Кој е Бог?

С

Само Човек

Гостин
Е тоа го има многу. Зошто никој не го познава Хептаграм на форумов?
Еми заради таквите... дрдорковци што јас ги нарекувам. ;)
мн. при срце го земаш форумот
--- надополнето: 1 септември 2012 во 15:59 ---
има стручен термин за тоа али нема да го кажам
-психијатарот ќе го каже

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
И тука мислам дека е паметно да се преќине муабетот... ајде сите малце офлајн... идете спите малце или прошетајте или што сакате прајте... :)
Што и да правите знајте... Бог е со вас :pos: упс вие сте со Бог, не не вие сте бог... чекај чекај батали бе ти си си ти, јас сум си јас, итн...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.183
Поени од реакции
12.160
А кој рече дека не се можи тоа, со бомбите?
И која е потребата од тоа пак од друга страна?
Премногу христијанско-муслимански концепт ми е тоа со бомби и слично... јас сум телемит, тешко тоа од мене. Поеќе вака ми е интересно напалени момци и девојки што запнале да ме напаѓаат да си играм мижи-татара со нив отколку крв и убиства :)

Мојот концепт на бог е среќен бог... вино, жени, искуства низ животот, љубов... работење врз самиот себе... „Но,надмини! Надмини! Секогаш за мене!“ - Книга на Законот.
Многу сте мрачни со овие старо-еонски концепти на богови, на „свесност“... Но, ако тоа ви е патото до вистинската волја и единство со Се', слободно одете (y)

Не ме заморувајте со тоа и не ми ги препишувајте тие идеи на мене, а јас сум далеку од сето тоа. Барем треба да ви е јасно тоа, не пишувам од вчера... или пак не ме читате што зборувам :)

П.С. Благодарам на сите што се грижат за Хептаграм XI :) Следете ме... отворен ми е профилот, не го кријам како другите. Немам тајни :)

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Баниран е gurdjieff од оваа тема, само не знам на колку време, бидејќи сепак неговиот „бог“ не го научил како да разговара со луѓе кои не мислат како него...
Хах.. ете ти.. тоа е тоа... епа не го научил изглеа.. нека фура...
а одговорот ќе го чека овде.. па сега дали му се допаѓал или не, паќ можда ќе го банираат. :)))))))))

Не грешка си како може да е мртов кога не ни постои како прво... И да она од Ниче е интересно (Бог е мртво, сега човекот е слободен) но не е буквално точно бидејки, бог постоел до сега само како верување, илузорна замисла на поединци(халуцинација) или на група народи(масовна халуцинација), а човекот не е слободен само поради себе си никој друг однадвор не му е крив(зборам за психолошка слобода, за физичка тоа е нешто сосема друго)
Но сепак би го користел зборот бог(ако веќе сакам да го користам) како метафора на целокупната реалност која за нас умствено е незамислива и не допирлива... но сепак е... затоа поетично може да се користи зборот Бог...(y)
Не ти си грешка..
Не си ме разбрал во тоа што сум го пишал... особено при давањето на изјава како ова „Не грешка си како може да е мртов кога не ни постои како прво
Прочитај го уште еднаш она што сум го пишал, се надевам дека ќе ти стане јасно...

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Богови... дојдете слободно на Земјата, на ова проклето парче прашина, ќе ве направиме луѓе! :love:
Ако дојде со стап,
нема да се препознаете себеси
дали сте Богови или луѓе!:P

Член од
7 јуни 2012
Мислења
214
Поени од реакции
6
Хах.. ете ти.. тоа е тоа... епа не го научил изглеа.. нека фура...
а одговорот ќе го чека овде.. па сега дали му се допаѓал или не, паќ можда ќе го банираат. :)))))))))

Не ти си грешка..
Не си ме разбрал во тоа што сум го пишал... особено при давањето на изјава како ова „Не грешка си како може да е мртов кога не ни постои како прво
Прочитај го уште еднаш она што сум го пишал, се надевам дека ќе ти стане јасно...
Што ќе му/ни стане јасно? Свесноста за сопствената потенцијална несовршеност? Кога, во идеален свет;) верници би немало, атеистите пак би нашле за нешто да толкуваат, например за тоа кој поголем атеист Е:icon_lol:

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Што ќе му/ни стане јасно? Свесноста за сопствената потенцијална несовршеност? Кога, во идеален свет;) верници би немало, атеистите пак би нашле за нешто да толкуваат, например за тоа кој поголем атеист Е:icon_lol:
Во таков свет без верници ќе нема ни атеисти... ќе има само луѓе(неограничени во духот и психата, без догми и верувања) кои не ќе го толкуваат животот и неговото значење, туку ќе го живеат во сите негови димензии...(y)

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.738
Поени од реакции
4.496
There you go bitches! Ај да ги видам атеистите нека го оспоруваат Бог после мојов пост.​
:cool:

Kajgana Shop

На врв Bottom