен ли ти е Windows Firewall -от
Зошто МЅЕ нема да ти работи со уклучен..

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Тоа е некоја "политика" на вин 7. Немај гајле пушти пес ќе ти ја вози без проблем. Незнам зошто е така нешто самиот вин префлал кога имал потреба имам така нешто читано ама јас незнам точно да ти објаснам ;) И кога местиш резолуција на десктоп ти е интел графичката не на нвидиа.

Влага у пес, ама не ја вози......

Ме исфрла од игра.

Средив некако, ни сам не знам како....

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Некоја помош околу ова?

Za ostatoci od AVG ili so i da si staval probaj so ova da iscistis http://www.appremover.com/, znaes...MSE zaebava ako drug AV/antispyware soft od sekakov vid raboti u pozadina

Член од
20 март 2008
Мислења
377
Поени од реакции
280
Момци дај ако сака некој да ми помогне имам Windows 7 Ultimate 64-bit од пред 2 дена ми вика дека не ми е Genuine пробав и со loaderot барав и product keys ама џабе дајте ако знае некој нека пише TNX(y)

Член од
1 јануари 2012
Мислења
193
Поени од реакции
31
Исклучен ли ти е Windows Firewall -от
Зошто МЅЕ нема да ти работи со уклучен..
Windows Firewall-от ми е секогаш уклучен а и колку што знам треба да биде за MSE, ама не треба да биде уклучен Windows Defender (или грешам :unsure:)

Za ostatoci od AVG ili so i da si staval probaj so ova da iscistis http://www.appremover.com/, znaes...MSE zaebava ako drug AV/antispyware soft od sekakov vid raboti u pozadina
MSE само го инсталирав за да видам дали ќе заебава како Windows Defender (реков можеби ќе се стабилизираат досадните нотификации) али ситоацијата се влоши, почна и MSE да зафркава :)

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.503
Windows Firewall-от ми е секогаш уклучен а и колку што знам треба да биде за MSE, ама не треба да биде уклучен Windows Defender (или грешам :unsure:)

MSE само го инсталирав за да видам дали ќе заебава како Windows Defender (реков можеби ќе се стабилизираат досадните нотификации) али ситоацијата се влоши, почна и MSE да зафркава :)
This issue can occur if Windows Defender is not disabled by MSE. In fact, it should be disabled during installation on two of the five setups of MSE. To do that, just click on the start orb, type services and hit enter. You then scroll down the list of services to Windows Defender, right-click and choose properties. Once inside the dialog box, choose stop and then disable. It will then no longer start up on boot.
For MSE related issue, you can also post it to the following MSE forum:
http://social.answers.microsoft.com/Forums/en/msestart/threads
--- надополнето: 2 септември 2012 во 13:05 ---

Прегледај го приврзокот 48366

Прегледај го приврзокот 48365
Интеловата графика ти е вградена во процесорот прочитај си за i5 CPU спецификација ке видиш дека има буилд ин ГПУ значи таа неможе да се дизејблира, али може да се намести кога ке ти треба 3Д за игри или било што место интеловата да ја користи таа на Нвидиа. Со тоа добиваш да компјутерот ако е лаптоп ја штеди батеријата со тоа што не ја користи нвидиата за бровсање или слично, а кога ке гејмаш ке ја укључи и неа ке ја користи, тогаш и појше ке троши од батеријата.
Тоа треба да го наместиш или во Биос или во Нвидиа контрол панелот, во делот за 3Д сеттингс.

Kajgana Shop

На врв Bottom