Се топ со мечов, само што вчера бил
Свети Павле - Сандхаузен FT 2:1Ст.Паули - Сандхаузен
Овие 2 екипи ќе се сретнат за прв пат во својата историја. Досега немат ниту еден меѓусебен дуел.
Ст.Паули пред почетокот на сезоната беа сменетани за едни од фаворитите за пласман во Бундеслигата, но оваа година променија доста играчи па не ги сметам за фаворити, можда ќе стигнат до пл
ејофот,но ништо повеќе од тоа нема да постигнат.
Сезоната ја почнаа лошо, одиграа двапати нерешено и минатото коло загубија кај Котбус. Во 2 натпревари дадоа само 1 гол. Главна причина е ко што кажав големата промена на играчкиот кадар и бројот на повредени футбалери.
Оберхаузен доаѓа од Третата лига и сезоната ја почна добро , сеуште се без пораз ( 2 нерешени и 1 победа ) , го победија и Котбус со 3:0 во Купот , па може да се каже дека се во добра форма.
Двете екипи денес ќе бидат ослабени, Паули се без: Шиндлер,Тај, Гогиа и Гонтер. Сандхаузен е без : Адлер, Даненберг,Дорн, Лангер и Реиман. Реиман, Дорн и Адлер се напаѓачите на тимот ( првотимци ),посебно клучен е Адлер.
Ст.паули најавија дека ќе напаѓат од првата минута, дека дефанзиниот стил на игра ќе го напуштат на овој наптревар бидејќи досега не им донесе резултати. Дома секако играт поофанзивен футбал, па можеби е време за прва победа на Паули и прв пораз на Сандхаузен.
Но коеф за победа на Ст.Паули не ми се допаѓа ( @ 1.55 ), па одам со 3+.
Тип : 3+ @ 1.70
Нирнберг - Дортмунд
Ова е дерби.
Уште сега ќе ви кажам, немојте да мислите дека Дортмунд ќе победи тука лесно. Иако на последните 3 гостувања има 3 победи во Нирнберг , сепак Нирнберг оваа сезона делува доста подобро. Летово играа пријателска , Нирнберг победи со 4:2.
Ова се можните 11 за двата тима ( превземено од bvb.de ) :
1. FC Nürnberg: Schäfer - Chandler, Nilsson, Klose, Pinola - Simons, Balitsch - Frantz, Kiyotake, Esswein - Pekhart
Borussia Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Kehl - Blaszczykowski, Reus, Großkreutz - Lewandowski
Двата тима со најсилни состави.
Мислам дека и Нирнберг и Дортмунд ќе дадат барем по еден гол. За офанзивата на Дортмунд нема сумља дека ќе ја заврши работата,меѓутоа нивната одбрана ми е малце климава, да беа Вердер попрецизни минатата недела, прашање ќе беше дали Дортмунд ќе победеа. Нирнберг одигра добра одбрана во Хамбург и победи со 1:0, и мислам дека и денес ќе дадат гол, Пекхарт е опасен напаѓач.
Тип : ГГ @ 1.70
Повеќе информации на FB page-от од мојот потпис
Вчера се игра оваа
Селта Виго-1 2.10
Па вчера беше и постот на страната, за денес имаше Шалке 1-1 (квота 2.00) ако ја виде може и ја препиша, следи ги има понекогаш интересни... за денес сите четири излегоја. Е сеа нормално не испаѓа секогаш, да беше така пари ќе млатевме ние не кладилницитеСе топ со мечов, само што вчера бил
За денес имате некој интересен тип од некои 2 коефициент момци?
Еве трчам по парите да те е*е таа глупава адмира и јас глуп што други слушамТотенхем изгледа по втор пат ќе ме соголат убаво... 1-1 ги имам дрвата
за вечер
депортиво - 1
монпеље - 2
милан - 2
торино -1
адмира - 1
и после трчај по парите
Болоња - Милан 2 2.15Баер Леверкузен - Фрајбург 1 1.65
Шалке 04 - Аугсбург 1 1.45
Тотенхем - Норич 1 1.4
Лион - Валенсијен 1 1.62
sometimes you win, sometimes you loose....Еве трчам по парите да те е*е таа глупава адмира и јас глуп што други слушам
играј ти тениси 10 за тој коефициент шо беше денеска за Милан..Уште ги бркате Милан камењава да тепаат?
Јас ќе играм 10 тениси, ама тие 10 тениси ќе влезат многу полесно отколку Милан. А денес како тепа не знам, и то едвај, до 70+ минута беше нерешено.играј ти тениси 10 за тој коефициент шо беше денеска за Милан..
2 - 016:00 Celta Vigo - Osasuna 1 @ 1.85