Антинаучна литеарура

Член од
7 јуни 2012
Мислења
214
Поени од реакции
6
Така било велиш а! :) Алал да ми ти е. Што знаат оние глупи астрофизичари, биолози, и остала научна багра! Се знае! Првин земјата па растенијата па сонцето нели? (y)
Првин Светлината/Разумот.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Има како е дојдено не се секирај, само тоа на српскиот сајт - "борба за веру" го нема.
А кога сме веќе за вистини кој треба да се проверат и докажат, ете ти дадов конкретен предлог - земи кое сакаш растение и чувај го 150 дена под вода, после дојди и кажи ни тука на форумов што се случило.
Библијата вели дека дури и највисоките планински врвови биле под вода, знаеш ли колку видови растенија на планетава има? Ете немора сите, земи тие што ти се најприрака и чувај ги 150 дена под вода, ок?
О.К.
Договорено.
Ти ќе ми пуштиш нов потоп, а јас ќе видам дали семињата од сите можни растенија, ќе издржат 150 дена во дното од тој потоп....

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Кеде се забележани тие 150 дена, нели броењето човеково е исто така и несовршено?
Битие 7:
24 Водите се задржаа над земјата сто и педесет денови.

Растенијата се способни и во најтешки услови да преживеат...и Моцарт сакаат да го слушаат.........
:facepalm:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Вришти од докази за госпо твој па и било чиј :tapp:
На оние кои не веруваат, и очигледните докази не им се доволни...Дотолку полошо за доказите!

А другите делови од Твојот пост, нема да ги коментирам-сами за себе говорат...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
О.К.
Договорено.
Ти ќе ми пуштиш нов потоп, а јас ќе видам дали семињата од сите можни растенија, ќе издржат 150 дена во дното од тој потоп....
Немора да ти пуштам јас потоп, земи дома во кофа и стави било кое растение 150 дена под вода.

Член од
7 јуни 2012
Мислења
214
Поени од реакции
6
Конечен одговор можат. Исто и вистинит. Апсолутна вистина кажав каде постои како термин.
Науката не знае дали постои таква работа како апсолутна вистина, но доколку постои порано или подоцна истата ќе ја открие.И самиот напиша: непрекинатост(процесот на истражување е постојан), кумулативност(сето знаење се збира), автокорективност(точното останува, неточното се отфрла); овие три "атрибути", доколку постои апсолутна вистина, истата ќе ја обелоденат бидејќи на крајот ќе нема што да се истражува, се' што може да се знае ќе се знае, а неточното знаење ќе е отфрлено т.е. само она што е точно ќе остане. Повторно ќе кажам, ова само ако живееме во статичен свет. Ако не поимот апсолутна вистина е апсурд.
Не може ништо да се открие а да е точно, во ниту статичен и во ниту нестатичен свет, бидејќи човековите сетила не се совршени. Научниците талкаат во својот Мрак за жал, инклинираат кон совршеноста без да се свесни дека не се свесни, т.е. дека се несовршени.
Секогаш ќе постои некој фактор кого ќе се обидуваат да го скротат, но ќе биде не-ус-пеш-но........утеха ќе бараат во кротењето на некојси друг фактор.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Немора да ти пуштам јас потоп, земи дома во кофа и стави било кое растение 150 дена под вода.
То така, неќе моќи....

Зборуваме за историски настан, кој се случил во одредени климатски и теренски услови,со одреден био-диверзитет, поинаков од сегашниов, пред некои 4 500-5 000 г., а не за настан од 4 септември, 2012 г.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
То така, неќе моќи....

Зборуваме за историски настан, кој се случил во одредени климатски и теренски услови,со одреден био-диверзитет, поинаков од сегашниов, пред некои 4 500-5 000 г., а не за настан од 4 септември, 2012 г.
Па условите од актуелниот настан ти се уште понеповолни за растението. Покрај тоа што ќе биде во вода, ќе има и воден притисок помеѓу 500 и 800 килограми на сантиметар квадратен, со оглед на тоа што висината на водената маса ќе биде минимум за 8000 метри повисока (толку е највисокиот планински врв - Монт Еверест).

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не може ништо да се открие а да е точно, во ниту статичен и во ниту нестатичен свет, бидејќи човековите сетила не се совршени. Научниците талкаат во својот Мрак за жал, инклинираат кон совршеноста без да се свесни дека не се свесни, т.е. дека се несовршени.
Секогаш ќе постои некој фактор кого ќе се обидуваат да го скротат, но ќе биде не-ус-пеш-но........утеха ќе бараат во кротењето на некојси друг фактор.

Кој научник за себе рекол дека е СОВРШЕН?
Кој човек за себе рекол дека е СОВРШЕН?

Член од
7 јуни 2012
Мислења
214
Поени од реакции
6
Битие 7:
24 Водите се задржаа над земјата сто и педесет денови.

:facepalm:
Наведено е, но кој гарантира дека толку денови навистина и биле? Каде е духот на Исусовата гаранција, т.е. „Навистина ви велам...“
Дај проблематични временски периоди кои ќе ги најдеш а да се од Новиот Завет. Ќе те почекам.
--- надополнето: 4 септември 2012 во 01:03 ---
Кој научник за себе рекол дека е СОВРШЕН?
Кој човек за себе рекол дека е СОВРШЕН?
Сфати го тоа како нивна релација научник-одгледувач на компири-научник.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Наведено е, но кој гарантира дека толку денови навистина и биле? Каде е духот на Исусовата гаранција, т.е. „Навистина ви велам...“
Дај проблематични временски периоди кои ќе ги најдеш а да се од Новиот Завет. Ќе те почекам.
Јака гаранција, нема што.......
Твојот аргумент дека растенијата сакале да го слушаат Моцарт, дефинитивно ме обесхрабри за било каква понатамошна дискусија со тебе.:coffee:

Член од
7 јуни 2012
Мислења
214
Поени од реакции
6
Па условите од актуелниот настан ти се уште понеповолни за растението. Покрај тоа што ќе биде во вода, ќе има и воден притисок помеѓу 500 и 800 килограми на сантиметар квадратен, со оглед на тоа што висината на водената маса ќе биде минимум за 8000 метри повисока (толку е највисокиот планински врв - Монт Еверест).
Потоп навистина имало, сите стари цивилизации го спомнуваат. Оттука: нели во тој аранжман би требал одговорот да го најдеш (т.е. пардон за чудо да бараш).
--- надополнето: 4 септември 2012 во 01:09 ---
Јака гаранција, нема што.......
Твојот аргумент дека растенијата сакале да го слушаат Моцарт, дефинитивно ме обесхрабри за било каква понатамошна дискусија со тебе.:coffee:
Сакаат да слушаат класика, да.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Му ја упропастивте темата на детето, партал ја направивте, ми изгледа како комшивки од маало кои се препукуваат за банални работи.

Kajgana Shop

На врв Bottom