Psyside
Nocturnal
- Член од
- 30 јануари 2009
- Мислења
- 18.737
- Поени од реакции
- 18.483
Може кој изгуби носи аватар од победникот 1 ден, ништо страшно колку да се рече дека е кладбаКладба у нешо?
Нема везе али ја мислам дека го потцениле Долго.
Може кој изгуби носи аватар од победникот 1 ден, ништо страшно колку да се рече дека е кладбаКладба у нешо?
Нема везе али ја мислам дека го потцениле Долго.
Џабе збориш, Чилиќ имаше неколку повреди во претходните 2-3 години... Тенисер кој има потенцијал за Топ 10, само што сеуште не ја вратил својата игра од пред 3 години, но тоа ќе се случи наскоро, биди сигурен.А Чилич е многу јак, 5 сета играше со Матошевиќ и 5 сета со Брандс и сеа ми најде да го тепа Нишикори кој си тепа 3-0 во првите две кола без никакви проблеми, али тоа е. Не губам се уште надеж, помувла тенисер од Чилич немало, ниту ќе има во иднина и секогаш од 2-0 доаѓал до 2-2 и често победувал во петти сет, но и губел....
Каде бе со онаков сервис,кај и да е ќе му попушти кичмата.Кој ли му измислил таков сервис уште не ми е јасно.Во топ 20 полош ретрн од Чилич има само Иснер а без ретрн нема просперитет а бекхендот му е прав ужас.Џабе збориш, Чилиќ имаше неколку повреди во претходните 2-3 години... Тенисер кој има потенцијал за Топ 10, само што сеуште не ја вратил својата игра од пред 3 години, но тоа ќе се случи наскоро, биди сигурен.
Ај шо ќе му попушти кичмата, а и тој неговиот тренер е прав нуб. Old school играч е Чилич, замислете, не посетува теретана типот а игра во 21. век.Каде бе со онаков сервис,кај и да е ќе му попушти кичмата.Кој ли му измислил таков сервис уште не ми е јасно.Во топ 20 полош ретрн од Чилич има само Иснер а без ретрн нема просперитет а бекхендот му е прав ужас.
Како бе така? Сериозно како е возможно да се спротивстави на денешниве тенисери со ваков пристап?Ај шо ќе му попушти кичмата, а и тој неговиот тренер е прав нуб. Old school играч е Чилич, замислете, не посетува теретана типот а игра во 21. век.
Е ај де, тој ја користи висината за добри сервиси но не знам до каде ќе оди, иначе сигурно не посетува теретана, барем до пред 2-3 години не посетувал, така имаше изјавено, а баш тогаш беше во својата најдобра форма...Како бе така? Сериозно како е возможно да се спротивстави на денешниве тенисери со ваков пристап?
Еве гледај го клипот и ке видиш дека станува за играч со голем потенцијал.Каде бе со онаков сервис,кај и да е ќе му попушти кичмата.Кој ли му измислил таков сервис уште не ми е јасно.Во топ 20 полош ретрн од Чилич има само Иснер а без ретрн нема просперитет а бекхендот му е прав ужас.
Можеби треба да го смени тренерот, но Бред е добар тренер со големо искуство (ги има тренирано Бекер и Иванишевиќ), но сепак главниот проблемот е во Чилиќ за кој имам читано дека е многу инатлив и прави како што тој сака... Конкретно за игра на мрежа, со оглед на неговата висина, сервис-волеј треба да му е дел од играта и Бред има изјавено дека пробал да го усоврши тоа кај него, но едноставно не го користи на мечовите... Навивам за него уште од 2008, сите ми се чудат како можам да навивам за таков играч, ама што да правам...Ај шо ќе му попушти кичмата, а и тој неговиот тренер е прав нуб. Old school играч е Чилич, замислете, не посетува теретана типот а игра во 21. век.