Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.279
Поени од реакции
8.445
Веројатно трансфер пазарот за Милан е завршен има такви најави.
Ќе го донесат кака во 5 за 7... што ќе му прават во Мадрид... татко му е тука на преговори веќе некое време... платата не би требало да е проблем.
Се спомнува за некоја позајмица од 2 години па после да мора да го откупи Милан... нешто слично беше и со Ибрахимович договорот. Тука е уште отворена вратата кај Кака зошто нема што да бара во Мадрид а и не гледам некој конкурент на Милан за него.

Е сега колку ќе закрпи он незнам. Ама мислам дека лани он ни удри корпа и да го купи Милан срдечно му посакувам после 1 година да искочи друга опција и да си пакуе куферите...

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Не е од инат... јас не го направив Чави. Таа позиција што ја игра он може да се ринат играчи... види вака чим Шумоликовски направи кариера на таа позицја јасно ти е се ...
Неспособен е Галијани колку време немаме лев бек? Колку време немаме играч позади шпицовите... чак лани се ослони цела сезона на Сидорф... Голман светска класа колку време немаме? Сега нити централни дефанзивци немаме а како тргнала работава напаѓачкава линија ни е дрш ме мајко се испострав.

Дупка е составов ама не се удриам јас со глава во ѕид. Јас со овој став бев и пред и после преодниов рок... вие верувате во нов Милан, јас верувам во сезона без титула. На крај некои и оваа сезона ќе ја земат за успешна што е апла против сите математики физики и други работи...

Марк мај ворд. Трансфер пазаров се отвори: Леле си отидоа сите легенди сега ќе бараме замени, Леле си отидоа Силва и Ибра ќе имаме пари за да го направиме ремонтот, Леле дојдоа Запата и Де Јонг што има да доаѓа Чави и Видич. Е сега памти ми го зборов дека сезоната ќе почнете со Леле Шампиони ќе бидеме, Леле еве го кај е Јануари ќе мора да купиме играчи за да избориме ЛШ, Леле у Јануари ќе дојде Кучка на позајмица и појаки сме од сите, Леле ќе дојде Март ќе почнат планови за наредна сезона.

По неспособен одамна го немам видено Милан, ма да пак ќе кажам Де Јонг ми е ок трансфер пошто е у последни моменти, ама не го преувеличавајте дека којзнае каква работа завршил Галијани ... зема играч што седеше на клупа во Сити со уште една година договор така да јас ова го сметам и како сожалување од Сити али ај...
Дај не заебавај ова со сожалувањево од страна на Сити, жити се, не веруаш ваљда дека има такви работи во фудбалов, затоа што и тој стана бизнис, а знаеш дека таму нема такви работи.:)

Никој Де Јонг не го направи Чави, барем сигурно не јас. Јас имам одамна сватено дека Милан во догледно време нема да купи играч од 40 милиони и не летам со мозокот во таа насока. Ама исто така имам сватено дека за успех не се најбитни играчи кои вредат 40 милиони и знам дека шансите за успех секако се помали отколку коа би ги купиле Фалкао, Хулк и слични, ама шансите секако ги има. Тоа го докажале појше тимови кои имале успех, а немале полн тим со такви играчи.

Јасно е дека е ова нов период за Милан, очигледно сме насочени кон подмладување на екипата. Секој ваков рез е тежок и не постои рецепт за 100% успешна и безболна револуција во тим.
Верувам дека Галијани направи се што можеше со средствата кои ги имаше на распоагање.

Се створи многу песимизам околу Милан ова лето, пишував поназад за тоа. Далеку од тоа дека овој Милан е на ниво со Парма, Џенова и дека му се спрема катастрофа. Фановите мора да покажат разбирање и трпение.

Ова е почеток на новиот Милан и верувам дека се движи во добра насока. Нема да видиме засилување од 40 милиони, ама и без тоа јас сум задоволен со Де Јонг земен 10 пати помалку.

Дискутираме многу време за истиве работи. Нема више никаква поента.. :) Времето нека покаже..

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.882
Леле неможат да се откачат од Месбах не сакал во Торино, не сакал во Марсеј. :tapp: :гомце:

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
леле леле да го лапнеме кака од познатата школа на сао паоло би било топ!
последните три трансфери би ни биле од познатите школи на барса, ајакс и сао паоло (y)

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.279
Поени од реакции
8.445
Дај не заебавај ова со сожалувањево од страна на Сити, жити се, не веруаш ваљда дека има такви работи во фудбалов, затоа што и тој стана бизнис, а знаеш дека таму нема такви работи.:)

Никој Де Јонг не го направи Чави, барем сигурно не јас. Јас имам одамна сватено дека Милан во догледно време нема да купи играч од 40 милиони и не летам со мозокот во таа насока. Ама исто така имам сватено дека за успех не се најбитни играчи кои вредат 40 милиони и знам дека шансите за успех секако се помали отколку коа би ги купиле Фалкао, Хулк и слични, ама шансите секако ги има. Тоа го докажале појше тимови кои имале успех, а немале полн тим со такви играчи.

Јасно е дека е ова нов период за Милан, очигледно сме насочени кон подмладување на екипата. Секој ваков рез е тежок и не постои рецепт за 100% успешна и безболна револуција во тим.
Верувам дека Галијани направи се што можеше со средствата кои ги имаше на распоагање.

Се створи многу песимизам околу Милан ова лето, пишував поназад за тоа. Далеку од тоа дека овој Милан е на ниво со Парма, Џенова и дека му се спрема катастрофа. Фановите мора да покажат разбирање и трпение.

Ова е почеток на новиот Милан и верувам дека се движи во добра насока. Нема да видиме засилување од 40 милиони, ама и без тоа јас сум задоволен со Де Јонг земен 10 пати помалку.

Дискутираме многу време за истиве работи. Нема више никаква поента.. :) Времето нека покаже..
Значи ова НЕМОЖЕШ да го речеш подмладување. Подмладување знаеш како се прави.. Како Реал кога дојде Перез. Како Челзи летово. Како Баерн имзинативе години... Милан не прави подмладување ... а и крај краева тоа подмладување што го величите толку, лани Швајнштајгер зема ЛШ или Дрогба зема. Требаат прави играчи тоа што сака Галијани да го направи од просециве ... ама јбг неможе бе за кило семки да направи тим конкурентен на горе наведениве.

Значи достате со новиот Милан ако е овој нов Милан прво Галијани нека се откаже од функцијата после јас ќе се откажам од следење на Милан. Ете ти доказ дека очекувате планини новиот Милан... кој нов Милан бе Траоре Констант Пацини Ачерби Кркич :place: Кој нов Милан кого дупите вие... Знаеш колку ми е криво што вака зборите се пречкртува една цела историја на клубот ради ова ваше подмладување... немојте ова се е само не нов Милан.

Кој трансфери од 40 милиони...Гуарин 11 милиони, Переира 10 милиони, Снајдер 15 милиони, Касано за беспари, Џером Боатенг 13 милиони, Робен 20 милиони, Манџукиќ 15 милиони, Лусио беспари, Азамоа 9 милиони, Лихштајнер 10 милиони, Пирло беспари, Видал 11 милиони, Исла 10 милиони, Кавани 17 милиони, Пандев беспари, Ван Перси 24милиони, Кагава 17 милиони, Луиз 25, Рамирез 22, Оскар 20, Иванович 9 ... ееее знаеш колку можам да редам
--- надополнето: 31 август 2012 во 17:22 ---
http://www.goal.com/en/news/11/transfer-zone/2012/08/31/3343956/i-dont-see-what-this-move-would-bring-to-nigel-de-jong-peter

Ова го зборам и јас...
--- надополнето: 31 август 2012 во 17:26 ---
AC Milan@acmilan
Here’s the wallpaper http://bit.ly/o2a0WG with all the #UCLmatchdays! What is the match you're waiting for the most?

Бедно бедно! од официјалната страна на клубот... што треба да очекуваме догодина Бонера кога ќе си отиде Боатенг?

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
кој нов Милан кога ќе останеме во одбрана со Јепес да игра прва постава заедно со Антонини :facepalm:

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Дим4е пер што пишуваше сабајле у индексот што си толку негативно расположен? :D

Уживај си бе,ако не друго пиво+пилешки прсти ќе јадеш на крај од сезона :pos:

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
леле леле да го лапнеме кака од познатата школа на сао паоло би било топ!
последните три трансфери би ни биле од познатите школи на барса, ајакс и сао паоло (y)
:facepalm::facepalm::facepalm: Кој идиотизам....

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
во 7 се затварат бе? Изгледа ништо ни од Кака ни од лев бек.

Член од
16 август 2007
Мислења
1.934
Поени од реакции
1.679
Работава со Кака некако многу тивка стана. Некако ми нема логика да остане во Реал после изјавата на Мурињо а и Кака имаше нешто изјавено за Мурињо.
А пак нема ни информација дали е во Милано или нашиве во Мадрид. Останува помалу од еден час време ..

Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
--- надополнето: 31 август 2012 во 18:22 ---
Ми направи кеиф што го земаа Де Јонг.Дечкото ке крши кичми позади,а Монтоливо и Ночерино ке имаат поголема слобода да бидат креативни напред.Де Јонг не само што е копач има и добар удар и техника.

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.882
http://www.independent.co.uk/sport/football/transfers/gaston-ramirez-on-verge-of-joining-southampton-from-bologna-8099663.html

Како можи екипи како саутемптон да земат вакви играчи пред Милан?
Никој не е виновен што сега се игра за плата не за успех.
Го сакаа Сити, Тотенхем он кога е глуп ги избра овие. За 14 мил го купиле.

Kajgana Shop

На врв Bottom