Каде може да најдам? (Општи прашања)

Член од
11 август 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Дали има некаде низ македонија продавница кај што продаваат ув црна ламба и бои кој светат во темница со помош на истата
Благодарам
:):):)

Член од
15 ноември 2011
Мислења
314
Поени од реакции
30
И мене ме интересира неонки каде има од оние 1m што се долги добри се за исцртување флуросцентни елементи :D

B

Black Guard

Гостин
Дали има некаде низ македонија продавница кај што продаваат ув црна ламба и бои кој светат во темница со помош на истата
Благодарам
Таа не е Ултравиолетова-туку флуоресцентна и не се замарај со такви нема да имаш доволно количество светлина т.е ангстроми има неонки помали кои наместо 100 вати трошат 15 до 20 а светат добро-така се штеди.

Инаку УВ ламба се користи за медицински цели во физикална и не е препорачлива т.е смета на очите и уништува очни клетки џабе се наочари со рекламче UV400 тие ламби се 1 метар но ти кажав не се за осветлување.

Член од
15 ноември 2011
Мислења
314
Поени од реакции
30
Таа не е Ултравиолетова-туку флуоресцентна и не се замарај со такви нема да имаш доволно количество светлина т.е ангстроми има неонки помали кои наместо 100 вати трошат 15 до 20 а светат добро-така се штеди.

Инаку УВ ламба се користи за медицински цели во физикална и не е препорачлива т.е смета на очите и уништува очни клетки џабе се наочари со рекламче UV400 тие ламби се 1 метар но ти кажав не се за осветлување.
УВ ламба не е она ламба што осветлува флуросцентни објекти ?! за таква јас мислев :))) и јас барам некое време веќем неонка што ќе ги осветлува флуросцентнине бои зелена портокалова, тоник исто :)

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Ми требаат врски за да ме примат во СУГС Јосип Броз Тито (Скопје) треба да се префрлам сега таму ако некој има врски нека ми пише...за цена ке се договориме
ајде бе да му се сневиди толку ли нема некој...

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Благодарам
На бит пазар,чајна шопинг,базаро......

П

Паган-др

Гостин
не ми е слаб, прва завршив добар(3), а од 5то до 8мо многу добар... ама не верувам дека така ке ме примат :unsure:
На другарче му бараа на полугодие 4.50 да има да може да се префрли.

Онака, колку да си знаеш.

К

Кнез Мишкин

Гостин
Благодарам
UV lampa можеш да најдеш во секоја продавница за осветлување, исти се ко неонките само се пресвлечени со темно сина/виолетова емулзија (мислам дека беа некои стронциум бор флуориди) кои имаат својство да пропуштаат UV зраци до поголеми бранови должини, а да ја апсорбираат видливата светлина.

Ако сакаш UV лампа која емитува ниски бранови должини, само на e-bay.

B

Black Guard

Гостин
UV lampa можеш да најдеш во секоја продавница за осветлување, исти се ко неонките само се пресвлечени со темно сина/виолетова емулзија (мислам дека беа некои стронциум бор флуориди) кои имаат својство да пропуштаат UV зраци до поголеми бранови должини, а да ја апсорбираат видливата светлина.

Ако сакаш UV лампа која емитува ниски бранови должини, само на e-bay.

Ама него не му треба УВ налик сончевата која е од 10 нанометри до 350(на границата со Х зраци) Односно со повисока бранова должина туку му треба црна која емитува ниски бранови должини,ниту е штетна,не пробива а ќе заврши работа, мислам дека добро му препорача тие темните најверојатно се со ниска вејвленгт.

Kajgana Shop

На врв Bottom