Класици и култни филмови кои не ви се допаѓаат

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Сега ми е совршено јасно, зошто одредени дечки форумџии не сакаат да пишуваат во овој подфорум. Меѓу филмоманите море и меѓу оние кои изгледале неколку култни филмови има премногу суетни луѓе, ко божем тие ги снимале филмовиве.

Ајде сега сите болни да легнеме некој не го сакал Фајкла, Господарот на прстените и Мементо. Blasphemy! :rolleyes:

За сите кои сакате да си промрчите за филмови, ова ви е Free Zone. Пуцајте. :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Друго, не знам дали воопшто важат за класици или култни, ама ги мразам од дното на душата музичките филмови Dirty Dancing, Grease (на нашки Брилијантин) и Saturday Night Fever. Како мал ми пукаше главата кога мајка ми и сестра ми ќе се нацртаат пред МТВ за по стоти пат да ги гледаат. И до ден денес ми се повраќа кога ќе ми текне на Tell Me More и онаа другата песна од Брилијантин.
Веќе кога почна и Футлуз не го заборавај :)
Иако јас баш ги сакам филмовиве, музички филмови не гледам нешто посебно ама што знам овие ми се интересни.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Веќе кога почна и Футлуз не го заборавај :)
Иако јас баш ги сакам филмовиве, музички филмови не гледам нешто посебно ама што знам овие ми се интересни.
Да, ги заборавив Flashdance и Footloose. Инаку немам ништо против мјузиклите, се' додека се направени со усул и музиката одговара на приказната.

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
Ај мислење на пример за Brazil. Мене ми е overrated. Башка, мислам дека минува како култен..
Ми го погоди филмот, Brazil :coffee: , се зачудив како не сум го погледнал филмов порано , па му дадов шанса пред недела дена.
Како фан на Тери и Де Ниро, очекував филмов да ги задоволи моите очекувања , покрај солидната 8-ца шо ја има на имдб
Од кај да се почне , ај од никаквата глума на женската(спасител-сомнителен терорист)во филмот , па до безбројните обиди за црн хумор , до хаосот шо ќе те снајде на крај од филмот.
Не е од оние филмови "ај погледни го уште 2-3 пати да ти стане појасно" , шо да ми стане појасно?(дека намерно е хаос филмот како државата шо е претставена во филмот).
Очекував многу помоќен филм или барем позабавен , кинематографијата и креативноста како за sci-fi е задоволителна , но тоа најмалце се очекува од Тери.
+ иритира едната иста песна over & over again.

Бразил - банана филм(n)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
А

Анноун

Гостин
да се навредам и да се нервирам дека некој ми го напишал на темава мојот омилен филм дека не му се допаѓа ?
пфф , арно кажа Рокенрола , не сум го правел јас(ти) филмот .
Се е прашање укуса.

Може да се навредиш да се вложиш во некој тежок предмет на факс , и кога ќе го положиш да ти кажат од дома "ех , пак 6ка" .
:)

Иначе да ве понервирам малце , знам дека има многу фанови на филмов.
Beautiful Mind - ни сам се нешто посебно потресао на филмов . Moже дека го гледав пред 2 години , откако веќе поминав преку многу филмови со замислени другарчиња. Онака , ок филм , ама не УАУ . Лексилиум лапајте , и ќутејте .
И Англиски Пациент - просек .

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Bespredmeten hejt se vazi?
Ne go mozam Zivotot e ubav. Nikako da go gledam.

Pred Anon da me stavi na ignore, se moli da me ubedi da go gledam.
Поминато му е времето на тој, до сега ако го немаш цел изгледано.. тешко :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Какви наслови прочитав у темава, да не го глеам насловот ќе мислев дека станува збор за омилени филмови...

Кум, Дони Дарко, Мементо, ЛОТР, Шошенк..., Блејд Ранер....фааак! Ме повредивте.. :icon_mrgr:

За мојот избор ќе се користам со имиња што веќе беа спомнати, зашо не ми текнува баш на други сеа: Титаник, Американска Убавина...посебно вториов, не ми се верува дека толку многу го јачаат филмов.

Имам неколку филмови што ме чекаат да ги изглеам а спаѓаат во категорија култни/класици, па може мојава листа ќе се зголеми :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Филмовите за Џејмс Бонд. Освен што има згодни мажи кои го глумат тајниот агент, не ми се допаѓаат филмовите. Досадни се, едното исто мање-више се врти... Апла досадни ми се и најчесто менувам канал кога ќе видам било кој од филмовите. Оставам 10 -15 минути чисто за да си исплакнам очи и да видам згоден маж...:icon_mrgr:

G

grande-juve

Гостин
Филмовите за Џејмс Бонд. Освен што има згодни мажи кои го глумат тајниот агент, не ми се допаѓаат филмовите. Досадни се, едното исто мање-више се врти... Апла досадни ми се и најчесто менувам канал кога ќе видам било кој од филмовите. Оставам 10 -15 минути чисто за да си исплакнам очи и да видам згоден маж...:icon_mrgr:
Исто и јас мислам, само место мажи читај жени:), плус и хуморот Бондовски многу ме нервира...

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Еден мал update да направам на темава...

Еден од ретките филмови што не сум го догледал до крај (сеуште на прсти се бројат таквите) е можеби и најкултниот филм - "The Big Leboski". Би замолил некој љубезен да ми пише зошто филмов има поголема оценка од 4 на imdb.
Еден мој другар еднаш ми кажа дека филмов е култен баш заради тоа што е глуп и нема никаква поента. Некој да искоментира нешто на ова?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.691
Поени од реакции
34.207
Еден мал update да направам на темава...

Еден од ретките филмови што не сум го догледал до крај (сеуште на прсти се бројат таквите) е можеби и најкултниот филм - "The Big Leboski". Би замолил некој љубезен да ми пише зошто филмов има поголема оценка од 4 на imdb.
Еден мој другар еднаш ми кажа дека филмов е култен баш заради тоа што е глуп и нема никаква поента. Некој да искоментира нешто на ова?
Yeah, well, you know, that's just, like your opinion, man.

Morav, MORAV! Drug neka ti objasni inace, ako saka. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom