Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.183
- Поени од реакции
- 12.160
Па ете, ти ме прочита и се надевам ќе станеш Човек!Мислиш „ќе те чујат“ и „ќе се симнат“?
Па ете, ти ме прочита и се надевам ќе станеш Човек!Мислиш „ќе те чујат“ и „ќе се симнат“?
Кој високо лета може ниско да падне... ова за боговите...Најдете си го својот бог и „силувајте го“ до крајни граници.
Исто како што сите вистински богови се „силувани“ до своите крајни граници...
Погледнете ги од исток до запад...
Сите се силувани од човекот
Богови... дојдете слободно на Земјата, на ова проклето парче прашина, ќе ве направиме луѓе!
Плаќајте си гробно место и се ќе биде во ред
Море ова на тесла ме потсека ејКој високо лета може ниско да падне... ова за боговите...
И за лугето... мора да се фрлиш во некој длабок(недогледна длабочина) амбис за да кога ќе набилдаш моментум ги рашириш крилјата и да одлеташ ептен високо... небото нема да ти биде граница...(но сепак ако имаш слаби крилја може да ти се скршат од притисокот и триењето од големата брзина, и да те снема во мракот на амбисот)...
Хепта..абе доста со тие атеистички, телемитси идеи...сакате да бидете Богови а немате ни минимални идеи...КОЈ Е БОГПлаќајте си гробно место и се ќе биде во ред
Гугла за да го најдеш одговорот...е гуглај гуглај...Сигурен ли си дека бараш да ти дадам одговор на вакво глупаво прашање?
--- надополнето: 1 септември 2012 во 14:41 ---
Хепта тешко дека ќе престане... телемата уште помалку... атеисти се поеќе...
Доста препишувавте..„Три искушенија се во едно, и можат да бидат дадени на три начина. Грубиот мора да помине низ оган; финиот нека биде проверен умствено, а возвишено избраните во највисокото. Така имате ѕвезда и ѕвезда, систем и систем; нека едното не го познава добро другото!“ - Книга на Законот
Богови богови... ќе мора да се жртвувате за секој човек посебно! Од изгрејсонцето па до зајдисонцето!Доста препишувавте..
Ова е законот за 3 од Библијата...
Без навреди иначе ќе свртиме друг тертип од китапот.... (Коа сме веќе кај навредите, ако си толку побожен и религиозен, кај ти е таа „смиреност“ и „добрина“ што религијата т.е. Бога ти ја дава? или Како му дувне ветрот, а?)СИГУРЕН...100%
Прашањето е глупаво само за тие како тебе што не го разбираат
Гугла за да го најдеш одговорот...е гуглај гуглај...
ПС.Мала помош....го нема одговорот на вики
Баниран е gurdjieff од оваа тема, само не знам на колку време, бидејќи сепак неговиот „бог“ не го научил како да разговара со луѓе кои не мислат како него...
Не грешка си како може да е мртов кога не ни постои како прво... И да она од Ниче е интересно (Бог е мртво, сега човекот е слободен) но не е буквално точно бидејки, бог постоел до сега само како верување, илузорна замисла на поединци(халуцинација) или на група народи(масовна халуцинација), а човекот не е слободен само поради себе си никој друг однадвор не му е крив(зборам за психолошка слобода, за физичка тоа е нешто сосема друго)Без навреди иначе ќе свртиме друг тертип од китапот.... (Коа сме веќе кај навредите, ако си толку побожен и религиозен, кај ти е таа „смиреност“ и „добрина“ што религијата т.е. Бога ти ја дава? или Како му дувне ветрот, а?)
Е сеа за одговорот.. Прво тоа „кој“ не припаѓа кон ова прашање.. „Кој“ се однесува на личност, персона т.е. физички присутен субјект кој видливо (сетилно) чекори, дише, зборува, гледа, слуша - живее ... Со оглед да „дотичниот“ нит се појавил, нит некој го видел, нит некој знае воопшто како изгледа - „тој“ што е одговор на прашањето „кој“ - не постои! Не постои, бидејќи е психичка персонификација создадена од човекот со лик на човек, од една страна, и бидејќи таквата трансформација на „божественото“ (од тотемизам, анимализам и анимзам во човечка персонификација) е еволутивно следствена на човековата претстава за светот во и околу него - на она незнајното кое секој ден го открива се повеќе и повеќе.
Оттука, бог е мртов - и тоа два пати убиен; Еднаш на крстот и уште еднаш со индустриската револуција, затоа што човекот полека сфатил дека тој ја контролира својата судбина и сам себе, па така, Ничеевски речено „Човекот е „Бог““.
Сеа појасно?
Не очекувам да сфатиш и не очекувам да дадеш некаков страотен одговор, уште помалку па прашање.. Напротив, очекувам уште повеќе инфантилност.. ме интересира до каде ќе оди тоа...
--- надополнето: 1 септември 2012 во 15:23 ---
Не гуглам, него си има човек и други работи дома.. а не само да кисне пред РС...
П.С. - Не се секирај Вики не ја ебам.. изебана курва е... не се палам по дрољи..
или пак немаат сите комплекс на кодошењеНе знам...
Изгледа сум... Или пак знам како да се изјаснам добро, а да не добијам опомена а вие да се изнервирате од некоја ваша чудна причина Кој ве знае... малку сме, но секакви не има овде по форумов.
Чудни се божјите патишта ... признавам.
Хадит ги бира најзабеганите искуства само за да собере што поеќе искуство.
Е тоа го има многу. Зошто никој не го познава Хептаграм на форумов?или пак немаат сите комплекс на кодошење
Не знам...
Изгледа сум... Или пак знам како да се изјаснам добро, а да не добијам опомена а вие да се изнервирате од некоја ваша чудна причина Кој ве знае... малку сме, но секакви не има овде по форумов.
Tи да можеш по една бомба дома ќе им фрлиш на некои луѓе....а тоа што си пуси и се плашиш јавно да кажеш што ти лежи на срце е друга работа. И нема вие тие, туку ти и сите останати....јас и сите останати и т.н.Не знам...
Очекувам да бидеш баниран сега... одма ке те накодоши некој...Tи да можеш по една бомба дома ќе им фрлиш на некои луѓе....а тоа што си пуси и се плашиш јавно да кажеш што ти лежи на срце е друга работа. И нема вие тие, туку ти и сите останати....јас и сите останати и т.н.