Антинаучна литеарура

С

Само Човек

Гостин
Конечно некој , што не е инаечија како Мики којшто во едно месот се врти! За ова ќе ти ставам LIKE. Е сега добор, се што кажа жената беше учење на квантна механика, и со тоа веќе сум запознен . Да , вистина е дека принципот на Хајзенбер за неопределнеост нема логика , но во НИКОЈ случај не е неопходно нешто како Бог, самите закони се родиле уште при раѓањето на вселената..Жената го спонма Бог , поради недоволната генијалност на лугето за да ја разберат квантната механика. А генијалци допрва доаѓаат. Дури веќе има и теорија за настанокот на универзумот . Морам да признаам од последнава тема многу сум поттикнат на квантна механика уште веднаш ќе почнам да ја изучувам , па се надевам ќе станам барем приближно колку еден генијалец. Инаку според мое мислење , а и не само мое туку и на Албер Ајнштајн , има нешто погрешно во квантната механика кое треба да се исправи ! Грешка која може потекнува и од Хајзенерг. Како и да е квантната механика функционира прекрасно . Уште веднаш ќе почнам да рамислувам можеби за нова теорија која ќе биде исто така убава како квантна механика , но ќе биде многу пологична. И за крај , овој бог за кој збореше жената , врска си нема со Библијата и Куранот!
--- надополнето: 3 септември 2012 во 17:19 ---

Да имам видено :D , јас лично , само не со голо око туку со инструмент . http://4.bp.blogspot.com/-QbsuI7ii71o/T_SYCqhCF6I/AAAAAAAAC5A/r4O_UQxN4N0/s1600/bozon_higsa.jpg , енего мегу цртите е! хахаха хахах Инаку во претпретходното мое мислење ти го негирав твојот очигледен доказ, и ЛЕСНО се докажува дека Земјата врти околу Сонцето ! Прати и ракета некој мала и на неа закачи си телфон да снима и да ти праќа видео .
па со бозонот:facepalm:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
но во НИКОЈ случај не е неопходно нешто како Бог, самите закони се родиле уште при раѓањето на вселената..Жената го спонма Бог , поради недоволната генијалност на лугето за да ја разберат квантната механика. А генијалци допрва доаѓаат. ..Дури веќе има и теорија за настанокот на универзумот . Морам да признаам од последнава тема многу сум поттикнат на квантна механика уште веднаш ќе почнам да ја изучувам , па се надевам ќе станам барем приближно колку еден генијалец. Инаку според мое мислење , а и не само мое туку и на Албер Ајнштајн , има нешто погрешно во квантната механика кое треба да се исправи ! Грешка која може потекнува и од Хајзенерг. Како и да е квантната механика функционира прекрасно . Уште веднаш ќе почнам да рамислувам можеби за нова теорија која ќе биде исто така убава како квантна механика , но ќе биде многу пологична. И за крај , овој бог за кој збореше жената , врска си нема со Библијата и Куранот!
Раѓање на вселента? Кога е тоа родена? Не е малку контрадикторно со стринг теоријата?
Има и теорија за настанокот на универзумот? Ти да не се шалиш? Која е таа теорија?

Член од
14 април 2012
Мислења
83
Поени од реакции
19
а каков Бог е тој во Библија :giggle:
Пееер тој бог непостои , тоа е фантазија на луѓето. Ако веќе се работи за бог , тогаш тој бил можел да се претстави математички , едноставно Бог се нарекува причината поради која настанал универзумот. Толку. Дури можеш и хигсовиот бозон да го нарешеш бог.

С

Само Човек

Гостин
Пееер тој бог непостои , тоа е фантазија на луѓето. Ако веќе се работи за бог , тогаш тој бил можел да се претстави математички , едноставно Бог се нарекува причината поради која настанал универзумот. Толку. Дури можеш и хигсовиот бозон да го нарешеш бог.
ПЕЕР
и ова бозонов приичина е а:eek:

Член од
14 април 2012
Мислења
83
Поени од реакции
19
Раѓање на вселента? Кога е тоа родена? Не е малку контрадикторно со стринг теоријата?
Има и теорија за настанокот на универзумот? Ти да не се шалиш? Која е таа теорија?
Има теорија , без шала, теорија на струните .

С

Само Човек

Гостин
кој Бог не постои, каков е Бог у Библија

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ај да си ја прочиташ теоријата пак, која BTW се вика стринг терија и прочитај го мојот пост во целост. Кога е почетокот според стринг теоријата? И да се шалиш. Не постои една теорија за настанокот, постојат десетина. Зошто баш стринг теријата мислиш дека е вистинската.
И која е причината, ќе ни кажеш?

Член од
14 април 2012
Мислења
83
Поени од реакции
19
Ај да си ја прочиташ теоријата пак, која BTW се вика стринг терија и прочитај го мојот пост во целост. Кога е почетокот според стринг теоријата? И да се шалиш. Не постои една теорија за настанокот, постојат десетина. Зошто баш стринг теријата мислиш дека е вистинската.

И која е причината, ќе ни кажеш?
Причина НЕМА. Мене лично највеќе ми се свиѓа стринг теоријата, која според неа, господ е потполно непотребен
--- надополнето: 3 септември 2012 во 17:38 ---
Темава е убава ама за тие што имаат време !

С

Само Човек

Гостин
Причина НЕМА. Мене лично највеќе ми се свиѓа стринг теоријата, која според неа, господ е потполно непотребен
Масата и причината потекнува од енергијата. Дај земи купувај списание ЕМИТЕР има таму свашта.
менуваш мислење у рок од минута

B

Black Guard

Гостин

Батали Емитер и теорија стринг или М-теорија бидејќи само е комплексна математичка теорија дури и забегале па од 7 додадоа уште 2 да бидат 9 па не се вклопи и на крајот математичкиот модел испадна Океј со 11 димензии-единствен доказ требаше да биде гравитонот, бидејќи Стринг теоријата тврди дека гравитонот "бега" во друга димензија па оттука го бараа и во ферми лаб и во ЦЕРН и не најдоа било какво аномалично однесување на честиците-кога би имало би значело гравитациона дисторзија и доказ дека гравитонот "избегал" во една од тие 11 димензии, колку има оваа теорија приврзаници 10Џ има научници и луѓе кои ја сметаат за комедија или филозофија патем истата не ги обедини силете т.е Great Unified Theory-што е доволен доказ.

Па професоркава пак ја злоупотребува копенхагенската интерпретација без да ги спомне другите две кои имаат приврзаници..ама тоа е.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
>вистина е дека принципот на Хајзенбер за неопределнеост нема логика
>mfw

Момак. Батали виша математика додека не стигнеш на факултет(ПМФ или ФЕИТ). Имаш ли барем системи диференцијални равенки некогаш решавано?

VoniVaraS

Искусен :)
Член од
20 април 2009
Мислења
543
Поени од реакции
328
Слушај, батали ги овие тн. атеисти од форумов тие ти се најголеми верници. Немој и ти да станеш таков верник на слепо, па да веруваш во се што се продава како “научна“ литература и труд.
Млад си сеуште и недоволно искусен, се гледаш црно бело. Сивите нијанси ти бегаат низ прсти малку и поради твојата убеденост дека ќе станеш генијалец, заборавајќи дека генијалец се раѓаш. Не може, да се навежбаш како при билдинг. :)
Темава не е за постоење или непостоење на Бог. Има друга тема за тоа.
Јас клипот ти го поставив колку да ти дадам пример дека постојат научни трудови и за постоењето на Бог.
Ти куранот и библијата си сфатил како АНТИ-научни што е грешка, а контра тоа секој научен труд го гледаш како АНТИ-религиски односно како негирање на постоење на креатор. Немој да читаш само АНТИ литература, побарај и прочитај понекогаш и ПРО литература ќе прогледаш и некои сиви нијанси, односно допирни точки помеѓу науката и Бог.
Позитивен светоглед е многу поздрав и попријатен за живеење од негативен.

Kajgana Shop

На врв Bottom