Таа не е Ултравиолетова-туку флуоресцентна и не се замарај со такви нема да имаш доволно количество светлина т.е ангстроми има неонки помали кои наместо 100 вати трошат 15 до 20 а светат добро-така се штеди.Дали има некаде низ македонија продавница кај што продаваат ув црна ламба и бои кој светат во темница со помош на истата
Благодарам
УВ ламба не е она ламба што осветлува флуросцентни објекти ?! за таква јас мислев )) и јас барам некое време веќем неонка што ќе ги осветлува флуросцентнине бои зелена портокалова, тоник истоТаа не е Ултравиолетова-туку флуоресцентна и не се замарај со такви нема да имаш доволно количество светлина т.е ангстроми има неонки помали кои наместо 100 вати трошат 15 до 20 а светат добро-така се штеди.
Инаку УВ ламба се користи за медицински цели во физикална и не е препорачлива т.е смета на очите и уништува очни клетки џабе се наочари со рекламче UV400 тие ламби се 1 метар но ти кажав не се за осветлување.
ајде бе да му се сневиди толку ли нема некој...Ми требаат врски за да ме примат во СУГС Јосип Броз Тито (Скопје) треба да се префрлам сега таму ако некој има врски нека ми пише...за цена ке се договориме
Добро бе, до толку ли слаб просек имаш?ајде бе да му се сневиди толку ли нема некој...
не ми е слаб, прва завршив добар(3), а од 5то до 8мо многу добар... ама не верувам дека така ке ме приматДобро бе, до толку ли слаб просек имаш?
На бит пазар,чајна шопинг,базаро......Дали има некаде низ македонија продавница кај што продаваат ув црна ламба и бои кој светат во темница со помош на истата
Благодарам
На другарче му бараа на полугодие 4.50 да има да може да се префрли.не ми е слаб, прва завршив добар(3), а од 5то до 8мо многу добар... ама не верувам дека така ке ме примат
леле нема шанси 4.50 да поминамНа другарче му бараа на полугодие 4.50 да има да може да се префрли.
Онака, колку да си знаеш.
UV lampa можеш да најдеш во секоја продавница за осветлување, исти се ко неонките само се пресвлечени со темно сина/виолетова емулзија (мислам дека беа некои стронциум бор флуориди) кои имаат својство да пропуштаат UV зраци до поголеми бранови должини, а да ја апсорбираат видливата светлина.Дали има некаде низ македонија продавница кај што продаваат ув црна ламба и бои кој светат во темница со помош на истата
Благодарам
UV lampa можеш да најдеш во секоја продавница за осветлување, исти се ко неонките само се пресвлечени со темно сина/виолетова емулзија (мислам дека беа некои стронциум бор флуориди) кои имаат својство да пропуштаат UV зраци до поголеми бранови должини, а да ја апсорбираат видливата светлина.
Ако сакаш UV лампа која емитува ниски бранови должини, само на e-bay.
Od CSI i ostali americki krimi serii ti e ova aa ?Слушам многу добра била за флеки наоѓање оваа ламба
Не .... ова ми е од Room Raiders едно шоу на MTV што идеше пред едно 5-6 годиниOd CSI i ostali americki krimi serii ti e ova aa ?