Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

S

Stef Bachatero

Гостин
nekoi ne tolku napadni :D ?
--- надополнето: 3 септември 2012 во 03:12 ---

Moze use malce da mi go doobjasnis ne go svakam posledniot del
Земи вежбај ја самодовербата.Еден од најдобрите работи е вежбање пред огледало.
Почни да спортуваш и психички и физички да се спротиствиш на сите луѓе.Другото се е до тебе и колку им даваш значење на луѓето.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Kako da gi nateram tie sho ze zaebavaat so mene celo vreme da prekinat ednas zasekogas ?
ЦЕЛ 1: Да прекинеш контакт со нив

Чекор 0. Најди нешто што треба да го правиш за време на тоа што тие ќе те заебаваат (гледање телевизија,читање книга итн)
Чекор 1. Кога ќе се најдеш во друштво кадешто те заебаваат, ислушај ги.
Чекор 2. Прашај: „Дали имаш уште нешто да кажеш?“. Ако да, врати се на чекор 1.
Чекор 3. Кажи: „Благодарам, сега тргни ми се, имам друга работа“. И прави ја работата што си ја припремил на чекор 0.
Чекор 4. Доколку и понатаму не престануваат заебанциите, кажи „Дали имаш друга работа освен да им го трошиш времето на другите?“. Ако одговорот е не, кажи „Патетичен си“ и врати се на чекор 1.
Чекор 5. Кажи „Пријатно“ и врати се на работата што си ја припремил во чекор 0.

На овој начин оние што те заебаваат повеќе нема ниту збор да ти прозборат и ќе ги изгубиш и како другари.

ЦЕЛ 2: Да ги задржиш во твојот живот без да те заебаваат повеќе

Чекор 1: Кога ќе се најдеш во нивно друштво, дури и пред да кажат некоја заебанција, кажи „Кој прв ќе ме заебава? Правам список за тоа кому сум му омилена тема за разговор и кој колку мисли на мене“ и направи табела од сите луѓе и фаќај рецки кој колку заебанции на твоја тема кажал.
Чекор 2: Доколку некој од нив не кажува (или малку кажува) заебанција на твоја тема, кажи „Тој-и-тој, зарем само толку имаш да кажеш за мене? Зарем воопшто не ти значам?“, а доколку некој многу заебанции на твоја тема кажува, кажи „Тој-и-тој, не сум знаел дека сум ти толку значаен во животот и дека ме сметаш за ѕвезда. Благодарам многу. Ќе сакаш ли да одиш да ми купиш сокче/грицки/што-и-да-е? Малку сум жеден/гладен/што-и-да-е“.
Чекор 3: Доколку дојде до физичко пресметување, биди спремен да ја примениш постапката при Целта 1.
Чекор 4: Сè додека се гледаш со нив, носи го тефтерот и прибележувај. Кога во еден момент ќе забележиш дека нема рецки во него, значи дека веќе не те заебаваат.

Поздрав и со лесно.

Член од
16 јули 2012
Мислења
86
Поени од реакции
8
ЦЕЛ 1: Да прекинеш контакт со нив

Чекор 0. Најди нешто што треба да го правиш за време на тоа што тие ќе те заебаваат (гледање телевизија,читање книга итн)
Чекор 1. Кога ќе се најдеш во друштво кадешто те заебаваат, ислушај ги.
Чекор 2. Прашај: „Дали имаш уште нешто да кажеш?“. Ако да, врати се на чекор 1.
Чекор 3. Кажи: „Благодарам, сега тргни ми се, имам друга работа“. И прави ја работата што си ја припремил на чекор 0.
Чекор 4. Доколку и понатаму не престануваат заебанциите, кажи „Дали имаш друга работа освен да им го трошиш времето на другите?“. Ако одговорот е не, кажи „Патетичен си“ и врати се на чекор 1.
Чекор 5. Кажи „Пријатно“ и врати се на работата што си ја припремил во чекор 0.

На овој начин оние што те заебаваат повеќе нема ниту збор да ти прозборат и ќе ги изгубиш и како другари.

ЦЕЛ 2: Да ги задржиш во твојот живот без да те заебаваат повеќе

Чекор 1: Кога ќе се најдеш во нивно друштво, дури и пред да кажат некоја заебанција, кажи „Кој прв ќе ме заебава? Правам список за тоа кому сум му омилена тема за разговор и кој колку мисли на мене“ и направи табела од сите луѓе и фаќај рецки кој колку заебанции на твоја тема кажал.
Чекор 2: Доколку некој од нив не кажува (или малку кажува) заебанција на твоја тема, кажи „Тој-и-тој, зарем само толку имаш да кажеш за мене? Зарем воопшто не ти значам?“, а доколку некој многу заебанции на твоја тема кажува, кажи „Тој-и-тој, не сум знаел дека сум ти толку значаен во животот и дека ме сметаш за ѕвезда. Благодарам многу. Ќе сакаш ли да одиш да ми купиш сокче/грицки/што-и-да-е? Малку сум жеден/гладен/што-и-да-е“.
Чекор 3: Доколку дојде до физичко пресметување, биди спремен да ја примениш постапката при Целта 1.
Чекор 4: Сè додека се гледаш со нив, носи го тефтерот и прибележувај. Кога во еден момент ќе забележиш дека нема рецки во него, значи дека веќе не те заебаваат.

Поздрав и со лесно.
FALA a ako nesto vikaat ili produzat koa ke go napraaam cekor 2 od cel dva sho da praam /
--- надополнето: 3 септември 2012 во 17:13 ---
i nema da mislam deka sum peder so 2 cekor deka malce mi e cuden ? od cel 2

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.921
Поени од реакции
73.332
Kako da gi nateram tie sho ze zaebavaat so mene celo vreme da prekinat ednas zasekogas ?
ЌОТЕК...
Затоа што иронии и сарказам и "тепање" со зборови кај машките дава контра ефект :icon_mrgr:
Ако неможеш сам, викни постар брат/братучед/другар итн за да среди работа :)
Добредојде на Балканот :icon_mrgr:

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
idevme nekoj 4 meseci so zenskami,premnogu se sakame/vme no pred 3 dena me fati kako se lizam so druga,ne deka imav nekakvi cuvstva kon istata,ali bev napalen do 100 pa morav da zavrsam rabota.Ostaj so ne svrsiv( me zaeba mojava :D) nego ovaa koga ja vide zenskami,stiklite u raka i zamina u 3 lepe,kako da ja brka tyson GAY! Zenskami dojde,si ja pregrnav,i taa mene,dvajcata placejki znaevme deka e zavrseno megu nas iako se sakame/vme.Zavrsi toa so zavrsi ali dali e mozno posle nepolni 3 dena otkako raskinavme,a prethodno zaljuben do usi,potpolno da ja zaboravam bivsata,i se sluci cudo frliv oko na devojce od 15 godini koe e prekrasno,znaci slusa rock kao mene,pametna,ubava,mirna,zgodna,sexy,temperamenta i uste 100 komplimenti bi dal za nea,ali fintata e so jas imam veke 19 .Bi postapil loso dokolku i kazam deka ja svigam uste sega ili da pocekam nekoe vreme da potporasni?

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
idevme nekoj 4 meseci so zenskami,premnogu se sakame/vme no pred 3 dena me fati kako se lizam so druga,ne deka imav nekakvi cuvstva kon istata,ali bev napalen do 100 pa morav da zavrsam rabota.Ostaj so ne svrsiv( me zaeba mojava :D) nego ovaa koga ja vide zenskami,stiklite u raka i zamina u 3 lepe,kako da ja brka tyson GAY! Zenskami dojde,si ja pregrnav,i taa mene,dvajcata placejki znaevme deka e zavrseno megu nas iako se sakame/vme.Zavrsi toa so zavrsi ali dali e mozno posle nepolni 3 dena otkako raskinavme,a prethodno zaljuben do usi,potpolno da ja zaboravam bivsata,i se sluci cudo frliv oko na devojce od 15 godini koe e prekrasno,znaci slusa rock kao mene,pametna,ubava,mirna,zgodna,sexy,temperamenta i uste 100 komplimenti bi dal za nea,ali fintata e so jas imam veke 19 .Bi postapil loso dokolku i kazam deka ja svigam uste sega ili da pocekam nekoe vreme da potporasni?
Ја викам ти да си напраиш план и да си ја шмекаш уште од сеа и коа ќе напрај 16-17 настапуј :D
--- надополнето: 3 септември 2012 во 23:15 ---
Еве и ја пак овде. Пред да отидам на одмор едно девојче ме свиѓаше, падна мувачка и све то... Кога се вратив од одмор другариве почнаа да ми кажуваат нешто дека друг свиѓала ова она... Многу се оддалечи наеднаш.. Незнам што сменија 10 дена разделени... Како да изреагирам и да ја прашам дали сака повторно да бидеме заедно :( Изнервиран сум од школово и не ми иде на памет некоја шмекерска мисла :D

Член од
22 април 2012
Мислења
75
Поени од реакции
54
Болдираниот текст ме загрижува, сака да му раскине а нема причина. Па зошто сака да му раскине ако нема причина?

Нема да му раскине и нема да ти стане девојка. Ако сакаш да ја тестираш нејзината „љубов“, напрај и озбилен муабет (од типот јас неможам веќе вака, кажи што планираш со нас, ти ќе му кажеш на дечко ти за нас или јас да му кажам, ако неможеш да се решиш и мислиш дека јас не сум доволна причина за да раскинете тогаш нема потреба повеќе да ме бараш и све остало ... Кажи ги овие работи и стој цврсто на тој став, ќе ти плаче, ќе те моли, ќе ти ветува дека ќе раскине но не попуштај зошто нема да се случи тоа) И ќе видиш како девојчето од „заљубена“ во тебе веднаш ќе се одљуби и ќе остане со дечко и.
--- надополнето: 2 септември 2012 во 11:11 ---

Го направив истото и испадна дека си во право :))

М

Мартин`

Гостин
Така што и тие на нивна кожа ќе осетат како е да бидеш навреден - значи во превод навредувај ги и ти, нема човек што е перфектен денеска и на секого можеш да му најдеш “причина“ за навредување ако сакаш. И другата опција како што веќе ти кажаа е ќотекот.. и да изгубиш во тепањето не е страшно битно да удриш што повеќе, ќе имаат повеќе страво-почит кон тебе тоа е сигурно а и на крај краева најбитното е што следен пат пред да те навреди ќе се подзамисли малце повеќе.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
FALA a ako nesto vikaat ili produzat koa ke go napraaam cekor 2 od cel dva sho da praam /
--- надополнето: 3 септември 2012 во 17:13 ---
i nema da mislam deka sum peder so 2 cekor deka malce mi e cuden ? od cel 2
Стани и оди си. Друштвото секогаш се менува и луѓето доаѓаат и си одат од твојот живот. Никој не е со тебе вечно (во најдобар случај, некој ќе биде со тебе додека некој од вас прв не умре, а тоа не е вечност), па можеш да си одбереш пријатели што те почитуваат и со коишто се чувствуваш пријатно.

А ако те бркаат, тоа значи дека повторно *ти им требаш ним*, а не тие тебе. Па тие треба да се прилагодат на тебе, односно веќе да не те заебаваат.

Поздрав и со лесно.
--- надополнето: 4 септември 2012 во 02:35 ---
Кажи ѝ дека ја свиѓаш, но биди чесен и кажи дека сакаш само да ја лапаш/драпаш/можеби и сексаш и толку. И остави ѝ простор да те одбие ако сака. Биди џентлмен, како што бившата твоја била дама и изреагирала дамски кога ти џентлменски си ја опслужил другата девојка.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
Овие од болдот двеве работи во НИКОЈ СЛУЧАЈ не одат заедно :) Тоа заљубен до уши ако било така вистински би те држело подолг период, 3 дена се ништо, можеби цело време си се лажел дека си бил заљубен себеси, но да не ја дрвам да видиме околу другото.
ВО денешно време како што е тргната работата во јабана 4 години и не се многу, бидејќи помалечките се затрчуваат и до 10 :) Само штета би било за чупенцето ако го заебиш како минатата......веројатно е помала со не толку длабинско размислување за нештата, па така ........проабај и се шо да ти речам.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.612
Еве и ја пак овде. Пред да отидам на одмор едно девојче ме свиѓаше, падна мувачка и све то... Кога се вратив од одмор другариве почнаа да ми кажуваат нешто дека друг свиѓала ова она... Многу се оддалечи наеднаш.. Незнам што сменија 10 дена разделени... Како да изреагирам и да ја прашам дали сака повторно да бидеме заедно :( Изнервиран сум од школово и не ми иде на памет некоја шмекерска мисла :D
На тие години 10 дена разделба се цела вечност. Да не те чуди ако си нашла некој трет, а можеби и четврт паралелно да ги испробува.

Ако школото те окупира, посвети му се. Нема правило ниту квота колку девојки треба да измуваш за да бидеш „кул“ или слично. Прави онолку колку што ти доаѓа и прави го она што ти се допаѓа. Кулизмот ќе си дојде сам од себе.

B

Black Guard

Гостин
Колку години си и за што те заебаваат-некоја глупост си направил или те сметаат за нефраер....дали си комуникативен.

Вака ќе направиш-ќе ги игнорираш-дури и да ти се другари кога ќе ти се обраќаат со почит тогаш ќе возвраќаш а ако те зафркава прави се на удрен не си чул нит разбрал-ако е електронски тргни го од листата еден ден после пак дај му шанса-ова е чиста психологија ТИ ИМ ДАВАШ ПОВОД ДА ТЕ ЗАФРКАВААТ со тоа што обрнуваш внимание-батали ги, не се замарај-биди насмеан,зборувај на различни теми со школски/колешки и без ексцеси а на тимот кој те зафркава игнорирај го бидејќи не тоа што те навредуваат туку тоа што успеваат да те навредат(комплексираат) им е смешно-стоки се,не ги жали и игнорирај ги.

Fiend

смут џезер
Член од
29 март 2012
Мислења
947
Поени од реакции
1.074
Овие од болдот двеве работи во НИКОЈ СЛУЧАЈ не одат заедно :) Тоа заљубен до уши ако било така вистински би те држело подолг период, 3 дена се ништо, можеби цело време си се лажел дека си бил заљубен себеси, но да не ја дрвам да видиме околу другото.
ВО денешно време како што е тргната работата во јабана 4 години и не се многу, бидејќи помалечките се затрчуваат и до 10 :) Само штета би било за чупенцето ако го заебиш како минатата......веројатно е помала со не толку длабинско размислување за нештата, па така ........проабај и се шо да ти речам.
abe da ne se mnogu 4 godini ali koga se na primer 20 so 24,ali slucajov e 15so 19 me svakas,toa i mi bese poentata,da ne e premnogu mala.. @Крусер

B

Black Guard

Гостин
abe da ne se mnogu 4 godini ali koga se na primer 20 so 24,ali slucajov e 15so 19 me svakas,toa i mi bese poentata,da ne e premnogu mala.. @Крусер
Хех моја школска од шесто одд на 12 год одеше со 18 годишен па татко ми професор му вриеше али џабе, законски е сеуште премала за однос мислам треба 16 години да има но сепак ако се бендисувате зошто да не бидете заедно 4 години е таман разлика сега е во тинејџ фил али јбг...затоа јас па се врзувам со женски на моја возраст а овие 18-19 годиним лесно се лажат оти сакаат да бидат лажени тешките дрољетини кои едвај чекаат да им го...тиит....ама ти немој па да ја лоботомираш женска ти посебно ако не е дроља а на 15 години не верувам да е дроља, терај и уживај.

Сега ќе треба да се справиш со нејзините ставови и размислувања согласно нејзината возраст но ако удрила секира во мед-немај мака.

Мој совет е фани си ја за женска.

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Па да си имал јако друштво немало да те зафркаваат !
Постои и друга можност -Да ги тепаш ,иако не би сакал тоа да го правиш .
п.с Ако те зафркаваат ке те сванат како глуп во околината......во зафркната ситуација си .

Kajgana Shop

На врв Bottom