Училиштата во Чаир со променети имиња

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Пази 8 дена !! Значи овие 8 дена ќе си одат на школо шо не законски носи албанско име ... Абе тргај тоа у секундатата !! Полицијата може да апси македонски протестатори , неможе 4 табли да тргне ..

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
По гласовите бе друже , ако живеат 200.000 , зошто имаат само стотина гласови ? уа ха ха ха ха

Немој ти со мене далавери , се знае колку жители има Пустец-Лиќенас (види ти , и името на општината ја смениле)

Кој закон им дозволува ним да стават македонско знаме пред општината во Албанија ? Кој го казнува него за тоа ?

А Чаир имаше 36.000 , сега има 40.000. (албанци, ако не повеќе)
ne se smej mnogu da ne bide ova kako gostivarskite nastani pa da placete posle a albanija so nevoveduva pravilen popis ke si gi prasas niv drugarite

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.457
Поени од реакции
5.873
Пази 8 дена !! Значи овие 8 дена ќе си одат на школо шо не законски носи албанско име ... Абе тргај тоа у секундатата !! Полицијата може да апси македонски протестатори , неможе 4 табли да тргне ..
Знаат и они дека не може во училиште каде сите се албанци , да има македонско име.

Исто како што не може училиште каде сите се македонци да има албанско име.

Барем за во Македонија сеуште не може.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Знаат и они дека не може во училиште каде сите се албанци , да има македонско име.

Исто како што не може училиште каде сите се македонци да има албанско име.

Барем за во Македонија сеуште не може.
Добиваш ерекција коа гледаш вака македонци коа се немоќни ( привремено немоќни ) ?

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Освен македонскиот јазик , официален јазик е и јазикот кој го зборуваат најмалку 20% од населението.

Нели е ова рамо до рамо ?

Ова е вашиот проблем , не знаете што пишува на Уставот , па затоа се буните секој пат.
Во Уставот пишува дека треба да се почитува самиот тој, како и законите кои што се донесени во легитимна постапка од легитимен орган, во овој случај ниту го поштувате Уставот, а со самото тоа ни законите за преименување на имиња на јавни установи...
Друга работа некој спомна ако не влеземе во Нато не чека федерализација, епа само да се надополнам ова на што личи?, во западна Македонија важат други закони, не се плаќа данок, струја и други давачки, значи веќе де факто е федерализирана нашата ни банана државичка...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.457
Поени од реакции
5.873
Добиваш ерекција коа гледаш вака македонци коа се немоќни ( привремено немоќни ) ?
Не ги гледам македонците губитници , да ти објаснам и тебе : Ти сеуште ќе учиш во училиштето : Браќа Теодосич

Но јас не сакам да учам во Вук Караџиќ.

Што има да ти пречи тебе ако јас учам во Сами Фрашери ? Кои права тебе ти се загрозени со тоа ? Јас не барам твоето училиште каде сте 70% македонци да се преименува.

Многу е јасно бе, зошто мора да се чуствуваш немоќен , зошто си ја земаш таа улога , свати ја ова како нормална појава која извира од Уставот.

Не мора ова да предизвика импотенција кај тебе, ако веќе не предизвикува ерекција.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Освен македонскиот јазик , официален јазик е и јазикот кој го зборуваат најмалку 20% од населението.

Нели е ова рамо до рамо ?

Ова е вашиот проблем , не знаете што пишува на Уставот , па затоа се буните секој пат.
Ако гледаме по Уставот, забрането е ставање имиња на особи кои се бореле против земјата во која нивно име би носело училиште.

Ако гледаме по Уставот, во Гостивар донесоа одлука без Бадинтерово мнозинство за менување улица (патем и мене не ми е по кеиф името, нека беше АРМ, Маврово или Беличица сеедно) со име на убиец на луѓе од мнозинската заедница во земјава.

Ако гледаме по Уставот, таканаречениот министер за одбрана досега би требало да е во Шутка.

Ако гледаме по Уставот, Артан Груби би го дружел таканаречениот министер на истото место.

Ама Уставот ви е ок и се повикувате на истиот само ако ви е во корист, нели ;) Лицемерие на тони.

И кој си ти да кажиш шо пишувало во уставот?Дали воопшто си можел да го прочиташ и сфатиш ...

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Не ги гледам македонците губитници , да ти објаснам и тебе : Ти сеуште ќе учиш во училиштето : Браќа Теодосич

Што има да ти пречи тебе ако јас учам во Сами Фрашери ? Кои права тебе ти се загрозени со тоа ? Јас не барам твоето училиште каде сте 70% македонци да се преименува.

Многу е јасно бе, зошто мора да се чуствуваш немоќен , зошто си ја земаш таа улога , свати ја ова како нормална појава која извира од Уставот.

Не мора ова да предизвика импотенција кај тебе, ако веќе не предизвикува ерекција.
ОД дека право да си ставате имиња на школи без законска одлука бе ? Од дека му право на оној шо е министер за одбрана да се клања на убијци ? Имате среќа шо ви попуштат .. ама кај и да е ..

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.617
Поени од реакции
769

Инаку ниедно од овие училишта немаат за твоја несреќа имиња на некои српски херои туку Македонски херои и тоа во Топанско Поле ОУ Рајко Жинзифов , позади Џон Кенеди спроти црквата Св.Димитрија ОУ Цветан Димов и училиштетот кај Гинекологија Чаир односно Мајка Тереза е ОУ Јане Сандански

P

Princ

Гостин
Треба сега со хебли и брусалици да идеме да ги вадиме и сечеме таблите..ко што направија со музејот на кале вашите неписмени политичари,а ? што викаш ?
Требаат многу работи, ама меѓу нив никаде не се спомнува мрчење на форум.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.457
Поени од реакции
5.873
Инаку ниедно од овие училишта немаат за твоја несреќа имиња на некои српски херои туку Македонски херои и тоа во Топанско Поле ОУ Рајко Жинзифов
Рајко Жинзифов (Ксенофон Ѕинѕиф) - роден во влашко гркоманско семејство во Велес.
Бугарите го сметаат за свој , а имаат и причина :

Кога ќе стигнеш во моја земја
во Бугарска Македонија
ќе видиш Бугари јунаци
нестрашливи македонци...
Речи речи: „Македонии вие Бугари јунаци
докога вие во темница ќе седите црни лица?
Сите согласни станете,
Бугарски школи отворете
во цркви Бугарски читајте,
од никого не се плашите!
Рајко Жинзифов (1860 год. „Гулаб")

Што е ова бе пријателе ? А ?

Кој македонски херој е овој ?

Зошто мора училиштата каде учат 100% албанци да носат имиња на луѓе кои никој не ги знае , верувам ни ти.

Влав , грк , бугарин , русин , велешанец ... Што бара во албанско училиште во Чаир ?

Понатаму : Како може партизан кој убил стотина албанци да ја има таа чест албанско училиште да биде наречена по него.
100% албанско училиште , добива име на тој што убил албански цивили.

Тоа ти е исто како некое македонско училиште во Гостивар (100% македонци) да добие име Џемо Хаса.

Вие слободно именувајте ги школата : Ксенофон Ѕинѕиф , Вук Караџиќ , Дора Бакојанис , но албанците сами ќе си ги избират имињата , преку советот на родители и преку општините ... а министерството може само да рече АМИН!

Тука ја затварам расправата , пошто нема никој против , одлуката се прифаќа.

Советот на родители одлучува за имињата.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.861
Поени од реакции
8.422
Казан за сите кои го прекршуваат уставот и законите на Р. Македонија, само казан за нив и ништо друго!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Добро дојдовте во првата фаза од федерализацијата, каде во една држава еден си менува имиња и си се поклонува кај учк, а другите као плашат глувци.
Епа Македонци нека ни е честито, само прилагодете се побргу да не ве боли моментот кога ќе влеземе во втора фаза и објава. Се оди натаму за жал. Како што сме борбен народ само купете си поголема количина на вазелин да не поскапи.

Kajgana Shop

На врв Bottom