Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
10 април 2009
Мислења
146
Поени од реакции
9
прашање до некој што шетал по плацевиве низ бугарија, словенија, швајцарија, италија, германија...дали можам да најдам и да увезам рено меган 2006та, 1.5 dci со 106 коњски сили(немора фул опрема) до 5000, 5500 евра?

L

Luki Junior

Гостин
прашање до некој што шетал по плацевиве низ бугарија, словенија, швајцарија, италија, германија...дали можам да најдам и да увезам рено меган 2006та, 1.5 dci со 106 коњски сили(немора фул опрема) до 5000, 5500 евра?
којната му са помалку...
http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/renault-megane-1-5-dci-authentique/72879351

П

Паган-др

Гостин
Препорачајте радио за во кола од кај да барам? Уште поубаво ќе биде ако некој ми предложи конкретно радио, од искуство, ваму, таму.

Гледав на интернет во амц ништо посебно нема, и во зец, таму ко поскапи да ми се видоа...

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Препорачајте радио за во кола од кај да барам? Уште поубаво ќе биде ако некој ми предложи конкретно радио, од искуство, ваму, таму.

Гледав на интернет во амц ништо посебно нема, и во зец, таму ко поскапи да ми се видоа...
Во дог секјурити ако ти треба најефтино а добро радифце со усб, цд, аукс
немој да се лажеш со Neo. Roadstar и слични играчки што се продаваат по околу 2000 денари
еве го радиото сони на акција е сега 4000 ден, на другарче му го препорачав и не згреши

http://www.dogsecurity.mk/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=885&category_id=3&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=mk
или нешто подобро Alpine базен модел
http://www.dogsecurity.mk/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=412&category_id=3&option=com_virtuemart&Itemid=1&lang=mk

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90

Ја го возам ова, го тормозам со 8 звучки + појачало и си е топ. Музиче терам исклучиво преку УСБ а имаш и AUX, IPOD и bluetooth опција(нема ЦД !). Има доста чепкање во него ако сакаш да штимаш звук.
Како што гледам во ДОГ го има и е 8990 денари што е и до некаде реална цена.

Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Имам Опел Корса и немам код од радиото веќе 2 години..а без радио у кола не се седи..а у опел салон за да ми го кажат кодот ми бараат 20 евра..нешто некој хак да не има?
Лелее па ти си луд човече... 2 години не си го пуштал радиото за 20 евра ??? за во новина си..

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.880
Поени од реакции
6.940
Ајде да слушнам мислења и искуства за Хјундаи Акцент?

П

Паган-др

Гостин
Ме заинтересира и мене сониво. Баш и тоа ми треба, радио и усб.

Ќе поминам за некое време, ќе видам што е како е.

Фала.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Што мислите за Ауди а6 2001 2.5 TDI V6 ?
има ли некој искуство со таа кола и скапо ли е за одржување, колку троши итн.. ?:)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Што мислите за Ауди а6 2001 2.5 TDI V6 ?
има ли некој искуство со таа кола и скапо ли е за одржување, колку троши итн.. ?:)
Општо Ауди се многу скапи одржавање... Имав А4, делчињата за него ем се многу (конкретно 8 или 9 јабучици има на страна), ем се било кое над 2500 денари. Голем сервис (каиши, филтри, чуда) над 300 евра. Недај боже нешто друго да се сјеби.

Ако то го споредиш со било кој Мерцедес... 2 рамена, нема каиш (преносот до ден денес е на ланец)... ќе ти стани јасно оти викат дека колите се делат на Мерцедес и се останато.

Околу трошењето 4-ката беше 1.9 со 110 кс + quattro, и пиеше 7 низ град. Очекувај дека 2.5 ќе има 1 литар појќе низ град. На отворено не би требало да има разлика, 5 до 6 е потрошувачката, зависи кој ти е стилот на возење.

D&E

Член од
15 февруари 2009
Мислења
87
Поени од реакции
1
Дечки едно прашање, се работи за bmw 530xd 2005 година, после пат од околу 250км, застанувам и ја гасам колата и потоа да ја запалам не сака да запали, се си работи внатре во колата најнормално, но кога ке претиснам старт копчето колата не вергла и несака да запали. Ако некој има некакво слично искуство или знае за што се работи нека пише.. инаку колата е сервисирана комплет, значи улје филтри акулумлатор буквално се - генерален сервис, + да напоменам дека се рабои за мотор од 231кс и колата е аутоматик.

L

Luki Junior

Гостин
Дијагностика само... тука е гатајне само..
Менил ли си филтер на картерните испаренија, Проверил ли си усисната грана и дали сите клапни са си на место? Как си со ДПФ филтеро?
Излева ли нешто на шалт таблата додека ститскаш да палеш?

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Добро бе...до толку никој не се најде со Хјундаи...?
Ми изгледа добра, за малце ќе ја купев ама немаше клима и се откажав, имав сугестии да ја купам. Наместо тоа купив мондео и не зажалив.

Kajgana Shop

На врв Bottom