Фан клуб: МЗТ Скопје

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.314
Поени од реакции
10.341
И според тебе секој кој во Јане Сандански ке почне малце да го крева гласот треба да скокаат навивачите од трибина и да ги тепаат гостинските играчи,кај живееш ти извини планина,пештера некоја,21 век е и ако бил тој натпревар пријателски има делегат,судии можел домашниот тренер да се обрати кај нив има решение,а не по цел терен да се бркаат,да се фрлаат шишиња и да влага на кој ке му текне во терен со ова се креира лоша слика за спортот во целата земја не само за МЗТ.
ОВА Е АЕРОДРОМ

Глејте си ваш двор,нашиот остајте го.Ние на јадранот,а вие ?

W

Werther

Гостин
ОВА Е АЕРОДРОМ

Глејте си ваш двор,нашиот остајте го.Ние на јадранот,а вие ?
Па си го гледам јас мојот двор не бери гајле ти само јас нигде не напишав дека сум фан на некоја кошаркарска екипа во земјава само дадов мислење како треба да оди работата во кошарката утре ке треба да аплицирате можеби и за во Евро-Куп,но кога ке видат организаторите што се случува кога играат МЗТ ке се замислат малце исто така и ги оцрнувате и им го отежнувате патот и на другите македонски екипи до европските лиги со ова ваше однесување,а тоа што е демократија не ти дава за право да тепаш кој ке стигнеш има закони во оваа земја не е анархија.Така да не биди пештерски човек размисли!

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.314
Поени од реакции
10.341
Па си го гледам јас мојот двор не бери гајле ти само јас нигде не напишав дека сум фан на некоја кошаркарска екипа во земјава само дадов мислење како треба да оди работата во кошарката утре ке треба да аплицирате можеби и за во Евро-Куп,но кога ке видат што се случува кога играат МЗТ ке се замислат малце исто така и ги оцрнувате и им го отежнувате патот и на другите македонски екипи до европските лиги со ова ваше однесување,а тоа што е демократија не ти дава за право да тепаш кој ке стигнеш има закони во оваа земја не е анархија.Така да не биди пештерски човек размисли!

Кај беа другите екипи досега ? ГОдел не отежни што откажа сам учество во јадранска ? Баба ми е крива што не влегоа.Или можда ние сме криви што Арсиќ и црнгелине глумеа ламји ? Ти се молам првин присуствувај па сери,до тогаш трај си и купи си уште од сеа карти за „европскиве“ тимови.

W

Werther

Гостин
Кај беа другите екипи досега ? ГОдел не отежни што откажа сам учество во јадранска ? Баба ми е крива што не влегоа.Или можда ние сме криви што Арсиќ и црнгелине глумеа ламји ? Ти се молам првин присуствувај па сери,до тогаш трај си и купи си уште од сеа карти за „европскиве“ тимови.
Не ме разбра изгледа ти,а нај смешно ми е што мислиш дека јас патам од МЗТ и дека ми имате набиено комплекси јас во моите два поста пратив порака дека ова само ја уназадува македонската кошарка и дека проблемите на теренот не треба да се решаваат со тепање има делегат на натпреварот кој можел да го прати на трибина или во соблекувална Арсиќ,но од еден член прочитав коментар како тренерот на МЗТ тргнал тој да се пресметува со еден од кошаркарите на гостинската екипа,каков тренер е тој кажи ми наместо тој да изреагирал правилно тој си земал право да ја решава ситуацијата со тупаници.И пред се јас сум фан утре да имаме силна лига конкурентна и екипи кој ке можат достоинствено да им се спротистават на европските гиганти и би ми било многу жал доколку поради вакви глупости им се одземе правото на МЗТ да се натпреварува во Јадранската Лига.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.314
Поени од реакции
10.341
Не ме разбра изгледа ти,а нај смешно ми е што мислиш дека јас патам од МЗТ и дека ми имате набиено комплекси јас во моите два поста пратив порака дека ова само ја уназадува македонската кошарка и дека проблемите на теренот не треба да се решаваат со тепање има делегат на натпреварот кој можел да го прати на трибина или во соблекувална Арсиќ,но од еден член прочитав коментар како тренерот на МЗТ тргнал тој да се пресметува со еден од кошаркарите на гостинската екипа,каков тренер е тој кажи ми наместо тој да изреагирал правилно тој си земал право да решава ситуацијата со тупаници.И пред се јас сум фан утре да имаме силна лига конкурентна и екипи кој ке можат достоинствено да им се спротистават на европските гиганти и би ми било многу жал доколку поради вакви глупости им се одземе правото на МЗТ да се натпреварува во Јадранската Лига.

Со ова докажуваш дека нема потреба повеќе да ти се објаснувам.Пријателска утакмица бе цреп !Кај кого е пријавена утакмицава па да се казнува некој со неиграње во јадранска лига ? Покровител Фиба,судија Ламоника и преносот беше емитуван низ 64 земји во светот...Бре интелегенција.

W

Werther

Гостин
Со ова докажуваш дека нема потреба повеќе да ти се објаснувам.Пријателска утакмица бе цреп !Кај кого е пријавена утакмицава па да се казнува некој со неиграње во јадранска лига ? Покровител Фиба,судија Ламоника и преносот беше емитуван низ 64 земји во светот...Бре интелегенција.
Абе пештерец кажав општо да не се случуваат вакви работи утре кога ке играат во Јадранска Лига,па ке си земе за право тренерот,а и Чековски да се тепаат заради селски провокации ама таму има ред и дисциплина треба да размислат пред да направат нешто и немој да мислиш ако ова е пријателска дека ФИБА не прати што се случува многу лесно можат да бидат одбиени МЗТ нареден пат од некоја организаторите на некоја европска лига ако се повторуваат вакви работи(што никој од нас не би посакал) само ти изгледа си симнат од некоја планина кај што владее правилото кај што има сила нема правдина...

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Абе пештерец кажав општо да не се случуваат вакви работи утре кога ке играат во Јадранска Лига,па ке си земе за право тренерот,а и Чековски да се тепаат заради селски провокации ама таму има ред и дисциплина треба да размислат пред да направат нешто и немој да мислиш ако ова е пријателска дека ФИБА не прати што се случува многу лесно можат да бидат одбиени МЗТ нареден пат од некоја организаторите на некоја европска лига ако се повторуваат вакви работи(што никој од нас не би посакал) само ти изгледа си симнат од некоја планина кај што владее правилото кај што има сила нема правдина...
Да поканиш некој гостин дома и да земе 25 минути да те мава од земја, да ти мава лактови па и уште да те плука, како би постапил ти ?
А следните тимови ако планираат вака да се понашаат кога ќе играат во Аеродром, ќе пројдат уште полошо ;)

W

Werther

Гостин
Да поканиш некој гостин дома и да земе 25 минути да те мава од земја, да ти мава лактови па и уште да те плука, како би постапил ти ?
А следните тимови ако планираат вака да се понашаат кога ќе играат во Аеродром, ќе пројдат уште полошо ;)
Би се обратил кај делегатот,а ако проаѓаат уште полошо нема да имаме чест ние љубителите на кошарката да ги гледаме големите европски клубови во Македонија.Како неутрален сум присуствувал на многу вакви настани во Јане Сандански,Градски Парк и Јасмин еве моментално нај тазе три настани:МЗТ-Лирија си плаќам карта од 100 денари кога во 5-6 минута од натпреварот почнаа да летаат разни предмети од трибините и Лирија се обрати кај делегатот кој го прекина натпреварот (за ова ви зборам цело време) и наместо МЗТ да ги понижи браќата со 35-40 разлика они реагираа паметно МЗТ се казни со неколку натпревари без публика (не ми текнува колку,а мислам имаше и парична казна),втор настан Работнички-Црвена Звезда исто си платив карта од 100 денари си седнав на трибина кога влезе тренерот на Звезда почнаа да го плукаат и мислам дека 3 четвртина беше навивачите на Работнички се испотепаа меѓусебе,трет настан МЗТ-Вардар натпреварот беше за Купот тој настан беше сличен на вториот кога навивачите на МЗТ се испотепа меѓусебе.И вака сега ако вие доаѓате да се тепате на трибини му одмагате на клубот кои го подржувате после секој инцидент следуваат парични казни(со тие пари може да се донесат играчи или да се искористат за плати),играње на домашен терен без публика(оваа казна највеќе ме нервира) и ако вие сте дошле со цел да правите инциденти некој дошол да гледа кошарка и да ужива,а не да гледа кечерски зафати на трибини и фрлање на столици и да се плаши дома да се врати после...

НЕНАСИТЕН!!!

СУМ ПО ТЕБЕ
Член од
8 мај 2012
Мислења
263
Поени од реакции
157
Немаше делегат на натпреварот. Ако убаво ги разгледаше последниве страни и да видеше што се разговара, а не вака од рекла казала муабети, ќе го знаеше тоа затоа што ставив линк каде точно пишува дека делегат не беше присутен. А гледам сега почна да ги напаѓаш навивачите, а навивачите инаку ниту беа иницијатори на инцидентот, ниту имаа некоја голема улога во него.

W

Werther

Гостин
Немаше делегат на натпреварот. Ако убаво ги разгледаше последниве страни и да видеше што се разговара, а не вака од рекла казала муабети, ќе го знаеше тоа затоа што ставив линк каде точно пишува дека делегат не беше присутен. А гледам сега почна да ги напаѓаш навивачите, а навивачите инаку ниту беа иницијатори на инцидентот, ниту имаа некоја голема улога во него.
Го гледав клипот,а доколку немало делегат сигурно имало судии и не ги напаѓам сите навивачи прав навивач не му одмага на клубот,а на клипот јасно се гледа дека влагаат во терен навивачи од МЗТ да делат правда може не се иницијатори,но се сепак виновни тие кои влегоа во терен да се пресметаат со играчите на гостинската екипа.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.491
Поени од реакции
114.495
Значи ради ова најмногу се нервирам.
Знаеш зошто изби масовна тепачка? Бидејќи навивачите влегоа во терен. Ај објасни ми што се мешаат они и влетуваат на терен? Кога ќе се степа некој на трибина влегуваат играчите на трибина да делат правда? Да не влезеа Фемили на терен ќе останеше само на кошкање меѓу играчите и немаше ништо посериозно да излезе, гарантирам. Таман се израдував ќе одам да го видам МЗТ после два месеци и видов, убавини, тепање и плукање. Срамота невидена. Знам дека тие дивјаците беа криви ама да не влезеа навивачите немаше ништо посериозно да бидне, може по една-две исклучувачки технички и ништо повеќе ама влегоа Фемили од трибина и настана општа тепачка. Публиката не е таа што треба да дели правда, си има делегат, судии и претпоставени за тоа.

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Би се обратил кај делегатот,а ако проаѓаат уште полошо нема да имаме чест ние љубителите на кошарката да ги гледаме големите европски клубови во Македонија.Како неутрален сум присуствувал на многу вакви настани во Јане Сандански,Градски Парк и Јасмин еве моментално нај тазе три настани:МЗТ-Лирија си плаќам карта од 100 денари кога во 5-6 минута од натпреварот почнаа да летаат разни предмети од трибините и Лирија се обрати кај делегатот кој го прекина натпреварот (за ова ви зборам цело време) и наместо МЗТ да ги понижи браќата со 35-40 разлика они реагираа паметно МЗТ се казни со неколку натпревари без публика (не ми текнува колку,а мислам имаше и парична казна),втор настан Работнички-Црвена Звезда исто си платив карта од 100 денари си седнав на трибина кога влезе тренерот на Звезда почнаа да го плукаат и мислам дека 3 четвртина беше навивачите на Работнички се испотепаа меѓусебе,трет настан МЗТ-Вардар натпреварот беше за Купот тој настан беше сличен на вториот кога навивачите на МЗТ се испотепа меѓусебе.И вака сега ако вие доаѓате да се тепате на трибини му одмагате на клубот кои го подржувате после секој инцидент следуваат парични казни(со тие пари може да се донесат играчи или да се искористат за плати),играње на домашен терен без публика(оваа казна највеќе ме нервира) и ако вие сте дошле со цел да правите инциденти некој дошол да гледа кошарка и да ужива,а не да гледа кечерски зафати на трибини и фрлање на столици и да се плаши дома да се врати после...
Како прво немаше делегат на натпреварот зошто беше неофицијален !
Ако планираат вака да се понашаат твоите "европски клубови", тогаш подобро да играме со Кожуф.
За плаќање на карта, плаќаме сите ! А прекинот со Лирија настана откако се испеа песната "Абре Македонче" и летна еден упаљач ! Се гледа дека слабо си информиран со кошаркава и настаните поврзани со неа...
И уште ова, ако навивачите се главните душмани на тимовите,тогаш зошто некои газди даваат пари само за да имаат навивачи ? Клуб без навивачи не е клуб !
Да не нема нас нема да постои ни МЗТ, тоа се има докажано на повеќе наврати, колку само тимови земаа шампионска титула и згаснаа.
Вечното дерби МЗТ-Работнички не би било такво ако ги нема навивачите..
И не заборавај: Додека постоиме ние, ќе постоиш и ТИ

НЕНАСИТЕН!!!

СУМ ПО ТЕБЕ
Член од
8 мај 2012
Мислења
263
Поени од реакции
157
Го гледав клипот,а доколку немало делегат сигурно имало судии и не ги напаѓам сите навивачи прав навивач не му одмага на клубот,а на клипот јасно се гледа дека влагаат во терен навивачи од МЗТ да делат правда може не се иницијатори,но се сепак виновни тие кои влегоа во терен да се пресметаат со играчите на гостинската екипа.
За судиите се знае какви се во Македонија. Нема потреба да се коментира. За навивачите, па нормално дека ќе влезат кога има тепачка во која учествуваат играчите на нивниот омилен клуб. Па нема сигурно да ги остават ќотек да изедат.

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Значи ради ова најмногу се нервирам.
Знаеш зошто изби масовна тепачка? Бидејќи навивачите влегоа во терен. Ај објасни ми што се мешаат они и влетуваат на терен? Кога ќе се степа некој на трибина влегуваат играчите на трибина да делат правда? Да не влезеа Фемили на терен ќе останеше само на кошкање меѓу играчите и немаше ништо посериозно да излезе, гарантирам. Таман се израдував ќе одам да го видам МЗТ после два месеци и видов, убавини, тепање и плукање. Срамота невидена. Знам дека тие дивјаците беа криви ама да не влезеа навивачите немаше ништо посериозно да бидне, може по една-две исклучувачки технички и ништо повеќе ама влегоа Фемили од трибина и настана општа тепачка. Публиката не е таа што треба да дели правда, си има делегат, судии и претпоставени за тоа.
Чекај малце, не ги заборавај гримасите на црнецот упатени кон публиката пред почетокот на мечот и за полувремето. Глави ќе сечел....
Исто така покажување среден прст и мавање со шише.
Тоа е директен напад кон нив.

W

Werther

Гостин
Како прво немаше делегат на натпреварот зошто беше неофицијален !
Ако планираат вака да се понашаат твоите "европски клубови", тогаш подобро да играме со Кожуф.
За плаќање на карта, плаќаме сите ! А прекинот со Лирија настана откако се испеа песната "Абре Македонче" и летна еден упаљач ! Се гледа дека слабо си информиран со кошаркава и настаните поврзани со неа...
И уште ова, ако навивачите се главните душмани на тимовите,тогаш зошто некои газди даваат пари само за да имаат навивачи ? Клуб без навивачи не е клуб !
Да не нема нас нема да постои ни МЗТ, тоа се има докажано на повеќе наврати, колку само тимови земаа шампионска титула и згаснаа.
Вечното дерби МЗТ-Работнички не би било такво ако ги нема навивачите..
И не заборавај: Додека постоиме ние, ќе постоиш и ТИ
Разбрав дека немало делегат,но сепак имало судии.И навивачите не ги ставај сите во ист кош има два типа според мене:кои доаѓаат да го бодрат клубот со песни,кореографија итн. и има искомплексирани кои доаѓаат да прават инциденти и да глумат шерифи.И далеку од тоа дека јас сум против навивачите,затоа што без нив би изгубил од вредноста секој спорт,но сум против исфрустрираните и искомплекисраните кој го расипуваат спортот со своето однесување на трибините.
--- надополнето: 2 септември 2012 во 02:01 ---
За судиите се знае какви се во Македонија. Нема потреба да се коментира. За навивачите, па нормално дека ќе влезат кога има тепачка во која учествуваат играчите на нивниот омилен клуб. Па нема сигурно да ги остават ќотек да изедат.
Мислам дека грешиш околу судиите во последниве години се многу поригорозни отколку во минатото,а и какви и да се должност на тренерот е да се обрати кај нив за да не се претвори теренот во кафана и навивачите се тука да го бодрат клубот,а не да делат правда се гледа јасно на клипот дека има обезбедување и полиција нивна должност е тоа.
Чекај малце, не ги заборавај гримасите на црнецот упатени кон публиката пред почетокот на мечот и за полувремето. Глави ќе сечел....
Исто така покажување среден прст и мавање со шише.
Тоа е директен напад кон нив.
За црнецот прочитав дека фрлал шишиња од кога настанал инцидентот,а за глави сечење сега од тебе разбирам,но сепак како и да е грешка на тренерот што не го пријавил тоа кај судиите и ти да го казнат играчот поради не соодветно однесување.

Kajgana Shop

На врв Bottom