Дежурна Ординација! #2

B

Black Guard

Гостин
Не да тен плашам ама овие симптоми укажуваат на многу потенцијални проблеми па не може да се каже кој е-дали си пиел антибиотици или некој друг лек??

Провери дали имаш отечен крајник(било кој) има можност за габична инфекција, од таму па се до проблеми со простата.

Дали имаш потешкотии и со говорот-недостаток на воздух, неможност да се докажеш и сл??

ruller

Expert
Член од
5 септември 2011
Мислења
523
Поени од реакции
350
Не да тен плашам ама овие симптоми укажуваат на многу потенцијални проблеми па не може да се каже кој е-дали си пиел антибиотици или некој друг лек??

Провери дали имаш отечен крајник(било кој) има можност за габична инфекција, од таму па се до проблеми со простата.

Дали имаш потешкотии и со говорот-недостаток на воздух, неможност да се докажеш и сл??
Немам проблеми со ништо од тоа,само осеќам како да имам некое страно тело.Инаку таа белата линија е нормална,ја забележав и кај друг освен и тој ако нема нешто :D

B

Black Guard

Гостин
Велиш при голтање на празно и осетот е како нешто да те боцка тага кога поголтнуваш??

ruller

Expert
Член од
5 септември 2011
Мислења
523
Поени од реакции
350
Не ме боцка,туку осеќам само ко да имам нешто на грло. Зборував со други луѓе,викаат дека е веројатно воспалено и да пијам чај.Изгледа ќе почнам да пијам па ќе видиме шо ќе биди

B

Black Guard

Гостин
Може да се случи тоа и ако пушиш по две кутии цигари на ден-ако не е така веројатно е инфекција но не се лечи инфекција со чај туку со имуностимулатори,чај и чимон исцеден и антибиотици/антивирални или антимикотици во зависност од инфекцијата но ќе треба крв да ти земат,можеби и брис за да откријат што инфекција е и кој медикамент има најголем процент на позитивен исход- а на само никако антибиотик да си зел ЈОК.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Имам мака цел ден. Од време на време ме заболува стомакот, некоја тапа болка над папокот. Некои ми викаат дека може да е желудникот. Никогаш сум немала проблеми со желудникот. А кога ќе легнам и ќе се допрам, ме боли кај црвената линија на сликата. зелената е кога ме приболува од ништо :)

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Имам мака цел ден. Од време на време ме заболува стомакот, некоја тапа болка над папокот. Некои ми викаат дека може да е желудникот. Никогаш сум немала проблеми со желудникот. А кога ќе легнам и ќе се допрам, ме боли кај црвената линија на сликата. зелената е кога ме приболува од ништо :)
Имаш црвено под папокот или не? Дали деновиве си се бањала во вода(езерска,морска) и каква и била состојбата? Мене скоро истото ми се случи како ти што опишуваш, особено со болките, и испадна дека е инфекција на папокот.

B

Black Guard

Гостин
Ајде појасно околу зеленото поставуваш прст под папок додека лежиш на грб а колената горе како хард кор стомачните вежби со пети на земја а колена горе т.е

Вака само колената погоре(свиткај нозе) и прстот два-три сантиметра под папокот слободно пушти го малку да потоне(2 сантиметри) и нагло почнувајќи од папокот кон левата страна помини со прстот но да биде вдлабнат, повтори го тоа и ќе ја лоцираш вистинската болка ако е маалку налево можна е инфекција на слепо црево провери и дали при удар(слаб) на левата страна од кај бубрегот пак те боли делот.

Совет. Најбрзо што е можно кај матичен а потоа ќе одиш кај уролог и Хирург ако е слепо црево можеби со конзервативен третман ќе поминеш(тоа е комбинација од антибиотици и инфузија скоро цела недела но нема да смееш ниту да јадеш ниту вода да пиеш-ама барем ќе избегнеш нож.

Поради оваа можност најдобро е да отидеш кај гореспомнатите специјалисти.

Уствари вреди ли:confused:..ај за здравје е.

Член од
11 февруари 2009
Мислења
78
Поени од реакции
2
Здраво, може ли некој да ми каже колку одприлика чинат козметичките леќи во боја (без диоптер) со најмал рок на употреба и од каде може да се купат. Поздрав

Член од
18 јули 2008
Мислења
479
Поени од реакции
140
За сува-кашлица нешто ? Од грип бев болен за 1 недела ми помина,но кашлицата ми се врати повторно сирупи,чаеви не ми помогнаa ... :S

B

Black Guard

Гостин
За сува-кашлица нешто ? Од грип бев болен за 1 недела ми помина,но кашлицата ми се врати повторно сирупи,чаеви не ми помогнаa ... :S

Има сируп Фолкодин мислам доста ефикасен ако е сува-мораш рецепт да земеш.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Ајде појасно околу зеленото поставуваш прст под папок додека лежиш на грб а колената горе како хард кор стомачните вежби со пети на земја а колена горе т.е

Вака само колената погоре(свиткај нозе) и прстот два-три сантиметра под папокот слободно пушти го малку да потоне(2 сантиметри) и нагло почнувајќи од папокот кон левата страна помини со прстот но да биде вдлабнат, повтори го тоа и ќе ја лоцираш вистинската болка ако е маалку налево можна е инфекција на слепо црево провери и дали при удар(слаб) на левата страна од кај бубрегот пак те боли делот.

Совет. Најбрзо што е можно кај матичен а потоа ќе одиш кај уролог и Хирург ако е слепо црево можеби со конзервативен третман ќе поминеш(тоа е комбинација од антибиотици и инфузија скоро цела недела но нема да смееш ниту да јадеш ниту вода да пиеш-ама барем ќе избегнеш нож.

Поради оваа можност најдобро е да отидеш кај гореспомнатите специјалисти.

Уствари вреди ли:confused:..ај за здравје е.
Не можам сеуште да ја лоцирам болкава, точно под папокот ме боли, а кога идам лево десно не осеќам никаква болка. Сепак ќе отидам на матичен па ќе видам што ќе ми кажат.
Фала!

B

Black Guard

Гостин
Отиди уште сега бидејќи сепак има ризик да е инфицирано слепото црево, а ако се реагира навреме нема да има потреба од операција т.е инфекцијата ќе се повлече.

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Без рецепт земи проспан или сируп од тегавец од Dr. Theiss. Сирупот е одличен.

Goon

Pogback
Член од
16 март 2010
Мислења
1.848
Поени од реакции
1.480
Здраво, паднав во несвест пред еден месец и после тоа нон стоп ме мачи главата во задниот дел, на моменти и вртоглавица ми се јавува.. инаку при падот удрив со левата аркада дирекно на асфалт!
Ме интересира мислење и превентива за ситуацијава? Фала..

Kajgana Shop

На врв Bottom